gienus Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 witam.. Mam pytanko: czy jest w miare prosty sposob, aby w HTML'u napisac cos takiego, ze jest miejsce na wpisanie uzytkownika i hasla np. ____________ uzytkownk: |uzyt_______| haslo: |pasw_______| a na dole do wyboru linki: link1 (ktory odnosi sie do http://nrip:port/katalog1/) link2(ktory odnosi sie do http://nrip:port/katalog2/) ... i gdy wpisze uzytkownik u gory te dane i kliknie na link to link zostanie zamieniony na: link1 => http://uzyt:pasw@nrip:port/katalog1/ link2 => http://uzyt:pasw@nrip:port/katalog2/ hmm.. mam nadzieje, ze w miare jest to zrozumiale ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 uzyj php. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienus Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 No wlasnie chodzi mi o to, zeby to zrobic bez PHP... nie znam sie za abardzo na PHP (HTML'u zreszta taz nie bardzo) nie chcem sie w to wglebiac, poniewaz webmastering nie jest moja dziedzina (jestem programista), wlasciwie to nie wiem nawet jak wimplementowac PHP w mojego Apacha. Ew. bylbym wdzieczny za kawalek kodu PHP i krotka inf. jak zaiplementowac to w apahu. z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 http://www.kess.snug.pl/artykuly.php3?show=20 <- logowanie przy uzyciu php i mysql zainstaluj normalnie php, sam sie powinien skonfigurowac. jezeli nie to Ci wyskoczy plik readme gdzie bedziesz mial opisane co robic. btw php to c++ dla stron www, wiec nie powinienes miec duzych problemow z przesiadka :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 w html masz dwa wyjścia: 1. albo hasło i user będą umieszczone w źródle strony, i zabezpieczenie będzie najwyżej przed lamerami 2. Albo hasło=podkatalog/plik na serwerze. Działa, o ile serwer zezwala na listing zawartości folderów, tudzież przy wejścu do folderu wczytuje index, jeżeli jest. Pierwsze chyba sobie darujemy :], drugie to będzie (JavaScript): ad.2 W HEAD<script Language="JavaScript">function password (pass) {var password = ''if (password != null){ location.href= pass + ".htm";}}</script>W BODYHasło<FORM name="login"><INPUT NAME="pass"><br><br><INPUT TYPE="button" VALUE="LogIn" onClick="password(form.pass.value)"></form> Zwróć uwagę na linijkę location.href= pass + ".htm"; Oznacza ona, że po wpisaniu hasła, skrypt otworzy dokument 'hasło.htm'; możesz zmienić linijkę na location.href= pass + "/";, i wtedy wyświetli się zawartość katalogu 'hasło/' - o ile serwer zezwala na listing. Przykład masz na www.dijkstra.prv.pl - hasło 'plum' ;] Dosyć prostackie, ale mnie wystarcza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Mam problem... ze skryptem Noose'ego... mianowicie wszystko jest ok w kazdym pliku ( noose sprawdzal :P ) ... tylko ze gorzej w praktyce... Kiedy wpisuje login i haslo... to po prostu zatacza mi petle z login.php na ... login.php ... takim sposobem nie moge wejsc.... Noose podjerzewa cos z sesjami... tylko co? i z czym to sie je? Zreszta... sami zobaczcie... Stronka: www.hh.jaw.pl/php/index.php login: noose haslo: haslo BLAGAM! POMOCY! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Mozliwe, że serwer blokuje skrypt. Możesz przesłać jego fragment wykonawczy tego hasla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Ech. Ten skrypt nie jest jakiś cudowny jak tak na to patrzę. Poza tym autoryzacja hasła pomiędzy bazą a serwerem www powinna się odbywać poprzez sumy kontrolne (a już szczególnie w bazie hasła powinny być szyfrowane) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Ech. Ten skrypt nie jest jakiś cudowny jak tak na to patrzę. Poza tym autoryzacja hasła pomiędzy bazą a serwerem www powinna się odbywać poprzez sumy kontrolne (a już szczególnie w bazie hasła powinny być szyfrowane) ;]A masz jakis link do takiego "cudownego" skryptu ( php, mysql )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Nie mam, musiałbym napisać ;] a nie chce mi się teraz ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Nie mam, musiałbym napisać ;] a nie chce mi się teraz ;>:roll: chcialbym tak... Co do mojego problemu... gosciu ( admin ) z mojego "sponsorowanego" konta napisal mi cos takiego : "Czy mowilem juz, o specyfikacji php 4.3, zmiennych globalnych i starych skryptach, ktore nie dzialaja na serwerach nowej generacji ?" oraz "Dodaj na poczatku kazdego skryptu wykonywalnego dodaj: foreach ( array_keys($_GET) as $key ) { $$key = $_GET[$key]; } I tak jeszcze ponizej dla $_POST ,powinno pomoc na wiekszosc problemow." Czy to pomoze?? I jak to ma wygladac ( gosciu dla mnie nie jest dobry w wytlummaczeniu ). ParanoiK: W jakich godzinach ci sie najczesciej chce ?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 W godzinach gdy nie pracuję i nie mam sesji jednocześnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Paranoik: wiem, ze nie jest cudowny :P mialbyc prosty, aby nauczyc ludzi sesji i obslugi mysql :P Sheep: w sumie.... zapomnialem o tym :P powinno pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...