Skocz do zawartości
Milo

Painkiller

Rekomendowane odpowiedzi

genghiskhan

i jak dałes radę z tym mostem??

wysłałem Ci wiadomość na gg wczoraj, a jako mały update to:

zanim zjedziesz po linach trzeba wejść na jedną z wież - tą na której jest drabina. na górze jest 4 klientów (2 na jednej i 2 na drugiej wieży, ponadto zbroja i mały upgrade żyćka), dopiero jak ich załatwisz to zjeżdżasz po linie na lodowisko (ten jakże śliski mostek) i dopiero potem po wysłaniu całego pojawiajacego się tałatajstwa do wszystkich diabłów pojawia się pentagram z sejwem bliżej jednego z końców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rout

może tak jak genghiskhan - owi coś Ci sie też skopało i zonk.

zrób sobie load z ost. sejwa i sprawdź czy będzie tak samo.

ja w tej chwili nie pamietam co tam było ale to przeszedłem. i teraz męcze się z ostatecznym złem :twisted:

p.s. melduj o postępach :wink: i powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe , no i przeszedlem dalej ;) okazalo sie ze albo sie nie odblokowalo albo nie zauwazylem takiego przejscia po lewej. teraz jestem juz w operze. niezly ten koles [nekro...-ten koles z prostokatna glowa i nogami-szpilami] meczylem sie z nim 8min na daydream za 1szym razem ;)) jak mniemam to trzeba go naparzac w korpus az puszcza lancuchy , potem do smierci tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra - kolejny zonk - sekrety w 'plywajacym miescie'

znalazlem 3 - wszystkie CHORE... gdzie pozostale 3?

pytanie nr 2 - czy ktos jest PEWIEN tego jak wyglada sprawa z kartami - ja znam dwie wersje - jedna: trzeba zebrac wszystkei karty zeby sie odblokowala trauma; dwa: trzeba skoncyzc nightmare, zeby odpalic traume a DOPIERO tam wszsytkie karty beda realizowalne

ktora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrealizowalem WSZYSTKIE karty z pierwszych 3 epizodow... dlatego sie pytam - bo odpowiedz dwa przestaje byc dla mnie wiarygodna - zreszta w instrukcji tak to napisali ze ciezko byc pewnym

ps. jesli ktos ma problemy z wypelnienem warunku np. zabicia bosa w 2min nalezy isc dalej, zebrac mocniejsze karty i do kolesia WROCIC - w ten sposob zabilem necro w 1.31 - majac niesmiertelnosc, 2x firepower i 2x dluzysz bullet time i mogac rzucic to dwa razy - zanim sie zorientowal to juz mial w [gluteus maximus] pol tony srutu...:)

brakuje mi karty z e4m1 i e5m1 - oba polegaja na szukaniu sekretow i sa najgorszym rodzajem wymagan

choc ten z e5m2 tez nie jest przyjemny - zamien sie w demona 3 razy - na poziomie 230 dusz do zebrania a ty potrzebujes praiwe 200 [66*3 - 198] - a przeciwnicy strzelaja i to mocno... ale damy rade :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oooo jiiiiizas... znalazlem - ten na balkonie widzialem i nawet wiedzialem jak tam wskoczyc - ale nie chcialem nawet probowac na kompie na ktorym level laduje sie minute

ale ten 'za rogiem' to przegiecie, tego z jpadem nawet nie komentuje...

zgoza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

!!! SPOILER

Mysle, ze kazdego zainteresuje link, gdzie sa do pobrania filmy AVI pokazujace wszystkie sekrety oraz jak pokonac bossow :)

LINK: ]http://www.nwsgaming.com/painkillervids.php

Juz sciagnalem ponad 500 MB filmow :) Wszystko profesjonalnie wykonane... tylko sie zastanawiam ILE Ci ludzie graja w te gry, ze te wszystkie rzeczy znajduja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktos chodzi jeszcze do liceum/gimnazjium to ma czas... inna sprawa ze ja grajac na najwyzszym poziomie trudnosci od soboty do dzis zrobilem juz e5m2, na 80% poziomow mam wszystkie sekrety i tylko jedna karta jeszcze do odblokowania z tych ktore juz moglem [e4m1] - wiec da sie nawet pracujac :)

a strona jest zaaajefajna - popatrze sobie GDZIE sa te sekrety w zamku bo uwazam ze zrobilem juz wszystko zeby je znalesc

edit - SSSPPPOOOIIILLLEEERR - http://painkiller.shorturl.com/

lopatologiczne sekrety z pierwszych dwoch chapterów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej

mój znajomy ma następujący problem:

dość często wywalało go z Pana Killera więc gdzieś usłyszał o patchu CD-fix, który rzekomo w czymś może pomóc. po jego instalacji okazało się, że nie może on w ogóle uruchomić giery. postanowił, że jeszcze raz ją zainstaluje, a wcześniej odinstaluje. jakież było jego zdziwienia gdy proces instalacji dochodził do pewnego momentu,a potem klops i [gluteus maximus] blada. zjeżony takim obrotem sprawy postanowił zrobić reinstalkę, którą nawiasem mówiąc pare dni temu robił. po formacie partycji z win98se (giera instalowana była na drugiej), Killer dalej nie chciał sie zainstalować. pożyczył wiec ok innego ziomala Painkillera z innym cd-keyem i proszę ZAINSTALOWAŁ się. zaciekawiony tym procesem postanowił go odinstalowac i zainstalować ponownie. i tu znowu ten sam zonk - gra w tym samym momencie instalacji nie chciała ruszyc dalej.

w związku z powyższym moje i jego zdanie:

- "NIE INSTALUJCIE CD-FIX" (przynajmniej ja nie będę),

- jesli ktoś już spotkał się z czymś podobnym to proszę o komentarze.

p.s. aha żeby było śmieszniej to inny znajomy na win2000 zainstalował i odinstalował Painkillera po 2x ale za żadnym z nich nie mógł giery odpalić - wyskakiwał komunikat o błedzie coś chyba z direktem9?

no i co Wy na to :?: 8O :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje ze ten instalator nie laduje sie gdzies gdzie nie powinien - cos w stylu wpisy do MBR twardego dysku.. bo jesli tak to to mi sie bardzo nie podoba

a cdfix raczej nic nie pomoze - to tylko bezszczelny crack zeby nie trzymac plyty w napedzie - a ze przy crackowaniu mozna sporo popsuc [zdazaly sie smierdzace rodzynki] to ja wogole bym omijal szerokim lukiem - predzej zrobil obraz i pod deamona podmontowal

jesli ktos ma radka 8500/9100 to niech sie pocieszy - nie tylko jemu gra sie kompletnie wywala - to jest problem powszechny i jest pewna nadzieja ze zniknie po 1.1 - na oficjalnym forum pelno postow o r8k5...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to przez twoja grafike - wejdz na oficjalne forum pj [www.painkiller.pl] tam jest to nawet wpisane w faq

na gf2mx200 nawet sie nie pchaj na paina.. nie warto tracic nerwow

Co prawda moj brat ma bez tego nieszczescnego przyrostka .200

ale gra zaiwania u niego na duronie 1600@2200 na srednich detalach w 640x480 bardzo, ale to bardzo plynnie.

Gralismy w lana. Sprawdze jeszcze w single, pewnie jest bardziej wymagajacy ale napewno na minimalnych bedzie super plynnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

singiel sie na sporej czesci kart [oficjalnie nie supportowanych!] nie uruchamia - jest to tak popularne ze az znalazlo sie takie pytanie w faq...

multi chodzi - czyli komp ciagnie silnik - ale niewykluczone ze nie jest w stanie uciagnac silnika i AI...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uciagnal (gf2mx).

Wszedlem do ustawien grafiki i dalem tylko na ustawienia standardowe (czyli wszystko na srednie detale oraz rozdz. 800x600).

Plynnie chodzi jak nie ma jadki. Pozniej przy wybuchach, dymach, ew jak jest z 10-15 kolesi gra zwalnia na oko do granicy 18-20 fps.

Porownujac to z niktorymi masochistami, ktorzy przeszli GTA3 przy 10 fps to nie jest zle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

possible SPOILER!!!

Czy ktos moze mi powiedziec co mam robic w ostatnim levelu? Chodze po tej planszy (niesamowita jest... pomysl genialny pokazania piekla...) no i ciagle strzelam do tych duchow...

Pokazal mi sie Boss (zeby nic pisac kto) juz kilka razy i tak w kolko... czy ja cos zle zrobie?... nudne to troche sie robi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA _ SPOILER!!!

ubijasz 66 duchow, zamieniasz sie w demona i teraz musisz trafic w meteoryt tak zeby ten trafil w przeciwnika - jeden powinien styknac

metoda alternatywna - niezwykle kozacka - w pewnym momencie koles rzuca w ciebie mieczem - traf w niego z rakiety - wbije mu sie w bebechy :D

UWAGA _ SPOILER!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mam następny problem :? Zainstalowałem RAD Tools; i stery 40.72 i mam cholernie tekstury pochrzanione w menu ( jakby artefakty ) no i własnie nie wiem jak się tego pozbyć :( Ma ktoś jakąs propozycje :?: Może wina sterów? Na jakich wam działa poprawnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to mam juz problem z tym kolesie wielgachem na cmentarzu. Ten co z glowy wypuszcza kurcze trabe powietrzna.

Moja zreszta wina bo nie spelnialem wymagan co do kart tarota. Od 3 epizodu dopiero sie kapnalem, ze trzeba jakies wymagania spelniac aby je odblokowywac :P

Bede musial chyba wracac do poprzednich plansz zeby sobie jakiegos powera zapodac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi