Ragnor Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 No pewnie że ci się dobrze kręci jak masz takie dobre chłodzenie na winfaścieja wiem czy ono takie dobre - zeby ladnie hcodzio trza wymontowac fabryczny wiatrak i zapodac conajmniej 80x80 @ 5V i mozna 320/620 wycisnac w zaleznosci od modelu to nawet do 650 na pamieciach i wiecejZauważ ze mój WinFast i ładnie się kręci i ładnie wygląda, te wyniki są osiągnięte na nie przerabianej karcie. Nie rozumie po co wogóle chcesz zmieniać chłodzenie na tej karcie, no chyba ze być chciał osiągnąc jakieć 350/750 to wtedy tak, ale do pracy na 310/650 spokojnie starcza standardowe chłodzenie. Jedyne co trzeba zrobić to zadbać o dobry przepływ powietrza w budzie, tak aby temp w budzie nie przekraczała 40 C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 A ja niestety miałem pecha i mój Winfast kręci się tylko na 275/550Mhz,dalej są artefakty :(.Więc zawsze można trafić jakiś gorszy egzemplarz,chociaż przy zakupie sugerowałem się firmą i możliwościami podkręcania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waluś180 Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Ja mam otwartą bude z boku A radiatory na karcie mają temeprature chyba z 50 stopni i to bez pokręcenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 A ja niestety miałem pecha i mój Winfast kręci się tylko na 275/550Mhz,dalej są artefakty :(.Więc zawsze można trafić jakiś gorszy egzemplarz,chociaż przy zakupie sugerowałem się firmą i możliwościami podkręcania.to pamieci zostaw w spokoju i kreć dalej rdzien jak masz ciepły rdzen z 2 strony sprawdz ilość pasty lub przyslifuj na prosto rdzen bo w 4 ti sa tak kleśniete ze trzeba puł tubki pasty nawalić zeby w miare sie stykało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 No pewnie że ci się dobrze kręci jak masz takie dobre chłodzenie na winfaścieja wiem czy ono takie dobre - zeby ladnie hcodzio trza wymontowac fabryczny wiatrak i zapodac conajmniej 80x80 @ 5V i mozna 320/620 wycisnac w zaleznosci od modelu to nawet do 650 na pamieciach i wiecejZauważ ze mój WinFast i ładnie się kręci i ładnie wygląda, te wyniki są osiągnięte na nie przerabianej karcie. Nie rozumie po co wogóle chcesz zmieniać chłodzenie na tej karcie, no chyba ze być chciał osiągnąc jakieć 350/750 to wtedy tak, ale do pracy na 310/650 spokojnie starcza standardowe chłodzenie. Jedyne co trzeba zrobić to zadbać o dobry przepływ powietrza w budzie, tak aby temp w budzie nie przekraczała 40 C.ja jeszcze dbam o swoje uszy nie wiem jak ty :lol: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 No pewnie że ci się dobrze kręci jak masz takie dobre chłodzenie na winfaścieja wiem czy ono takie dobre - zeby ladnie hcodzio trza wymontowac fabryczny wiatrak i zapodac conajmniej 80x80 @ 5V i mozna 320/620 wycisnac w zaleznosci od modelu to nawet do 650 na pamieciach i wiecejZauważ ze mój WinFast i ładnie się kręci i ładnie wygląda, te wyniki są osiągnięte na nie przerabianej karcie. Nie rozumie po co wogóle chcesz zmieniać chłodzenie na tej karcie, no chyba ze być chciał osiągnąc jakieć 350/750 to wtedy tak, ale do pracy na 310/650 spokojnie starcza standardowe chłodzenie. Jedyne co trzeba zrobić to zadbać o dobry przepływ powietrza w budzie, tak aby temp w budzie nie przekraczała 40 C.ja jeszcze dbam o swoje uszy nie wiem jak ty :lol: 8)Ja też staram się je oszczędzać, choć komp chodzi zwykle 16 godzin na dobę i jakoś jeszcze słuchu nie straciłem :D . Jedyna rzecz która mnie wkurza w wentylach, to to że po każdym ich wyczyszczeniu stają się coraz głośniejsze i czasami wolniejsze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...