stef Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Moj ma Revision D1, Stepping 9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saquer Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 wiesz z IC7 to różnie jest jednemu idzie na 300 innem nie - moja wymięka powyżej 275 a proc może spokojnie 3.6 zrobić tylko że go płyta blokuje :( Masz racje. Po dokladnych testach u mnie max 266 synchro (ale to wina napiecia tylko 2.8v max) asynchro 270. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 wiesz z IC7 to różnie jest jednemu idzie na 300 innem nie - moja wymięka powyżej 275 a proc może spokojnie 3.6 zrobić tylko że go płyta blokuje :( Masz racje. Po dokladnych testach u mnie max 266 synchro (ale to wina napiecia tylko 2.8v max) asynchro 270. napiecie na ram to jedno a drugie napiecie na chipset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saquer Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 napiecie na ram to jedno a drugie napiecie na chipsetTaa, ale nie bede sie bawil w mody bo ciezko bedzie potem plyte sprzedac. Zreszta zmieniam plyte i procesor - poczekam tylko, az trafi jakas wieksza partia prescott'ow do mnie do firmy to wybiore cos dobrego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 napiecie na ram to jedno a drugie napiecie na chipsetTaa, ale nie bede sie bawil w mody bo ciezko bedzie potem plyte sprzedac. Zreszta zmieniam plyte i procesor - poczekam tylko, az trafi jakas wieksza partia prescott'ow do mnie do firmy to wybiore cos dobrego ;)a co za malo masz mocy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saquer Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 a co za malo masz mocy ?Nic takiego nie powiedzialem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Moze zadam lamerskie pytanie... ale na prawde juz nie wiem co robic. Bylem w kilku sklepach i nigdzie nie moge dostac PIV 2.8 SL6Z5 Czy wiecie gdzie mozna internetowo zamowic taki procek?? Moze ktos jest z okolic Katowic i orientuje sie gdzie sa takie sklepy?? Pozdrooffka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Moze zadam lamerskie pytanie... ale na prawde juz nie wiem co robic. Bylem w kilku sklepach i nigdzie nie moge dostac PIV 2.8 SL6Z5 Czy wiecie gdzie mozna internetowo zamowic taki procek?? Moze ktos jest z okolic Katowic i orientuje sie gdzie sa takie sklepy?? Pozdrooffka No i ja się podłączam do pytania, tylko może ktoś mi powie, czy dostanę coś takiego we Wrocławiu? A szukając w sklepach, skąd będę wiedział, że to akurat SL6Z5 i z jakim steppingiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barret Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Witam Kupilem wlasnie P42.8c serii SL6Z5 , MM : 857011 , Fpo/Batch : 3351A691 (czyli Costa Rica, 2003 51 tydz. dalej nie mam pojecia ) , Version : XXXXXX-002 (tu tez nie mam pojecia czy cos ta pozycja oznacza ). Mozecie cos powiedziec? Jakies linki gdzie cos pewnego pisze o roznych seriach (jakies porownanie). Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Witam Kupilem wlasnie P42.8c serii SL6Z5 , MM : 857011 , Fpo/Batch : 3351A691 (czyli Costa Rica, 2003 51 tydz. dalej nie mam pojecia ) , Version : XXXXXX-002 (tu tez nie mam pojecia czy cos ta pozycja oznacza ). Mozecie cos powiedziec? Jakies linki gdzie cos pewnego pisze o roznych seriach (jakies porownanie). Pozdr. No no no - powiem tylko, ze ci sie udalo :wink: Na jakiej mobo jedziesz? - potraktuj go high FSB i pochwal sie na forum co ci sie udalo z niego wycinac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barret Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Abit IC7-G . Jeszcze nie zlozone . Cos oznaczaja pola MM , FPO/Batch i Version ? Pamieci mam Kingstone 2x256DDR Value Ram cos tam jedne KVR400X64C3A/256 druga KVR400X64C3/256 ( cos o nich wiadomo ? 1:1 ile okolo moge je ustawic?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Abit IC7-G . Jeszcze nie zlozone . Musze jeszcze kupic zasilacz . Cos oznaczaja pola MM , FPO/Batch i Version ? Poza tym nie jestem maniakiem OC ; ) .. to jest za droga zabawa ... np . pamieci mam Kingstone 2x256DDR Value Ram cos tam jedne KVR400X64C3A/256 druga KVR400X64C3/256 ( cos o nich wiadomo ? 1:1 ile okolo moge je ustawic?nie w trybie dual bo chyba wtedy dobrze jest jak wogole dzialaja dobrze na 200MHz Fsb) Jak chcesz sie dowiedziec wiecej o oznaczeniach to lookaj :arrow: tutaj. Podpowiem, ze to czego szukasz jest na str 41. Podpowiem tez ze twoj proc jest na steppingu M0, ktory z racji obnizonego napiecia rdzenia (1.425V) kreci sie bardzo dobrze. Ja bym nie marnowal okazji na Twoim miejscu (tym bardziej, ze dysponujesz IC7-G :wink: ) i krecil go do bolu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barret Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Jak chcesz sie dowiedziec wiecej o oznaczeniach to lookaj :arrow: tutaj. Podpowiem, ze to czego szukasz jest na str 41. ... Na pewno na 41 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Jak chcesz sie dowiedziec wiecej o oznaczeniach to lookaj :arrow: tutaj. Podpowiem, ze to czego szukasz jest na str 41. ... Na pewno na 41 ? Heh niech ci bedzie - na 42 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barret Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 aa to : ) no w sumie to opisane jest tylko jaki numer gdzie sie znajduje ; ) Moj model odpowiada prawie temu ostatniemu na stronie tylko obok napisu Intel na gorze mam Intel M C '02 . THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zark7 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Abit IC7-G . Jeszcze nie zlozone . Cos oznaczaja pola MM , FPO/Batch i Version ? Pamieci mam Kingstone 2x256DDR Value Ram cos tam jedne KVR400X64C3A/256 druga KVR400X64C3/256 ( cos o nich wiadomo ? 1:1 ile okolo moge je ustawic?) KVR400X64C3/256 + asus p4p800 fsb ok 220 mhz przy 3-4-4-8 KVR400X64C3A jest prawdopodobnie na innych kosciach jesli masz p4 m0 to w tym wypadku taktowanie pamieci raczej na dzielniku 5:4 lub 3:2, w koncu szkoda byloby, aby to ram ograniczal o/c :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barret Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Witam po przerwie. Kawal netu zlazilem w poszukiwaniu info o roznych osiagch procesorow z serii SL6Z5 i SL6Z3 (m0 stepping) . Przewaznie sie fajnie podkrecaja ; ) Jesli chodzi o 2.8c m0 to spotykalem sie glownie z wersjami Made in Costa Rica i tygodnie 4x . Moj ma 51 i jestem ciekaw jak z nim bedzie .Spotkalem sie w srod tego wszystkiego z opinia ze starsze modele lepiej sie podkrecaly hmmm . Nigdzie nie widzialem jeszcze opini o modelu z tygodni 5x . Przykladowy link jak ktos chce poogladac zdjecia i wogole : http://www.extremecooling.net/index/conten....php?article.11 Napiszcie jak cos jeszcze fajnego wiecie/znajdziecie : ) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Znalazłem proca SL6Z5 we Wrocławiu, kupiłem dzisiaj, jutro zacznę składać i testować jak idzie. Były o ile się nie myle jeszcze dwa takie, w sklepie na Oławskiej. AREST.PL Jeśli ktoś jeszcze planuje takie coś kupić, to zapraszam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barret Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Gratz: ) Podaj Fpo/Batch number. Ile zaplaciles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Panowie na podkręcaniu się znam bardzo dobrze, lecz ciekawi mnie że mój P4 oczywiście SL6Z5 bez podnoszenia napięcia max 3,2GHZ stabilnie. Taki egzemplarz czy co? Costa Rica, rok 2003, tydzień 48. Pytanie 2: Czy mogę mieć identyczne FPO# jak ktoś inny - łącznie z cyferkami po literce A :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 FPO/BATCH: 3410A300, zapłaciłem 865,- Powiedzcie mi gdzie sprawdzić który to tydzień, bo nie bardzo wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Tydzień to 3-cia - 4-ta cyferka więc u Ciebie tydzień 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barret Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Plant: Costa Rica Year: 2004 Week: 10 Zycze powodzenia : ) Na Overlockers.com wlasnie czytalem ze jeden gosc ma tez z 2004 roku tydzen 3 tez Costa Rica i idzie mu na napieciu 1.488 na FSB=260:D Kilka jego fotek http://vvti.net/forums/marvin/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Mam stepping 5 Rev M0. No i mam jeszcze jedno pytanie, w biosie pokazuje mi temp (na niekręconym) 49st...trochę za dużo chyba, nie? MBM5 pokazuje mi że jest temp 43-45 w windzie. Chłodzę proca Zalmanem 7000 Cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...