SpiderMAN Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Oto poczatki mojego moda. Na fotkach mozecie zobaczyc moje nowe okno :D Narazie bez przeszklenia jeszcze tylko sam ksztalt, ale to do konca tego tygodnia sie zmieni :D Ramka niebieska z wentylatorami juz niedlugo powie bye bye :P Wentyl UV poleci na tylna scianke jako wyciagowy. W srodku znajdzie sie WC By SpiderMAN Rev. 2.0 z bloczkami od MCS i CFD zbiornikiem cylindrycznym i pompka niezatapialna Hailea HX6520. W gornej pokrywie pojawi sie otwor sporych rozmiarow z okienkiem, a w okienku zostanie wyciety otwor dla wentla 120mm chlodzacego chlodniczke Black Ice Pro. Niewykluczone, ze na tej szybce pojawi sie jakas gustowna grawerka, mysle nad jakims napisem, ale o tym musze podyskutowac z x3mfactory :D Oczywiscie woda w ukladzie bedzie zabarwiona zielonym barwnikiem ktory bedzie swiecil w swietle UV, a oswietlaniem wnetrza zajma sie wlasnie dwie lub jedna katodka UV Sunbeam-a. Aerogate II i CD-ROM oraz CD-RW, a takze FDD beda pomalowane na przedstawiony kolor. Caly panel przedni takze przybierze ten kolor, po obu stronach, ze wzgledu na to, ze w tej obudowie jest on na zawiasach, ale plastiki na koncu beda malowane :D http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P1260001.jpg http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P1260002.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 No bardzo fajnie to wygląda :) Zrób jeszcze zdjęcie jak to wygląda w nocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 A to co ? but ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Hmmm, nie w moich klimatach :) Ale jak dojdą te "świecące" przewody wodne od bloczków i zabierzesz to niebieskie cuś z podspodu to może siakoś to będzie wyglądać ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 No bardzo fajnie to wygląda :) Zrób jeszcze zdjęcie jak to wygląda w nocy. No jak skoncze to zapodam, tych wentyli z boku nie bedzie :D :D TO NIE JEST BUT :D WC bedzie do dwoch tygodni cale zamontowane w srodku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 (Być może nie doczytałem- sorka). Jak masz zamiar rozwiązać WC inside? Chodzi mi o nagrzewnicę. Z przodu budy, u dołu, czy u góry budy? A może poprostu "wywalisz" ją na zewnątrz :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 (Być może nie doczytałem- sorka). Jak masz zamiar rozwiązać WC inside? Chodzi mi o nagrzewnicę. Z przodu budy, u dołu, czy u góry budy? A może poprostu "wywalisz" ją na zewnątrz :D . U gory bedzie Black Ice Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zielony kolorek :arrow: very good 8) Heh... a mnie to okienko jednak buta przypomina :wink: ... takiego ladnego traperka :P Czekam na finalna wersje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 all okej, ale ten zielony mi tu jakos nie pasuje :| nie wiem to moje zdanie ale taki jakis nijaki :| :| a okno to rzeczywiscie buta przypomina :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 all okej, ale ten zielony mi tu jakos nie pasuje :| nie wiem to moje zdanie ale taki jakis nijaki :| :| a okno to rzeczywiscie buta przypomina :DCala buda bedzie taka jak ten bok. Nie bedzie Dual coloru, za wyjatkiem aluminiowych plyt co sa oryginalnie na panelu przednim. krok 1 - to co widzicie - boki krok 2 - gora i dol budy krok 3 - montaz plexy w wyyciete otwory okienne krok 4 - montaz WC krok 5 - panel przedni i detale (grawerki, przyciski, oswietlenie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Bardzo fajnie się zapowiada, nie mogę się doczkać finalnego efektu. A to okienko to jest jednak But, he he. Planujesz okienko na dole? A na górze jak masz zamiar przymocować chłodnice? przykrecic do plexi. Ja już niedługo bede dłuba w plexi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Niom, chlodniczka bedzie zamocowana do plexy, razem z wentylem - docelowo pojawi sie tam Titan chrome :D. Troszke zmienilem kolejnosc prac i dzisiaj w pracy malnalem panele od napedow :D Fotki wrzuce wieczorkiem, jutro biore sie za malowanie panelu przedniego - kawalek po kawalku Niewykluczone, ze dzisiaj zamontuje w oknie plexe, rezultat takze postaram sie dzisiaj wrzucic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Niom, chlodniczka bedzie zamocowana do plexy, razem z wentylem - docelowo pojawi sie tam Titan chrome :D. Troszke zmienilem kolejnosc prac i dzisiaj w pracy malnalem panele od napedow :D Fotki wrzuce wieczorkiem, jutro biore sie za malowanie panelu przedniego - kawalek po kawalku Niewykluczone, ze dzisiaj zamontuje w oknie plexe, rezultat takze postaram sie dzisiaj wrzucic. no to czekamym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 No dobra napedy gotowe :D http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P1270002.jpg http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...SM_P1270003.jpg Biore sie za montaz okna - nie przeszkadzac!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Buda zapowiada się fenomenalnie, ale czy możesz zdradzić co to jest za obudowa? Czy to nie jest przypadkiem Enermax...a może Avance B031....a jeżeli tak, to pochwal się skąd go masz. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Właśnie pochwal się skąd go masz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 mam imho fajny pomysl - jak ktos ma duze okno tak ze spod obudowy widac to wpakowac na spod lustro:) fajny efekt głebi by sie osiagnelo w ogole jakby cos z lustrami pokombinowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Nooo... napedy wygladaja bomba :D Teraz tylko Aerogate jakos dziwnie nie pasuje kolorystycznie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 witajcie, bardzo ładnie się prezentuje front, tylko ten aerogate II, moze Akasa by sie lepiej wkomponowała? Moim zdaniem ta buda to Chieftec (te przyciski na froncie) albo jaki thermaltake (bo te wiatraki na bokach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Właśnie pochwal się skąd go masz :?:www.pc-tuning.pl Recenzja jest na - http://www.mod4.us/modules.php?op=modload&...owcontent&id=58 Jest to buda firmy CaseTec CS-1018BM Server Midi Tower No to nastepny krok :D http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P1270004.jpg http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P1270005.jpg http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P1270006.jpg Okno zamontowane :D Nooo... napedy wygladaja bomba :D Teraz tylko Aerogate jakos dziwnie nie pasuje kolorystycznie :wink: O boze :P Przecierz bedzie pomalowany :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Do SpiderMAN : Czy na zalmana musiałeś obcinać zapinke bo mam taką samą płytę i chciałbym wiedziedz Czy ten zalman na chipset ci wystarcza sprawdzałeś temp Czy ta obudowa jest warta tych pieniędzy :wink: Dzięki za odpowiedz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Do SpiderMAN : Czy na zalmana musiałeś obcinać zapinke bo mam taką samą płytę i chciałbym wiedziedz Czy ten zalman na chipset ci wystarcza sprawdzałeś temp Czy ta obudowa jest warta tych pieniędzy :wink: Dzięki za odpowiedz :D Ad.1. Szukaj pisalem :P Ad.2. Nie wiem i tak wymieniam na WC, ale nie jest zle :D Ad.3. WARTNA kazdych pieniedzy!!! Prosze bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Proszę napisz bo bardzo jestem ciekawy czy musiałeś obcinać zapinkę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Proszę napisz bo bardzo jestem ciekawy czy musiałeś obcinać zapinkę :D3 litery TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Nooo... napedy wygladaja bomba :D Teraz tylko Aerogate jakos dziwnie nie pasuje kolorystycznie :wink: O boze :P Przecierz bedzie pomalowany :P Sorki... przeoczylem ta linijke gdzie pisales o malowaniu Aero :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Proszę napisz bo bardzo jestem ciekawy czy musiałeś obcinać zapinkę :D3 litery TAK No to będzie mnie czekać cięcie jak sobię kupię w najbliższym miesiącu :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 IMHO napedy bardziej by pasowaly jesli pomalowalbys je na czarno, ale to tylko moje zdanie :] malowanko wyszlo fajnie teraz drzwiczki i dolny front (te biale czesci) malujesz na zielono ma sie rozumiec? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 IMHO napedy bardziej by pasowaly jesli pomalowalbys je na czarno, ale to tylko moje zdanie :] malowanko wyszlo fajnie teraz drzwiczki i dolny front (te biale czesci) malujesz na zielono ma sie rozumiec? :) http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P1280001.jpg http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P1280002.jpg http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P1280003.jpg Wstepne foty przodu budy. Wrzuce wiecej zdjec za dnia. Tamte "biale czesci" nie sa biale daltonista czy co :P To blachy aluminiowe, ktore raczej znikna na amen bo nie pasuja mi do konceptu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 teraz dla mnie to bomba :D :D :D a aerogate kiedy masz zamiar pomalowac :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 teraz dla mnie to bomba :D :D :D a aerogate kiedy masz zamiar pomalowac :?:Nie wiem, moze w sobote :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...