Skocz do zawartości
Walker3d

Animaster

Rekomendowane odpowiedzi

No ja ogladalem i powiem ze mi sie bardzo podobalo.

:arrow: Pierwszy film mi sie najbardziej podobal. Bylo, jak to powiedzial juror, wstep, rozwiniewcie i zakonczenie. Cala nimacja posiadala jakas plete. Film zmuszal do myslenia. Grafika bardzo dobra.

:arrow: Drugi film to popis animacji. Pierwsze spojrzenie na to animacje nie wiem dlaczego ale przypomnialo mi Dooma 3 :twisted: heh naprawde. Muzyka tez wspaniale dolaczona do wizji.

:arrow: Trzecia animacja jak to powiedizal jednym slowem "gniot"

Z niecierpliwoscia czekam na nastepny odcinek. Ciekawo o gtorej godzinie bedzie final. A tak apropo Polsat powinien zrobic z tego jakin naprawde ciekawy program. Np pokazaliby jak sie tworzy animacje, co do tego jest potrzebne. Mogli stworzyc naprawde ciekawy program. Ale coz 25 min to troche przykrutko i jeszcze przed polnoca buuuuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi terz sie nocna zmiana podobala ten ruchy tego szkieltu takie plynne jak ta kosa wiwijal(przypomina rogatego z intro dungeon keeper2 ) jedno mnie wkurzalo ten szkielet niemial zuchwy i kregoslupa szyjnego ;) 3 przypomina mi animacje w Johny Quest z cartoon network jak ci kolesie wchodza do quest world'a terz sa tacy hmm plastikowi i te ruchy takie hmm.. niewiem jak to nazwac

druga trudno mi ocenic obiektywnie bo nie lubie takich gdze niewiadomo oco chodzi (jakas reka przelancza przelaczniki jakies plyny sie przelwaja czy cos)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominam ze kolejny odcinek Animastera odbedzie sie dzisiaj o:

:arrow: Godz 23.35 zaraz po programie Kuby Wojewódzkiego [Walker3d pamietaj nie zaspij]

Kochani , ostatnie animacje byly na wysokim poziomie i jesli dzisiaj beda lepsze to normalnie w nocy nie zasne ;]

Pozdr wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec tak. Pierwszy raz widziałem ten program i nie przypuszczałem że aż tylu jurorów tam będzie 8O Co do poziomu to tylko pierwsza animacja zasługiwała na jakieś uznanie ponieważ sam nie wiedziałem czy to już jest animacja czy tylko jakiś wstęp kręcony zwykłąkamerą VHS . No i tekstuty świetne . Co do reszty to szkoda gadać. Szkoda również że nie dają żadnych linków do stron skąd można pobrać daną animacje ażeby można było się samemu dokładnie przyjrzeć klatka po klatce jak dana animacja została stworzona. Ogólnie idea programu świetna. Więcej takich programów i w dłuższym wydaniu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zasnolem w polowie programu Kuby, niechto #@$%#$%. Obudzilem sie na jakims programie sportowym :( buuuu. I do tego robiac wczoraj pozatki na dysku wywalilem boot.ini i mi komp nie chcial pojsc, 2h stracone na inslowaniu sys. A ten Animaster powinien byc jeszcze pojzniej , tak o 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec tak. Pierwszy raz widziałem ten program i nie przypuszczałem że aż tylu jurorów tam będzie  8O  Co do poziomu to tylko pierwsza animacja zasługiwała na jakieś uznanie ponieważ sam nie wiedziałem czy to już jest animacja czy tylko jakiś wstęp kręcony zwykłąkamerą VHS . No i tekstuty świetne . Co do reszty to szkoda gadać. Szkoda również że nie dają żadnych linków do stron skąd można pobrać daną animacje ażeby można było się samemu dokładnie przyjrzeć klatka po klatce jak dana animacja została stworzona. Ogólnie idea programu świetna. Więcej takich programów i w dłuższym wydaniu  :wink:

Ten pierwszy: 1maj mialem na kompie, niestety nie moge go teraz znalezc zeby podac nazwe pliku ale wiem ze wygral jakis konkurs AMD chyba na reklame jakiegos procka. Mozna go bylo sciagnac ze stronki AMD.

Poszukaj napewno jest w necie do sciagniecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałęm wczoraj animastera (15.02.04.r) i czy morzecie sobie wuobrazić animacje którą nie da się rozrórznić od rzeczywistość chodzi mi o animacje 1 May z początku myślałem że koleś z początku kamerował zwykłą cyfrówką a poźniej zrobił takie jakby przejście w ten szkielet tej haty a to jednak była cała animacja 8O poprostu byłem w szoku REWELCAJA.

P.S. Jak by ktoś podał linka do tego filmu to byłbym wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no najlepsze rzeczy zostawili na koniec.

Pierwsze dwie animacje naprawde były na wysokim poziomie . Jednak jakby w drugier animacji postacie byłyby zrobione na wzór pierwszej to naprawde byłaby świetna. Bardzo podobał mi się motyw w drugiej animacji z ptakiem. Kiedy bohater leciał na tym orle to nawet pióra fajnie falowały. Trzeba przyznac razcje jurorom że scenografia w drugiej animacji była o wiele lepsza niż animacja samych postaci .

O trzeciej nawet nie mówie bo tu nie ma o czym mówić - dno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO ja tez ogladalem Animastera (kuba tym razem nie przynudzal to nie zasnolem)

:arrow: Pierwsza animacja srenia, miasto podobne do metropolii z 5 elementu. Fajnie wygladal ten samochod.

:arrow: Druga wymiata, wszystko bylo tak jak nalezy, moim zdaniem zdecydowany faworyt.Fajnie wygladal wybuch tego balonu. Ah ta ksiezniczka byla piekna.

:arrow: Trzecia no comment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no druga wymiatała ale jak powiedział ten gosciu z prawej - mogla to byc praca na zlecenie a chyba animaster dla professionali nie jest a moze sie myle.

Teledysk fajny no ale strasznie tlo kontrastowalo z postaciami.

[ taka praca jak ostatnia to ja robilem na biologie do gimnazjum(2 lata wstecz) i bynajmniej nie wysylalbym tego na konkurs widzac tylko w pierwszym odcinku chocby 1MAY ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe jednym z jurorów jest Stanisław Mąderek . Pamiętacie go z takiej parodii Gwiezdnych Wojen. Nie wiem jak ona się nazywała ale padło w tej parodi takie kluczowe zdanie - "Staszek szybki jest.... " :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta animacja nr2 czyli sen kowalskiego był puszczany przed filmami w multikinie i mi on się nie podobał poprostu wkurza mnie :P z technicznego punktu widzenia wszystko ok ale piosenka postacie i fabuła do du**y.

Ponawiam pytanie wie ktoś gdzie można zassać animacje 1 May bo szukam i nigdzie nie ma :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe jednym z jurorów jest Stanisław Mąderek . Pamiętacie go z takiej parodii Gwiezdnych Wojen. Nie wiem jak ona się nazywała ale padło w tej parodi takie kluczowe zdanie - "Staszek szybki jest.... "  :wink:

noo prooste ... szukam tego filmu juz jakiś czas bo kiedys mialem z tego niezly ubaw... "Staszek szybki jest ... nie, nie, nie ta scena"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi