petrumi Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 witam. nie pomyślałem, że modowanie obudowy wkręci mnie tak bardzo i na początku kupiłem same czarne Zalmany F1 (kilka 80 i 92 na góre). Teraz marzy mi się okno z boku, mała katoda i kolorowe wiatraczki :) O ile ze znalezieniem niebieskich 80mm formy Speeze nie było problemu (wybót padł własnie na nie m.in. ze względu na 50cm kabel zasilający co u innych (ZM-F1) się nie zdarza) to nie wiem kto produkuje i sprzedaje świecące 92mm ? przy okazji małe pytanie dot. montażu okna. Przejrze sobie wątki wziązane z montażem ale krótko spytam: - najlepiej chyba bedzie pasowało kwadratowe okno 30x30, prawda? - czy nie będę miał problemów z małymi otworkami na górze i dole bocznej ścianki podczas montażu? - dodatkowe uwagi przed montażem mile widziane. btw:mam modecoma i-zone black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 swicace wentylki 92 i nawet 120mm robi thermaltake. jego produkty mozna znalesc w 4maxie. co do ksztaltu szyby to rob taki jaki sie Tobie podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 swicace wentylki 92 i nawet 120mm robi thermaltake. jego produkty mozna znalesc w 4maxie. co do ksztaltu szyby to rob taki jaki sie Tobie podoba dokładnie 92 to widziałem tylko thermalta a sam kupuje sobie 120 mm i 2x80 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 proszę o poradę. ze zwględu na ograniczoną ilość miejsca więc praktycznie mogę zamontować na spodze obudowy katodę 30cm i na górze, pomiędzy zasilaczem a cd-romem max 10cm. na ściance tylniej będą kolorowe wentylki a poza tym nie mam już miejsca. moje pytania: (być może prozaiczne, sorry) - chciałbym mieć niebiesko w środku (okno bedzie) . co mam kupić katodę , UV czy jeszcze cos innego? - czy jakaś firma sprzedaje komplet 30 cm i 10cm czy muszę szukać pojedyńczych egzemplarzy? a może zawsze są sprzedawane w parach? - czy dużo prądu to potrzebuję? bo mój chieftec jest prawie na skraju poboru mocy. ps. przeglądając zachodnie fora z modami zobaczyłem, że ludzie stosują uszczelki dookoła wywierconych otworów gdzie montują grille i wiatraki. czy ktoś wie co najlepiej zastować do tego? gumowe uszczelki? gdzie nabyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...