Skocz do zawartości
arthi

Kyro2 i jaki procesor.....?

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam problem, chce wymienic moja karte graficzna, nie mam za duzo kasy, wiec wybor padl na kyro2, w tym miejscu mam pytanie. Moj procesor to Duron 850@1000Mhz czy podola on Kyro2, czy nie lepiej kupic gf2 mx 400, albo jakis Gf4 MX 420????????????? Moze warto kupic firmowy model Kyro2 np. Hercules 4500...?

Zatsnawiam sie tez nad gf2 Ti, wiecej kasy juz nie ma, a procesor dosc slaby, slyszalem ze Kyro rozwija skrzydla dopiero od 1Ghz....wiec moj Duron to moze troche za malo. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyro II Hercules bedzie w cenie R7500. Wolalbym R7500.

Tylko ze mam mozliwosc kupienia tego Herculesa za 350zl, wiec tak z mojej wiedzy wynika ze to sie oplaca, a radki 7500 sa podobno slabe, tylko jakos obrazu jest the best, a mi na tym akurat nie zalezy, mam monitor 15" hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ze mam mozliwosc kupienia tego Herculesa za 350zl, wiec tak z mojej wiedzy wynika ze to sie oplaca, a radki 7500 sa podobno slabe, tylko jakos obrazu jest the best, a mi na tym akurat nie zalezy, mam monitor 15" hehe

R7500 ostatniosie przekonalem, ze jest szybszy od Gf2ti. Gf2ti z kolei jest szybszy od Kyro II. Za 350 pln spokojnie kupisz R7500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R7500 ostatniosie przekonalem, ze jest szybszy od Gf2ti. Gf2ti z kolei jest szybszy od Kyro II. Za 350 pln spokojnie kupisz R7500.

Zapomnialem dodac ze ja chce karte z TV-OUT a ten radek napewno go nie ma, wiec jak juz napisalem wczesniej interesuje mnie Kyro2, tylko czy procesor da rady, poza tym cena!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnialem dodac ze ja chce karte z TV-OUT a ten radek napewno go nie ma, wiec jak juz napisalem wczesniej interesuje mnie Kyro2, tylko czy procesor da rady, poza tym cena!

Radeon7500 z MINT z wyjsciem TV i DVI (na monitory LCD) - 334 pln BRUTTO. Szybszy, lepszy, ladniejsza jakosc obrazu, tanszy, wyjscie DVI, itp. Wybor nalezy do Ciebie. Acha jeszcze dochodzi mozliwosc podkrecenia co w przypadku SDR od KYRO II nie ma mozliwosci powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon7500 z MINT z wyjsciem TV i DVI (na monitory LCD) - 334 pln BRUTTO. Szybszy, lepszy, ladniejsza jakosc obrazu, tanszy, wyjscie DVI, itp. Wybor nalezy do Ciebie. Acha jeszcze dochodzi mozliwosc podkrecenia co w przypadku SDR od KYRO II nie ma mozliwosci powodzenia :)

Mint'a, troche syfiata firma, no i chcialbym jeszcze od kogos uslyszec ze Radeon 7500 jest szybszy od Kyro2, zwlaszcza ze Mint nie jest zbyt dobrym producentem!!!!! Generalnie to ja ta firme stawiam na rowni z no-name!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustalmy jedno mam 350zl maks i ani centa wiecej, co proponujecie kupic, w gre nie wchodza karty uzwyane, tylko nowe na gwarancji!!!

Czekam na propozycje, moj monitor ma 15 cali wiec w gre nie wchodzi jakos obrazu, karta ma byc wydajna, moj procek to 850@1000 i co najwazniejsze ma miec TV-OUT. Jakies sugestie?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustalmy jedno mam 350zl maks i ani centa wiecej, co proponujecie kupic, w gre nie wchodza karty uzwyane, tylko nowe na gwarancji!!!

Czekam na propozycje, moj monitor ma 15 cali wiec w gre nie wchodzi jakos obrazu, karta ma byc wydajna, moj procek to 850@1000 i co najwazniejsze ma miec TV-OUT. Jakies sugestie?????

ATI radeon 7500 TV-out na gieldzie w warszawie.

Radeon 7500 z TV-out/DVI 360 na gralu.

W komputroniku jest kilka tanich, np ten jest wypasiony jak na R7500

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=730

i kosztuje 349 pln :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup se radka 7500 balasie

znajdziesz gdzies z tv - out a na firme nie patrz bo za 350 to dobrego niczego nie kupisz

ja mialem karty tylko z Creative'a i chodza super TNT oraz GEFORCE 2MX DDR

mint czy nie mint kup szybsze czyli radka

pozdro to@ll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj Kaeresa dobrze mowi ... mialem Kyro2 jupiter 64 TVout jeszcze tydzien temu ... 250 zł i za te pieniadze sie oplaca ... Ati 7500 JEST LEPSZE (klasa GF2 ti) a za 350 zl to juz masz ati 7500 na ddrach. 350 na Kyro sie nie oplaca .Jak nie chcesz minta to bierz inne ... www.pcprojekt.pl, www.bit.krakow.pl, www.sirius.pl - tam maja kyro2 od 220 zł ;))) ja opchnolem kyro2 ... osiagow nie ma takich jak 7500 i jak gf2 ... no moze w grach ktore dobrze znosza to PowerVR dogania GF2 ti i 7500 na DDRach ale jest o 1/3 tansze a ja mialem 200-250 zł na ta karte .. .bylem z niej zadowolony .... ale teraz nie ide na skroty tylko kupuje ati 7500 lub 9000 ( chce hydravision) ale dopiero jak wroce za 3 miechy ... do tego czasu grafa by mi sie tylko dewaluowala .... wole zeby czekala na mnie w sklepie

PS. ja na kyro2 jupitera ( czytalem recenzje jest rownie dobre jak hercules) mialem 107 fps na tym co ponizej ... a kolesie na gf2 i Ati 7500 mieli podobnie ... moze troche wiecej ... zreszta poszukaj tego topicu "Q3 kto da wiecej"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam kyro2 herculesa 256ramciu ecs k7vza d850@1050 a wynik w demko q3 to:

Dołączona grafika

tylko musze winde reinstalnac bo chyba podczas tego ben`a cosik sie sypalo

ja przy takich samych ustawieniach i na sprzecie jak ponizej mam ponad 130 klatek...wiec wybor jest chyba prosty!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zapomnieliście doadć żę w bardzo ławy sposób można tę liczbęklatek powiększyć (oczywiście bez oszustw). Zaraz napisze nowy temat o kręceniu i ustawianiu kyro2. Więc tam zapraszam.

http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=6324

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mint'a, troche syfiata firma, no i chcialbym jeszcze od kogos uslyszec ze Radeon 7500 jest szybszy od Kyro2, zwlaszcza ze Mint nie jest zbyt dobrym producentem!!!!! Generalnie to ja ta firme stawiam na rowni z no-name!

:twisted: No to przestan ich tak stawiac bo sie zdenerwuje!!! Mam GF256 32 MB SDR MINT-a i nie narzekam, ani na jakosc obrazu - po przesiadce z PixelView TNT2 m64, ani na wydajnosc karty, podkrecila sie bardzo dobrze z fabrycznych taktowan 120/150 MHz na 150/195 MHz, wiec doradzalbym szczerze MINT-a i stawiam ta firme na rowni z PixelView oraz Leadtek OEM... R7500 jest duzo szybszy od Kyro2 no i sie podkreca... :twisted: ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyro 2 to wielki szit niema porównania do Radeona 7500 w żadniej grze !

http://www.tomshardware.pl/graphic/02q2/02...gacharts-01.htm Wyniki mówią same za siebie

Aquanox R7500 38 fps kyro 2 16 fsp

Maxpayne r7500 51fps kyro 2 31 fps

Quake 3 r7500 125fps kyro 2 84 fps

Jedi knight 2 R7500 74,fps kyro 2 9 fps buhaha

Nvidiamark 2001 R7500 5222 kyro 2 2874 I te wyniki to na procku Athlon 2000+

Podsumowując kyro2 to Wielki SHIT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.tomshardware.pl/graphic/02q2/02...gacharts-01.htm Wyniki mówią same za siebie 

Aquanox R7500 38 fps  kyro 2  16 fsp 

Quake 3  r7500 125fps kyro 2 84 fps

Ja ręczę za tego Kyro2, że bez problemu dogania Radeon 7500. Dla mnie to była bardzo dobra i szybka karta. Ale przy tym konfigu co teraz i Radku 8500..no sami wiecie...nie ma najmniejszych szans!!!!!! :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ręczę za tego Kyro2, że bez problemu dogania Radeon 7500. Dla mnie to była bardzo dobra i szybka karta. Ale przy tym konfigu co teraz i Radku 8500..no sami wiecie...nie ma najmniejszych szans!!!!!! :lol: 8)

Widać na testach jak bez problemu dogania radeona 7500 lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyro2 jest nawet słabsze od zwykłego radeona DDR buhaha Ledwo co wyprzedza GF2mx i wy go porównujecie do Radeona 7500 ROTFL

To zwróć jeszcze uwagę na ceny:

Kyro2 - 259

radeon 7500 - 350

Róznica cen 90 PLn (co jak dla mnie znaczy bardzo dużo). POnadto za 350 ma klona czyli jakością napewno ustępuje orginałowi (i wydajnością napewno też). Kyro2 jest jak dobrze pamiętam produkowane przez 4 producentów, a np. jupiter jedynie bardzo nieznacznie ustępuje to herculesowi.

A porównanie kyro2 do mx :)

Erio miał i clapa (który jest co jak co trochę lepszy od mx) i kyro na tym samym zestawie. POmijając jakość obrazu to różnica wydajności sięgała 20 %

Widziałeś kiedyś obraz na mx i na kyro2???

Bo jak nie to polecam, może dojrzysz róznicę ...

A teraz jeszcze mi się przypomniało. Na 100 % kyro2 ciągnie teżdużo mniej prądu od radeona więc i zasilacz ma się lepiej, co w przypadku słabych zasilaczy ma znaczenie (nie trzeba go zmieniać).

Ale to wszystko co napisałem to tylko szczegóły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyro2 jest nawet słabsze od zwykłego radeona DDR buhaha Ledwo co wyprzedza GF2mx i wy go porównujecie do Radeona 7500 ROTFL

Kyro2 - 259

radeon 7500 - 350

Róznica cen 90 PLn (co jak dla mnie znaczy bardzo dużo). POnadto za 350 ma klona czyli jakością napewno ustępuje orginałowi (i wydajnością napewno też). Kyro2 jest jak dobrze pamiętam produkowane przez 4 producentów, a np. jupiter jedynie bardzo nieznacznie ustępuje to herculesowi.

Erio miał i clapa (który jest co jak co trochę lepszy od mx) i kyro na tym samym zestawie. POmijając jakość obrazu to różnica wydajności sięgała 20 %

A teraz jeszcze mi się przypomniało. Na 100 % kyro2 ciągnie teżdużo mniej prądu od radeona więc i zasilacz ma się lepiej, co w przypadku słabych zasilaczy ma znaczenie (nie trzeba go zmieniać).

Róznica w wydajnosci radeona 7500 a kyro2 czesto siega 100% !!! Warto dopłacić 90 zł bo róznica w wydajnosci jest ogromna !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyro2 - 259

radeon 7500 - 350

Dobrze mowi ... dac mu pivo ;))

PS. W niektorych aplikacjach roznica siegala nawet 40 % w stosunku do CLAPA;))) np. Q3 mialem wzrost z 68 do 107 ps przy 1024x768 max detailes, a co do ATI ... nie sprzeczam sie ... jest lepse od Kyro2 .... i wg mnie jest lepsze wlasnie o 30% ... o tyle o ile jest drozsze ...( na wolnym rynku nic nie dzieje sie bez przyczyny, ceny tez nie sa z nieba, tylko sa odzwierciedleniem rzeczywistosci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. W niektorych aplikacjach roznica siegala nawet 40 % ;))) np. Q3 mialem wzrost z 68 do 107 ps przy 1024x768 max detailes

Kyro2 dobrze sobie radzi tylko w grach na silniku q3 a w nowsze gry już grać sie nieda np.AquanoX 16 fps w 1024x768 to pokaz slajdów :)A radeon7500 osiąga 38 róznica ponad 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. W niektorych aplikacjach roznica siegala nawet 40 % ;))) np. Q3 mialem wzrost z 68 do 107 ps przy 1024x768 max detailes

Kyro2 dobrze sobie radzi tylko w grach na silniku q3 a w nowsze gry już grać sie nieda np.AquanoX 16 fps w 1024x768 to pokaz slajdów :)A radeon7500 osiąga 38 róznica ponad 100%

Jedi night 2 tez jest na silniku q3. (sic 9 fps :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze link nie działa. PO drugie lepiej się zastanów co nazywasz shitem, szczególnie że technicznie kyro2 jest bardzo zaawansowane

PO trzecie aż śmiać mi się chce z tych wyników bo ja więcej mam na swoim duronie:

q3 86,6

3dmark 2001se 2982

dodam że dopiero zaczynam jego właściwe ustawianie i to wyniki pierwszych prób...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupie chyba tego Readon7500 DDR ... widzialem takiego w sklepie za niecale 320, ale juz wyprzedane, nie wiadomo kiedy beda a nie chce czekac, wiec w sobote chce jechac na gielde tu w K-ce, , tylko jak kupic dobrze zeby ktos mi nie wcisnal R7500LE lub co gorsze R7000, jak to odroznic????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...