tomcyk Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 hej http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,1881195.html to co tu pisza to jest dokladna prawda o tym co przechodze od tygodnia..moze nie jeżdże jeszcze ze spiworem...ale rekord jes 1.20 rano... CZYTAJCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Nic tylko pogratulować władzom uczelni dobrego samopoczucia i tęgich umysłów PRANOJA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 No nieźle :o Czegoś takiego to jeszcze nie widziałem, a tak narzekam na moją polibudę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Módlcie się żeby sie wam te sprzęty nie popsuły, bo wtedy każą wam pewnie krowy dojić (tak sie to pisze?). Powie Ci dziekan: "no fkońcuuu studiuje Pan na AR, musi pan obczaskać 200 jałówek na zaliczenie.... zmieniamy specjalizację, krufki nam obrodziły w tym roku bo w zeszłym semestrze zepsuły się łopaty i studenci geologii zostali przeniesieni na technologię zapładniania" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 dlatego uczelnie, wszystkie, bez wyjatku powinny byc platne!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 NIeciekawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 dlatego uczelnie, wszystkie, bez wyjatku powinny byc platne!! Pajac :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 dlatego uczelnie, wszystkie, bez wyjatku powinny byc platne!! Pajac :evil: zaden pajac, trzeba myslec realistycznie, chce sie studiowac na poziomie, trzeba zaplacic, w Polsce bieda i nie omija to uczelni, widac po w/w AR, a dla ludzi ktorzy nie mieliby z czego placic, sypendia, dodatki itp. wszystko da sie zrobic, zreszta wedlug badan na uczelniach panstowoych studiuja przede wszystkim ludzie z zamoznych rodzin!! wiec o czym my tu mowimy!!?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 dlatego uczelnie, wszystkie, bez wyjatku powinny byc platne!! Pajac :evil: jaki pajac skoro i tak sa platne - nie ma nic darmowego bezplatan sluzba zdrowia, szkolnictwo itd to fikcja wymyslona przez socjalistow dla omamienia ludzi :!: - obecnie jest tak ze placa wszyscy (w podatkach) a na dodatek niektorzy dodatkowo musza placic drugi raz (czesne jak sa na tzw "platnych") - jakas polowa pieniedzy z podatkow ginie w przpastnych kieszeniach biurokratow z MEN wiec kupa kasy sie marnuje - dlaczego za Twoje studia ma placic np jakis gornik albo rolnik ktory nie ma dzieci, albo ma juz wyksztalcone :?: - na dziennych ("nieplatych") i tak studjuje duzo bogatych a to dlatego ze wczesniej stac ich bylo na kursy przygotowawcze itp zeby zdac egzaminy na dzienne, a dodatkowo nie musza pracowac wiec sobie studjuja, a ktos biedniejszy musi i studiowac i zapylac do roboty - wiec i tak moze studiowac albo wieczorowo albo zaocznie (czyli i tak placi) - jezeli cos jest "bezplatne" to najczesciej jest na zenujaco niskim poziomie - wystarczy porownac co Tobie daja skonczone studia w Polsce a co np w Stanach - u nas to tylko papierek a tam to zyciowa inwestycjia majaca wplyw na dalsze zycie ... - w konstytucji podstawowa zasada jest rownosc wobec prawa - wiec skoro placa niektorzy (bezposrednio) to reszta tez powinna placic - i nie ma sie co bulwersowac bo nauka to usluga jak kazda inna - np wizyta u fryzjera - ktos wykonuje swiadczenie na Twoja kozysc a Ty mu za to placisz - tak bylo od wiekow (przed utopiami Marksa i innych debili - jego "nastepcow") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 zgadzam sie z benkiem poza pktem 3 :) otoz jezlei on am wyskztalcone dzieci na tych warunkach, na ktorych ja mam studiowac, to znaczy, ze wyksztalcil je za pienaidze pdoatkow palconych przez moich rodzicow itp..... :) wiec dlaczego moi rodzice maja palcic za wyksztalcenie jego syna, a on nie ma placic za wyksztalcenie mnie?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 zgadzam sie z benkiem poza pktem 3 :) otoz jezlei on am wyskztalcone dzieci na tych warunkach, ... widze ze zbyt duzego uproszczenia uzylem :P chodzilo o to dlaczego oni maja placic za juz dawno wykonana usluge (w oderwaniu czy byla platna czy "bezplatna") na dodatek na obe dzieci - chodzi o to zeby kazdy palacil za usluge wykonana na jego rzecz zaraz po jej wykonaniu a nie przez cale zycie i na czyjes konto :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 dlatego uczelnie, wszystkie, bez wyjatku powinny byc platne!!huehuehue tak i wtedy wszyscy beda mieli rowne szanse ..... Napewno dla ciebie ktory masz bogatych rodzicow takie wyjscie bylo by idealne gdyz nalezalbys do niewielkiego grona wyksztalconych/bogatych ludzi. Sorry ale nie kazdego nawet teraz stac zeby studiowac a co by sie stalo jak by na dokladke wprowadzic jeszcze czesne. Zreszta wypowiedz ta swiadczy tylko o twojej marnej wiedzy na temat uczelni wyzszych - np moj uniwerek wcale nie ma klopotow finansowych, budzet ma wiekszy niz caly grudziadz :P Jak jest dobry manager to i uczelni kasy nie brakuje. Zreszta dobitnie swiadcza o tym nowe budynki jakie zakupil uniwerek - klimatyzowane pomieszczenia, korytarze , winda (w 3 pietrowym budynku) posadzki itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 dlatego uczelnie, wszystkie, bez wyjatku powinny byc platne!! Pajac :evil: jaki pajac skoro i tak sa platne - nie ma nic darmowego bezplatan sluzba zdrowia, szkolnictwo itd to fikcja wymyslona przez socjalistow dla omamienia ludzi :!:Tak najlepiej odrazu zglosmy sie jako kolejny stan ameryki .... Tam maja to doskonale rozwiazane - Placic podatek trzeba a na dodatek samemu sie troszczyc o kase na szkole, o ubezpieczenie zdrowotne itd. update aha zapomnialem przeciez tam maja waniejsze wydatki - zapomnialem o ich misji leczenia swiata ...:lol: MOZE I POMYSL SOCJALISTOW NIE JEST DOSKONALY ALE JAK SIE ROZP... SAMOCHODEM NA DRZEWIE TO NIKT SIE NIE BEDZIE ZSTANAWIAL CZY MASZ UBEZPIECZENIE ZDROWOTNE CZY NIE ;) A jak nie masz to cie wysla do szpitala dla biedoty albo wystawia taki rachunek ze ci sie odechce jezdzic samochodem do konca zycia :P Ludzie nie potrafia docenic tego co maja.... Ale z drugiej strony benek ma racje ale w jednym jak by sluzba zdrowia byla platna to napewno ktos bogaty(wnioskuje z twojej wypowiedzi ze pieniedzy si nie brakuje a napewno jestes bogatszy) mial by zapewniona lepsza opieke - puste szpitale witaly by go z otwartymi rekoma - a puste dlatego ze wszystkie schorowane babcie, biedni ludzie by juz ich nie odwiedzali .... W sumie to jest mysl - jak biedota, staruchy wymra to odrazu bedzie sie nam zylo lepiej - jaki wielki ciezar zejdzie z barkow dzwigajacych to wszystko bogatych ludzi - bogaci beda jeszce bogatsi a biednych juz nie bedzie .... Szkoda ze punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 S.Youth Szacuneczek ale chciałbym zauważyć ze schodzimy z temata:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Rebel_ Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 bzdura z tym ze na panstwowych uczelniach studiuja sami bogaci,sam jestem studentem i na 100 osob z mojego roku moze z 7 osob nie ma problemow z pieniedzmi a reszta pochodzi z przecietnych rodzin, jak by byly studia platne napewno musialbym pujsc do pracy bo moji starsi nie wyrobili by z placeniem za moja nauke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 dlatego uczelnie, wszystkie, bez wyjatku powinny byc platne!! Pajac :evil: zaden pajac, trzeba myslec realistycznie, chce sie studiowac na poziomie, trzeba zaplacic, w Polsce bieda i nie omija to uczelni, widac po w/w AR, a dla ludzi ktorzy nie mieliby z czego placic, sypendia, dodatki itp. wszystko da sie zrobic, zreszta wedlug badan na uczelniach panstowoych studiuja przede wszystkim ludzie z zamoznych rodzin!! wiec o czym my tu mowimy!!?? pozdrawiam fajnie masz.... ciekawe jak sie beda uczyly osoby ktore sa zdolne a pieniedzy nie maja :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 ...jak by byly studia platne napewno musialbym pujsc do pracy bo moji starsi nie wyrobili by z placeniem za moja naukea myslisz ze mi to pieniadze na studia z nieba spadaly jak jakas manna czy cos :x NIE - czasem musialem zapieprzac na 2 etatach zeby wyrobic z kasa a i tak cale te studia g..no daja bo sa "darmowe" i nic nie warte, sporo ludzi studiuje bo nie ma pomyslu na dalsze zycie i tylko zajmuja miejsca tym co by chcieli na prawde danej rzeczy sie uczyc, a dlaczego bo za darmo wiec mozna sobie przeczekac a ze innym zajmujesz miejsce to niech sie oni martwia bo Ty masz to w nosie - "fajne" masz wartosci zyciowe :x S.Youth nie piernicz (tak Ci powiem) o sluzbie zdrowia - gdyby ubezpieczalnie byly prywatne i skladke bys placil do nich a nie do wielkiego (i dziurawego) kotla a nastepnie gdybys zachorowal to ubezpieczlania zaplacilaby szpitalowi w ktorym sie leczysz to bylo by lepiej - a teraz finansujesz "beemki" ktorymi rozbija sie minister zdrowia, szef NFZ i inne robactwo (biurokraci) a co do kasy na studia patrz wyzej - starsi tylko czesciwo placili za moje studia, a gdybym sam nie dokladal to bym nie studiowal :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 zaden pajac, trzeba myslec realistycznie, chce sie studiowac na poziomie, trzeba zaplacic, w Polsce bieda i nie omija to uczelni, widac po w/w AR, a dla ludzi ktorzy nie mieliby z czego placic, sypendia, dodatki itp. wszystko da sie zrobic, zreszta wedlug badan na uczelniach panstowoych studiuja przede wszystkim ludzie z zamoznych rodzin!! wiec o czym my tu mowimy!!?? pozdrawiam Z tą zapłatą studiowaniem na poziomie to nie do końca prawda, jest wiele uczelni które każą sobie słono płacić, a nie oferują kompletnie nic są przechowalnią. Druga sprawa stypendia i dodatki, skąd niby znajdą się na nie pieniądze?? Skoro jak sam piszesz uczelnie są biedne i istnieje konieczność płacenia za naukę. Pomijam tutaj fakt, że tego rodzaju pomoc nie zawsze trafia do najbardziej potrzebujących. Co do tych badań, to przedstaw je ludziom dla których jedyną szansą na zdobycie wykształcenia są uczelnie państwowe. Teraz może na temat. W całej sprawie bardziej od braku pieniędzy razi, brak wyobraźni władz uczelni. Pieniądze to nie wszystko, czasami trzeba trochę pomyśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 a co do kasy na studia patrz wyzej - starsi tylko czesciwo placili za moje studia, a gdybym sam nie dokladal to bym nie studiowal :!: Gdyby częściowo nie płacili pewnie też byś nie studiował. Nie każdy ma starszych których stać na częściowe nawet finansowanie nauki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 hehe na AE tego nei ma ;) choc i za wpisami sie czeka nieraz dlugo dlaczego nie wprowadzono normalnego rozwiazania z wpisami- jakiejs chip karty czy bezobslugowego wpisu a tak trzeba czekac w kolejkach do "mgr ow i innych oslow" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 tomcyk - dobrej zabawy na maszynkach, w koncu ktoras w rece dostaniesz :-D wychyle za to browara :-D ! -> benek - troche szalejesz! twierdzac i utrymujac twierdzenie ze krztalcenie wyzsze, moze jeszcze powiesz ze, ogolnie, nauka, powinno bc platne podwazasz i celujesz prosto w podstawy systemu zwanego liberalna demokracja, jesli znasz lepszy to napisz jaki chetnie taki poznam,,,, jak spojzysz w historie dowiesz sie ze podstawa wiekszosci konfliktow wewnetrznych w europie byl zachwiany balans redystrybucji dobr jak to sie nazywa, systemem pozwalalajacym na przekraczanie barier spolecznych, aspirowanie do wyzych grup spolecznych, dzisiaj juz ich warstwami nazywac nie wypada, jest wlasnie iberalna demokracja. i jesli jeszcze nie jestes pewien ze tak jest dobrze, i czy dobrze jest ze placisz proporcjonalnie wyzsze podatki od czlowieka biednego, postaw sie w jego sytuacji, i pomysl jeszcze ze placisz zas woj wlasny (wzgledny) spokuj. studia powinny byc bezplatne, stypendia powinny byc wyzsze dla ludzi ktorzy sa biedni, dojezadzaja z daleka, etc etc.,,, takie jest moja zdanie zebyscie nie mysleli ze tu sobie lewicuje czy cos, o nie daleki jestem od tego i w druga strone ide. uwazam po prostu ze mozliwosc ksztalcenia czyli awansu spolecznego w pewnej perspektywie powinna byc dostepna dla kazdego zdolnego ktory juz sie na studia dostanie. i to w naszym wspolnym interesie! Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 ZDAŁEM dnia 25 lutego :):):) dziekuje dziekuje... mam wpis..jak dorwe cyfraka to podam zdjecia wpisu z indeksu:):):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Przede wszystkim - płatne studia to nie znaczy lepsze !! Jeżeli klient płaci, to klient wymaga i to jest bardzo niekomfortowa sytuacja dla nauczyciela. Tak się składa, że uczę na umowę zlecenie na płatnej uczelni a moja Panna ma tam umowę o pracę i 99% studentów zdaje tylko dlatego, że płaci. Na normalnej (państwowej) uczelni nie przestudiowali by nawet semestru - wiem, bo sam kończyłem "normalną" wyższą szkołę (UŁ). Bardzo podoba mi się powiedzenie mojego znajomego, który uczy na UW: "nie każdy w tym kraju powinien być magistrem". Niestety na uczelni płatnej jest to w zasadzie nie do zrealizowania (przecież płacę w terminie, dlaczego pan nie chce mi zaliczyć ??). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Owszem,,, ^^^^ - Yaros - zgadzam sie z tym co piszesz,, mm na to wyrazny przyklad ze tk powiem zza płota ;-) moj kolega po 3 roku znanej lubelskiej wyzszej szkoly prywatnej prosil mnie bym mu wytlumaczyl co znaczy "please do not restart Your computer before post screen showed" czy jakos tak,,, komunikat solteka sl75frn2-l :lol: i tyle.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...