Carkon Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Mam pytanie - jaki RAM do OC założyć na Asus'a A7N8X Deluxe: GeIL Ultra 512MB PC-400 CL2 czy Kingston HyperX DDR 512MB PC-400(KHX3200A/512) CL2? Czytałem na forum Tweak'a że RAM HyperX 3200 czasem nie rusza na tym Asus'ie. Ale znowu słyszałem że GeIL nie są dobre do OC. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Wydaje mi się, że GEIL są bardzo dobre do OC, przynajmniej moje są całkiem dobre, ale ja ich nie podkręcam, tylko timingi ustawiłem na minimalne. W Chipie były testy pamięci i GEIL'e wypadły bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Czesc ja mam Geile 2x256 cl 2,5 przy taktowaniu 185 mam cl 2 tak ze dobre giele nie sa złe :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Wogole po co znowu taki temat, w dziale asusa sa pamieci opisane, lub wystarczy zerknac w podpisy ludzi. Jesli chodzi o geile... 430mhz przy 11-3-2-2 mysle ze to calkiem calkiem wynik przy zasilaniu 2,8V. Niestety jade na 211 bo dalej mu procek nie jest stabilny... Glebiej nie wnikalem, wiem ze przy 220 juz za bardzo nie chca dzialac ale nie wykluczone ze moga pojsc przy jakis wyzszych timingach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Cytat Mam pytanie - jaki RAM do OC założyć na Asus'a A7N8X Deluxe: GeIL Ultra 512MB PC-400 CL2 czy Kingston HyperX DDR 512MB PC-400(KHX3200A/512) CL2? Czytałem na forum Tweak'a że RAM HyperX 3200 czasem nie rusza na tym Asus'ie. Ale znowu słyszałem że GeIL nie są dobre do OC. Z góry dziękuję za odpowiedź. Jesli KHX to TYLKO 3200 ALE BEZ "A". Co do Geili, to do OC na A7N8X nie jest to najszczęśliwszy wybór... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Cytat Jesli KHX to TYLKO 3200 ALE BEZ "A". Co do Geili, to do OC na A7N8X nie jest to najszczęśliwszy wybór... Co oznacza to "A"? Jakie pamięci wybrać do tej płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Cytat Cytat Jesli KHX to TYLKO 3200 ALE BEZ "A". Co do Geili, to do OC na A7N8X nie jest to najszczęśliwszy wybór... Co oznacza to "A"? Jakie pamięci wybrać do tej karty? A oznacza ze sa to ramy robione na gorszych kostkach niz te bez A. 3200 robione byly na kostkach WinBond BH-5 3200A sa robione zdaje sie na Winbond CH-5 i nie sa juz tak dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Czyli to moze byc wina moich pamiątek ze nawet ze standardowymi CL nie moge osiągnac szyny fsb 200?? 199 idzie a 200 pojawia sie błąd i musze wyciągac zworke bo nawet biosu nie mozna uruchomic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Ok. Dzięki za rady. Chyba jednak wybiorę HyperX. Jednak jeśli ktoś jeszcze ma jakieś wskazówki dla mnie to bardzo prosze pisać posty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Ja w sobotę przetestuję na A7N8X-E GEIL'e i HyperX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Cytat Ja w sobotę przetestuję na A7N8X-E GEIL'e i HyperX.Bardzo prosze o raport z tego testu. Zbliżony rodzaj tej płyty testowej do A7N8X Deluxe, więc i wyniki powinny być podobne. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Pamięci dostanę dopiero w środę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Ok. Poczekam. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 ...a może chcesz kupić GEIL'a 3200 CL 2,5 za 400zł, albo HyperX 3500 CL2 na winbond'ach za 600zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Nie. Ale dzięki za propozycje. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 GEIL'e poszła na 226 2,5-3-2-8/11 2,8V i mam wrażenie, że poszły by więcej, ale brakuje "prądu" (ASUS) HyperX 232 2-2-2-6 2,8V, ale to 3500 KingMax w dualu na 225 3-3-3-9/11 2,8V, a w Chipie tak słabo się kręciły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 OK. Spox. Biore te HyperX :D . I dzięki wszystkim za pomoc. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 ...ale te HyperX to 3500, a pozostałe to 3200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 A ty byś który RAM wziął: GEIL czy HyperX :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Mushkin ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Nie no bo wiesz, ja się nie znam zbytnio na tych timingach, a czytałem dużo dobrego na temat HyperX. PS.Co to znaczy mushkin :?: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Cytat Nie no bo wiesz, ja się nie znam zbytnio na tych timingach, a czytałem dużo dobrego na temat HyperX. PS.Co to znaczy mushkin :?: :roll: :arrow: co znaczy Mushkin nie wiem, ale dla Twojej informacji powiem, ze jest to producent pamieci ( i nie tylko). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Cytat Mushkin ;)A tak naprawdę? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Cytat Cytat Nie no bo wiesz, ja się nie znam zbytnio na tych timingach, a czytałem dużo dobrego na temat HyperX. PS.Co to znaczy mushkin :?: :roll: :arrow: co znaczy Mushkin nie wiem, ale dla Twojej informacji powiem, ze jest to producent pamieci ( i nie tylko). Tak jest naprawdę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Ale mi chodzi spośród GEIL'i i HyperX które byś wybrał(liście) :?: A i jeszcze jedno. Czy między Kingston HyperX DDR 512MB PC-400 (KHX3200A/512) CL2 i tym bez "A" jest jakaś różnica cenowa :?: Bo nigdzie nie moge spotkać 3200 bez "A". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Te z "A" są na gorszych kościach i tych Ci nie polecam, bo podobno są fatalne do kręcenia. Oczywiście są tańsze. Bardzo dobre są zarówno GEIL'i i HyperX. Zależy od modelu. Każdy ma swoją ulubioną firmę. Jedni wolą Intela inni AMD. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 A te bez "A" są dużo droższe :?: Bo te z "A" to 551 zeta w komputroniku kosztują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Chcesz to Ci spyle te z "A" za 505 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Cytat Nie no bo wiesz, ja się nie znam zbytnio na tych timingach, a czytałem dużo dobrego na temat HyperX. PS.Co to znaczy mushkin :?: :roll: ...to poczytaj sobie o timingach: http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/212-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Cytat Te z "A" są na gorszych kościach i tych Ci nie polecam, bo podobno są fatalne do kręcenia. Oczywiście są tańsze. [...] :arrow: oczywiscie tansze? no nie bardzo. przyklad - Sirius.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...