hubiii Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 hi dostalem dysk od kuzynka, instalowal win shitaxp .. a ze mial cd rysniete i wywalilo mu blad .. ze nie moze skopiowac pliku bla bla bla.. przerwal instalke i stalo sie : - dysk nie ma partycji lub ma je blednei zapisane - nie moge zwalczyc tego fdiskiem jesli daje usun partycje wywala mi komunikat ze brak partycji do usuniecia jak chce stwortzyc partycje pisze ze nie ma miejsca.... dyskow z poza dos nie mozna usunac .. zero inforamcji o dysku - zarzucilem partition magic 7 nie widzi dysku 0 zarzucilem easy disk recovery .. dysk znajduje i wyswietla mi ze jest nieznana partycja ale za cholere nie mozna sie do niej dobrac .. - probowalem zarzucic instalke xp i nic nie dalo rady ( nie widzi dysku ) chodz bios wykrywa moze macie jakis zloty srodek na ta przypadlosc ?/ dysk sie faknal ?? koles mi powiedzial ze jedyne co mozna to low format .. ale na wszystkich plytach gl ktore mam brak jest tej opcji w bios ie ... jakim softem moge to zwalczyc .. ?????????? dzieki z gory za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Sprobuj nowszym PQMagicem... jest 8. Jezeli nie, mozesz tez sprobowac rozwiazan z platformy Linux. Co do opcji LOW LEVEL FORMAT, byla stosowana w starych plytach/BIOSach, dzis juz nie znajdziesz. Mozesz poszukac oprogramowania do tego celu: http://www.google.pl/search?q=low+level+fo...UTF-8&hl=pl&lr= lub tez zajrzec na strone producenta dysku po jakies narzedzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Przede wszystkim skorzystaj z narzedzi, jakie udostepnia praktycznie kazdy producent dysku. Low Level Format to stare rozwiazanie i to najgorsze z mozliwych, jako ze niszczy strukture dysku utworzona przez producenta, co moze wplynac na jego jakosc pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...