Skocz do zawartości
Zbynek

CPC

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega ma dobrze zmontowane, sam mu to robiłem (i wg instrukcji by CPC).

Tyle ze jeździ na 7m przewodów, ma je za biurkiem, pojemnik leży gdzieś w kącie, a te cienkie przewodziki łatwo pozaginać. W dodatku wcale nie oddają ciepła, przynajmniej nie tyle, ile w założeniu powinny.

To był dobry zestaw, jak miał chłodzenie tylko na CPU (w owym czasie celeron 566@850). Na AMD temp skoczyła mu na wstępie dobre 10 stopni, a jak se jeszcze dołożył GPU, a potem ten lipny zasilacz, to tera ma te sieczke...

Woda sie co prawda sączy przez te rurki, ale bywały czasy, gdy to tylko blok powierzchnią i rurki koło niego oddawały ciepło, bo pompka sie rozwarła i nie pompowała. Cud że proc to przeżył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

kupił nawet zasilacz chłodzony wodą z cpc niby 400 W(napięcia +4,7, +12,40,-5,10,-12,30 :D), a ma jeszcze na gpu(r200) i cpu(AMDxP 2000+ niekrecony)

Ten ich zasilacz, to przerobiony Codegen, wiec cudow bym sie nie spodziewal :-).

na poczatku to byly Codegeny - teraz to wyglada na Megabajta ,ktoremu do Codegena jeszcze daleko (tak srednio po 50W :P )

Jeszcze lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem userem samego bloq od cpc i w przeciwieństwie do innych urzytkowników jestem z niego bardzo zadowolony.

Ciecz się kręci w 6m. cienkich rurek ze sklepu akwariowego pchana przez dwie pompki-filtry też wyciągnięte z akwarium. Niemam żadnej chłodnicy, za to akwarium 20l. zbrojone sprytnie schowane w szafie.

Pompki są ultra ciche, niesłyszalne a proc na napięciu 1.5 taktowany 3,5ghz ma po 2 godzinnym stresie 32-35 stopni. Po 10 godzinach czasami wyciąga 38st. Aktualnie mbm pokazuje mi 28 ;-)

Dodam że montarz kosztował mnie ok 60 zł, za co niekupił bym nawet fajnego freezona. Blok na allegro 30zł i 30 zł rurki, akwarium i pompki na ze struchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Każdy wie jak wygląda srodek bloku od cpc, ja chciałem użyć ich bloku na chipset, i mam pytanka:

1, Czy blok na chipset wyglada w srodku tak samo??????

2. Czy te kołeczki w środku to Cu czy Alu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad1: Prawdopodobnie jest w środku pusty po prostu.

Ad2: A kto ich wie? to podobno jakieś bulbulizatory są czy inna technologia prosto z NASA.

A tak wogóle po co ryzykować? Zerknij na to:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37368436

Tanie, wiesz co kupujesz, no i przede wszystkim kroćce w rosądnym rozmiarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi