Skocz do zawartości
hubiii

problem z partycjami .. doradzcie plz

Rekomendowane odpowiedzi

hi

dostalem dysk od kuzynka, instalowal win shitaxp .. a ze mial cd rysniete i wywalilo mu blad .. ze nie moze skopiowac pliku bla bla bla.. przerwal instalke i stalo sie :

- dysk nie ma partycji lub ma je blednei zapisane

- nie moge zwalczyc tego fdiskiem jesli daje usun partycje wywala mi komunikat ze brak partycji do usuniecia jak chce stwortzyc partycje pisze ze nie ma miejsca.... dyskow z poza dos nie mozna usunac .. zero inforamcji o dysku

- zarzucilem partition magic 7 nie widzi dysku

0 zarzucilem easy disk recovery .. dysk znajduje i wyswietla mi ze jest nieznana partycja ale za cholere nie mozna sie do niej dobrac ..

- probowalem zarzucic instalke xp i nic nie dalo rady ( nie widzi dysku ) chodz bios wykrywa

moze macie jakis zloty srodek na ta przypadlosc ?/ dysk sie faknal ??

koles mi powiedzial ze jedyne co mozna to low format .. ale na wszystkich plytach gl ktore mam brak jest tej opcji w bios ie ...

jakim softem moge to zwalczyc .. ??????????

dzieki z gory za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj nowszym PQMagicem... jest 8. Jezeli nie, mozesz tez sprobowac rozwiazan z platformy Linux.

Co do opcji LOW LEVEL FORMAT, byla stosowana w starych plytach/BIOSach, dzis juz nie znajdziesz.

Mozesz poszukac oprogramowania do tego celu:

http://www.google.pl/search?q=low+level+fo...UTF-8&hl=pl&lr=

lub tez zajrzec na strone producenta dysku po jakies narzedzia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim skorzystaj z narzedzi, jakie udostepnia praktycznie kazdy producent dysku. Low Level Format to stare rozwiazanie i to najgorsze z mozliwych, jako ze niszczy strukture dysku utworzona przez producenta, co moze wplynac na jego jakosc pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi