HQ12 Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 potrzebuje jakis link do stronki gdzie jestladnie opisane co i jak i nie chodzi mi o fsb ani o l1 bo! na fsb nie bede jechal z nowym hdd a l1 nic nie da bo niemoge zmienic mnoznika z poziomu biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 potrzebuje jakis link do stronki gdzie jestladnie opisane co i jak i nie chodzi mi o fsb ani o l1 bo! na fsb nie bede jechal z nowym hdd a l1 nic nie da bo niemoge zmienic mnoznika z poziomu biosu To o co Ci właściwe chodzi ? Chcesz kręcić nie ruszając FSB ani mnożnika ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 ehhh mozna tak pomostkowac proca ze mu sie zmieni mnoznki fsb nierusze a na plycie niemam zworek ani w boiosie niemoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 http://www.tomshardware.pl/cpu/00q3/000711/index.html[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 http://www.tomshardware.pl/cpu/00q3/000711/index.html[/url] THX tojuz cos coprawda ustawienia tam podane sa do 1250 to sadze ze po przeczytaniu textu jakos dojde do tego co z czym mostkowac inne linki mile widziane jeszczeraz dziex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 prosze o jakies konkretne linki niby doszedlem do tego jak to zobic nie czytajac tresci po obrazkach :D ale wolalbym jec jakis pewnik a nie przypadkiem ustawic mu fsb 160 i zjarac hdd badz ciac niepotrzebnie mostki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 prosze o jakies konkretne linki niby doszedlem do tego jak to zobic nie czytajac tresci po obrazkach :D ale wolalbym jec jakis pewnik a nie przypadkiem ustawic mu fsb 160 i zjarac hdd badz ciac niepotrzebnie mostkiHmmm coś ci sie chyba pomyliło mostkami ustawiasz tylko mnożnik i napięcie . FSB ustawiasz w biosie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 napish jakie amsh mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 hehehe powaznie chcesz wiedziec hehe clayton CVAS220 (kt133a) zero mozliwosci podkrecania no mozna przez fsb niby ale dzielnik sie nie zmieni hehehe a apropo tego fsb na mostkach, to gdzies w niemczech jest taka stronka co sobie cyferki wpisujesz i on ci pokazuje ktore mostki laczyc trza i jak dawalem rozne fsb to sie mostki zmienialy !! szkoda ze teraz tego znalesc nie moge !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 http://www.tomshardware.pl/cpu/00q3/000711/index.html[/url] byłem na tej stronce ale tam specjalnych rad nie ma (czytałem ten stary test) z owego testu wynikałoby że wystarczy tylko zmienić napięcie vcore i wszystko powinno śmigać (czytałem to na szybko więc mogłem coś przeoczyć) :roll: Czy może ktoś dać jakąś konkretną radę jeśli chodzi o odblokowanie mnożnika pod TH chciałbym go "troszkę" :twisted: podkręcić :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 potrzebuje jakis link do stronki gdzie jestladnie opisane co i jak i nie chodzi mi o fsb ani o l1 bo! na fsb nie bede jechal z nowym hdd a l1 nic nie da bo niemoge zmienic mnoznika z poziomu biosu Chodzi o tabele zmiany mnożnika i napięcia z poziomu procka :lol: tak jak to ma miejsce z L1 . Prawda o to ci chodzi co :?: Sprawdź na http://www.tomshardware.pl z tego co pamiętam to tam kiedyś taka tabela była :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 nom faktycznie jest tam taka tabelka ale konczy sie na 1250 a ja potrzebuje przynajmniej do 2GHz :D hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 http://www.tomshardware.pl/cpu/00q3/000711/index.html[/url] byłem na tej stronce ale tam specjalnych rad nie ma (czytałem ten stary test) z owego testu wynikałoby że wystarczy tylko zmienić napięcie vcore i wszystko powinno śmigać (czytałem to na szybko więc mogłem coś przeoczyć) :roll: Czy może ktoś dać jakąś konkretną radę jeśli chodzi o odblokowanie mnożnika pod TH chciałbym go "troszkę" :twisted: podkręcić :P krec fsb daje to duzo lepsze efekty ja z braku takiej mozliwosci musze sie zadowolic mnoznikiem z twoja plyta wystarczy polaczyc lowkiem mostki L1 i w biosie zmieniac ale po co odrazu malowac zmien fsb i sprawdz zeby na zawysokim pci nie chodzil ci hdd i po sprawie jest kupe postow o tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Witam Ekhmm.. Czytam Was, i ciagle czegos nie rozumiem. Mialem kilka roznych TB (1.2GB mam nadal (AXIA :-) )), ale nie zauwazylem, zeby mialy blokowany mnoznik. A kto kupuje MB, w ktorej nie ma czegos tak waznego jak.. ustawianie mnoznika? Czlowiek uczy sie cale zycie, i... :oops: -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Witam Ekhmm.. Czytam Was, i ciagle czegos nie rozumiem. Mialem kilka roznych TB (1.2GB mam nadal (AXIA :-) )), ale nie zauwazylem, zeby mialy blokowany mnoznik. A kto kupuje MB, w ktorej nie ma czegos tak waznego jak.. ustawianie mnoznika? Czlowiek uczy sie cale zycie, i... :oops: -- Pozdrawiam no coz kupilem ja z braku kasy chcialem co innego (chainteh) ale niemieli nie zagladalem do biosu wiec niemoglem wiedziec ze tam tego nie ma a i nowe biosy nic nie wnosza albo mam lipne zrudlo albo sam niewiem eh to moze jakis biosi ktos mi zapoda ktory zmieni cos w tej kwestii clayton CVAS220 na kt133a help !? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Witam Ekhmm.. Czytam Was, i ciagle czegos nie rozumiem. Mialem kilka roznych TB (1.2GB mam nadal (AXIA :-) )), ale nie zauwazylem, zeby mialy blokowany mnoznik. A kto kupuje MB, w ktorej nie ma czegos tak waznego jak.. ustawianie mnoznika? Czlowiek uczy sie cale zycie, i... :oops: -- Pozdrawiam bo akurat kupiłeś model z odblokowanym mnożnikiem 1,2 bodajże wszystkie tak miały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 nom faktycznie jest tam taka tabelka ale konczy sie na 1250 a ja potrzebuje przynajmniej do 2GHz :D heheheJak was czytam to śmiać mi sie chce .Ten artykuł był pisany jak jeszcze nie było fsb 133.1250 oznacza mnożnik 12,5.Czyli przy fsb 133 będzie 1666mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 nom faktycznie jest tam taka tabelka ale konczy sie na 1250 a ja potrzebuje przynajmniej do 2GHz :D heheheJak was czytam to śmiać mi sie chce .Ten artykuł był pisany jak jeszcze nie było fsb 133.1250 oznacza mnożnik 12,5.Czyli przy fsb 133 będzie 1666mhz chil mulderfucker nie zwrucilem uwagi na to ze te procki sa na 100 ale moglem wydedukowac tez fakt ! czyli w sumie po sprawie poniewaz nie sadze zebym go pedzil na 1666 ale dla samej cyfry jestem gotow sprubowac na przyszlos bede czytal zamiast ogladac obrazki dzieki za oswiecenie :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 http://www.tomshardware.pl/cpu/00q3/000711/index.html[/url] byłem na tej stronce ale tam specjalnych rad nie ma (czytałem ten stary test) z owego testu wynikałoby że wystarczy tylko zmienić napięcie vcore i wszystko powinno śmigać (czytałem to na szybko więc mogłem coś przeoczyć) :roll: Czy może ktoś dać jakąś konkretną radę jeśli chodzi o odblokowanie mnożnika pod TH chciałbym go "troszkę" :twisted: podkręcić :P krec fsb daje to duzo lepsze efekty ja z braku takiej mozliwosci musze sie zadowolic mnoznikiem z twoja plyta wystarczy polaczyc lowkiem mostki L1 i w biosie zmieniac ale po co odrazu malowac zmien fsb i sprawdz zeby na zawysokim pci nie chodzil ci hdd i po sprawie jest kupe postow o tym krecic fsb hmm... masz rację napewno będa lepsze efekty no bo wtedy nie podkrecamyt tylko samego procka :P ale z krecenia fsb chyba nie za duzo wycisne z mojego athlona gdy kiedyś ustawiłem fsb na 146mhz to komputer czasami "nie wstawał" może trzeba by było podwyższyc vcore :roll: mimo wszystko dzięki za radę i zainteresowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 no to jestem %^*&()&^%@#$!@#%$^*&* bo sam nie przetne tych pier(*^#%^@&$% mostkow pitolilem to i pitolilem i nic!! ani drgnie dran !! jedyna fajna rzecz jaka mi sie zrobila to to ze w obudowie spadla teperatura o 2* no i to ze mi pc za pierwszy razem sie uruchomil a puzniej niechcial 3 razy zmienialem paste pod coolerem i nic az wreszcie olalem sprawe bo wszystko jest ok a to ze niewstaje to pewnie po tym pitoleniu proca bo sie moco pobrudzil od pasty i pitolenia ale mniejsza z tym ze jak sluchalem z podziwem jakie dzwieki moj hdd generuje i mi niewstal pare razy a teraz jest gitez to czym tu sie przejmowac niech plonie skubaniec :twisted: moze wtedy niebede musial kreci i kupie sobie PS2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...