Skocz do zawartości
bbc20000

Przestroga przed Volkswagenem i zla jakoscia samochodow!

Rekomendowane odpowiedzi

"Mam" Golfa II z 88r bodajze (juz nie pamietam dobrze), amerykanska wersja, automatyczna skrzynia biegow. Przez prawie 400000km jedyne co sie zepsulo to niskocisnieniowa pompa paliwa a za nia spalila sie wysokocisnieniowa (standartowy serwis byl- regularne wymiany plynow uzytkowych itd. przyczym bardzo skrupulatnie przestrzegany i dobrej jakosci) oraz chlodnica pewnego dnia puscila...

Teraz ma remont silnika & spolka (wlasciwie kapitalny remont calego samochodu) i mysle ze wytrzyma jeszcze sporo... jest to "przyzwoity" wynik... Nie wiem jak nowe golfy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że bbc20000 ma rację co to spieprzonego sprzęgła. To musi być wada fabryczna. Ja też mam 180KM, zapieprzam, wczoraj stuknęło 140.000 km (od nowości jeżdżę) i ze sprzegłęm zero problemów (Audi). Bbc, myślę, że trafiłeś na zły salon VW. To nie jest wina firmy VW tylko konkretnego salonu, mechaników, kierownika. W "odpowiednim" salonie wymieniliby Ci to albo za darmo, albo np. za pół ceny. Wiem, że tak naprawdę Cię to g... obchodzi, ale niestety tak to jest z tymi firmowymi salonami... Pokazałeś tylko, że oprócz Polski dzieje się tak również w innych krajach...

Zgadzam sie z toba w 100%. Poszedlem w piatek do salonu gdzie kupilem samochod i wytlumaczylem na czym sprawa polega. Dalem im rachunek i powiedzieli mi ze mi pomoga. Dzisiaj zadzwonili do mnie ze z kims tam rozmawiali. Zobaczymy co z tego wyniknie. Prawda jest taka ze ciezko jest spalic sprzeglo przy tak niskim kilometrazu. Mialem wczesniej Golfa MK3 przez ponad 3 lata z wieksza iloscia kilometrow i w tamtym samochodzi sprzegla nie uszkodzilem. Mialem go takze od nowosci.

Co mnie takze denerwuje to jest ze sprzeglo mi wyminili bez mojej zgody ani ustnej ani pisemnej. Takze pokazalem to sprzeglo miejscowym mechanikom (polakom) i kazdy z nich mi powiedzial ze to sprzeglo mozna bylo przetoczyc i ze nie musieli tego wymieniac. Jak zadzwonilem do wlasciciela tego salonu gdzie auto bylo naprawione to mi wlasciciel odpowiedzial ze zdanie miejscowych mechanikow dla niego sie nie liczy!

VW oszukuje i taka jest prawda. VW ma tak zla jakosc samochodow ze nawet byl o tym artykul w TIME magazynie! Tylko poogladajcie sobie ta stone www.myvwlemon.com ktora jest dedykowana dla VW i ich uzytkownikow ktorzy nazekaja na zla jakosc VW samochodow. Sprzeglo nie ma prawa sie zepsuc po tak krotkim czasie kropka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przepraszam jaki jest tego wszystkiego cel? skoro VW jest tak zly to dlaczego kupiles go po raz drugi?

poniewaz nie mialem problemow z moim poprzednim VW. Starsze roczniki VW mialy znacznie lepsza jakosc niz terazniejsze modele. Nigdy mi nie przyszlo do glowy ze VW moglby tak bardzo ucierpiec na jakosci. W USA VW ma teraz zla opinie wsrod uzytkownikow. VW pod wzgledem jakosci jest porownywany do samochodow koreanskich typu KIA. Byl na ten temat artykul w Time Magazine.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To faktycznie dziwne bo nie wiem np w czym Phaeton Passat czy np New Beetle moglby sie rownac z ktorymkolwiek modelem KIA bo jesli mowa o VW to o calej serii a np New Beetle ma w moim odczuciu bardzo dobrą opinię, ale nie wiem bo nie interesuje sie za bardzo VW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi