Skocz do zawartości
R4VeN_pl

padł mi chieftec 300W tak po prostu

Rekomendowane odpowiedzi

i w związku z tym pytanie - czy takie zasiłki tak sobie po prostu mogą paść? W sumie big respect, że nic się nie zrypało itd, ale dziwnie troszkę podczas zerowego obciążenia ( przeglądałem www) padł sobie zasilacz.

Padł komuś z Was markowy sprzęcior z kategorii PSU?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze jedno - czy mogę się łudzić, że awarię spowodował kurz i jak wydmucham cały syf to będzie działał? Mam w sumie gware, ale to zawsze strata czasu, a jadę tera na codeshicie i 50% mocy kompa nawet nie wyciągne :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w sumie to zagadka dropsa ??!!  

BTW napiecie na procu masz 1,85  przy 12x180 ?? duzo cos mi na takich ustaieniach 1,7 spoko styka i jest stable

Obecnie mam 1,75V i 11,5 x 180

Pełna stabilność przy 12 x 180 jest dopiero przy 1,85V.Procka kupowałem pod koniec stycznia i ma default vcore 1,6V, poza tym jeśli chodzi o overclocking nie jest to jakiś cud, w porównaniu z innymi seriami.

Ja tam jestem hepi, bartka se tam kiedyś zapodam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Padł komuś z Was markowy sprzęcior z kategorii PSU?

mi osobisicie z markowych zasilaczy w miom kompie i z moja pomoca (niezamierzona) padl moj 1 jaki mialem Sirtec (Enlight) HPC-300-202

ale padl nie tak ze "zaniemoglo biedactwo" :P tylko tak ze coraz szybciej sie wylaczal po jakims czasie moglem odpalic kompa gora na 5 minut :P a potem sie wylaczalo zasilanie i trzeba bylo odczekac jakies 15 minut i znowu na 5 minut dzialania :P i tak dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zpbaczcie jaki on ma cnofig - ja sie nie dziwie w sumie ze padł......

to "tylko" 300W

popatrz na moj config i ja tez mam "tylko" 300W a proc chodzi jak bylo WC na 12*200@1.925V czyli troche prady jadl. jak dawalem za duzo do pieca to zasilka sie poprostu wylaczala i finito.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wydmuchałem cały kurz i zasiłka zmartwychwstała.Troche brudu było , fakt, ze podczas pracy speedfan pokazywał temperaturkę 25-29*C.

Ale już jest ok :D

Niech zgadne.

Przegladales sobie www i ci sie komp wylaczyl. Jak go chciales wlaczyc to sie niedalo. :D

Poprostu sie przegrzal i wylaczyl do czasu az ostygnie. Jak go przeczysciles to dostal prawidlowej wentylacji i juz nie powinien sie wylaczac. :P

Pamietajcie dzieci, czyscie swoje komputery bo powiedza wam papa. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniej więcej tak, tylko , że po pierwsze dużo kurzy nie było, a po drugie temp na zaisłce 30 stopni nie przekraczała.U qmpla na codegenku takie powietrze leci, ze kolo ma pokój 30m2 i kaloryfer wyłącza w zime, a czujnik pokazuje 50-70 stopni.

Ciesze sie, że napięcia mi wróciły do normy - 4,9 / 4,58 na +5V i 12,1 / 12.2 na +12.Sprzet juz podkrecony z powrotem hula :DD, juppi !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi