Włodi Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Mam płyte FIC VA500+ (dokładnie nie znam modelu), ale jest na chipie VIA. Siedzi w niej proc P200 MMX i nie wiem czemu nie moge postawić na niej XP-ka :x Gdy zaczyna się już normalnie instalować ciągle w tym samym momencie zastyga,tzn w momencie gdy pisze: "pozostało czasu 34min" i te kwadraciki co tak gonią się zatrzymują i komp staje w miejscu, ale kursor chodzi czyli komp całkiem sie nie wiesza. Na tym samym procu ale na troche gorszej płycie na chipie Ali TX, XP instaluje sie i chodzi bez problemu, więc musi to być wina płyty! Podejrzewam, że to wina biosu, bo inne systemy 9x na tym kopie chodzą full stabilnie. A Wy jak myślicie czego to może być wina? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Ja bym sie nawet za instalacje na takim sprzecie nie zabieral... Jak to chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Włodi, a możesz więcej o tym kompie napisać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Płyta to VA 503+ dokładnie Proc: Pentium 200@225 Grafa: s3virge + voodoo2 12mb ram: 128mb (100) dysk: 4gb zasiłka: codegen 200W ;) (ale to chyba nie przeszkadzało w tamtych czasach, może sie myle :roll: ). Na tej drugiej, słabszej płycie instalowałem XP i chodził nawet znośnie po wyłączeniu tych wszystkich fajerwerków i błyskotek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Spróbuj wyjąć voodoo na czas instalacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Juz probowalem. Ale jeszcze sprubuje z włożonym moim gf-em czyli gf2mx400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...