Skocz do zawartości
plobek

s55 i klopoty z kabelkiem

Rekomendowane odpowiedzi

otoz chcialem przerobic moj oryginalny kabel do s55 tak aby moc sciagnac simlocka. niestety nie chciala mi ta przerobka wyjsc, wiec postanowilem wrociic do normalnycch "ustawien" :P kabla. ale nic z tego. po lutowaniu wszystkiego tak jak bylo na poczatku, komp nie wykrywa mi telefonu. czego to moze byc wina kabla?? ale czemu przecie wsio jest tak jak bylo na poczatku???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wedlug mojego opisu. Cos poszlo nie tak :/ Ale co??? Moze przylutowales kable nie w tej kolejnosci co trzeba. A co sie tyczy samego opisu - jest on sprawdzony przez wiele osob i nikt nie zglaszal zastrzezen poza brakiem grafik, ktore juz sa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz... Kolorami nie nalezy sie kierowac, gdyz to moze byc inaczej w kazdym kablu. Wazna jest kolejnosc. Zeby Ci kabel (oryginalny) dzialal musza byc podpiete kabelki do pinow 1 do 4.

A co sie tyczy obrazkow na mojej stronie - dwa czarne to sa masy (tzn w oryginale pin 6 jest oznaczony innym kolorem, ale juz nie pamietam jakim :/). Natomiast kolor szary, to w oryginale bialy, ale takowy nie bylby widoczny na bialym tle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej uwazac na takie przeróbki.

owszem to działa ale tylko z pierwszymi wersjami telefonu a doładniej softu.

takich telefonuw jest bardzo moało.

wiekszosc niestety pada.

potem trza sie pobawic w wylutowanie flasha i urwanie nuszki ale top tylko w 30% sie udaje.

w najlepszym przypadku kosztowac to bedzie min. 50zeta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze wersje s55 miały troche inny soft. co za tym idzie inachej sie sciągało simlocka

w nowych jest jakies jeszcze zabezpieczenie i zle sie to konczy z trgo co wiem.

Ale moge sie mylic bo nie pracuje w gsm :lol:

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem pierwsze S55 mialy inny soft (moj na poczatku mial v05), ale ten sie rozwijal do jakiegos czasu (niestety skonczylo sie poki co na v20 :( ). Sam soft nie ma nic do rzeczy w zwiazku ze zdejmowaniem smoka. Robi sie to tak samo. Roznica miedzy "starymi" i "nowymi" S55 polega na lekkich roznicach sprzetowych. W "nowych" na przyklad nie da sie (prawie) zrobic test-point'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi