R4VeN_pl Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 i w związku z tym pytanie - czy takie zasiłki tak sobie po prostu mogą paść? W sumie big respect, że nic się nie zrypało itd, ale dziwnie troszkę podczas zerowego obciążenia ( przeglądałem www) padł sobie zasilacz. Padł komuś z Was markowy sprzęcior z kategorii PSU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 no w sumie to zagadka dropsa ??!! BTW napiecie na procu masz 1,85 przy 12x180 ?? duzo cos mi na takich ustaieniach 1,7 spoko styka i jest stable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 i jeszcze jedno - czy mogę się łudzić, że awarię spowodował kurz i jak wydmucham cały syf to będzie działał? Mam w sumie gware, ale to zawsze strata czasu, a jadę tera na codeshicie i 50% mocy kompa nawet nie wyciągne :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 no w sumie to zagadka dropsa ??!! BTW napiecie na procu masz 1,85 przy 12x180 ?? duzo cos mi na takich ustaieniach 1,7 spoko styka i jest stable Obecnie mam 1,75V i 11,5 x 180 Pełna stabilność przy 12 x 180 jest dopiero przy 1,85V.Procka kupowałem pod koniec stycznia i ma default vcore 1,6V, poza tym jeśli chodzi o overclocking nie jest to jakiś cud, w porównaniu z innymi seriami. Ja tam jestem hepi, bartka se tam kiedyś zapodam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 ... Padł komuś z Was markowy sprzęcior z kategorii PSU? mi osobisicie z markowych zasilaczy w miom kompie i z moja pomoca (niezamierzona) padl moj 1 jaki mialem Sirtec (Enlight) HPC-300-202 ale padl nie tak ze "zaniemoglo biedactwo" :P tylko tak ze coraz szybciej sie wylaczal po jakims czasie moglem odpalic kompa gora na 5 minut :P a potem sie wylaczalo zasilanie i trzeba bylo odczekac jakies 15 minut i znowu na 5 minut dzialania :P i tak dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Panowie zpbaczcie jaki on ma cnofig - ja sie nie dziwie w sumie ze padł...... to "tylko" 300W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 No a ja się dziwię, bo jak pytałem ludzi przed zakupem , czy pociągnie, to mówili - spoko.No i przez rok było spoko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 FumFel_20 @ to nie Codegen i gdyby byl za slaby to by nie dalo sie odpalic kompa albo by sie restartowal przy max. obiciazeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Panowie zpbaczcie jaki on ma cnofig - ja sie nie dziwie w sumie ze padł...... to "tylko" 300W popatrz na moj config i ja tez mam "tylko" 300W a proc chodzi jak bylo WC na 12*200@1.925V czyli troche prady jadl. jak dawalem za duzo do pieca to zasilka sie poprostu wylaczala i finito. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Stawiam na to ze kurz sie gdzies dostal i albo przegrzal sie (powinien dzialac) albo gdzies zwarcie sie zrobili i calkowicie padl. Jezeli rok dzwigal taki zestawik to pewnie to wlasnie wina kurzu. :? Trzeba dbac o kompa. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Właśnie wydmuchałem cały kurz i zasiłka zmartwychwstała.Troche brudu było , fakt, ze podczas pracy speedfan pokazywał temperaturkę 25-29*C. Ale już jest ok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Właśnie wydmuchałem cały kurz i zasiłka zmartwychwstała.Troche brudu było , fakt, ze podczas pracy speedfan pokazywał temperaturkę 25-29*C. Ale już jest ok :D Niech zgadne. Przegladales sobie www i ci sie komp wylaczyl. Jak go chciales wlaczyc to sie niedalo. :D Poprostu sie przegrzal i wylaczyl do czasu az ostygnie. Jak go przeczysciles to dostal prawidlowej wentylacji i juz nie powinien sie wylaczac. :P Pamietajcie dzieci, czyscie swoje komputery bo powiedza wam papa. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Mniej więcej tak, tylko , że po pierwsze dużo kurzy nie było, a po drugie temp na zaisłce 30 stopni nie przekraczała.U qmpla na codegenku takie powietrze leci, ze kolo ma pokój 30m2 i kaloryfer wyłącza w zime, a czujnik pokazuje 50-70 stopni. Ciesze sie, że napięcia mi wróciły do normy - 4,9 / 4,58 na +5V i 12,1 / 12.2 na +12.Sprzet juz podkrecony z powrotem hula :DD, juppi !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 4,9 / 4,85 miało byc ofkoz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...