Skocz do zawartości
motofan

Do posiadaczy WD Caviar 120GB 8MB Cache

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,mam problem z moim dyskiem i nie wiem czy nadaje się to na gwarancję czy nie.A chodzi o czujnik temperatury.Żaden program do odczytywania temperatury dysku jej nie podaje.Wykrywa czujnik np.SpeedFan ale nie odczytuje z niego temperatury.

W z wiązku z tym prośba do posiadaczy czy im normalnie pokazuje temperaturę z czujnika :?:

P.S Dzięki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a daj pan spokoj. nie pokazywal temp ale w sob mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>il. padl!!!! elektronika padla psiakrew. i w cholere danych poszlo sie... kochac. ofcoz nie wszystko legalne :oops: ale najbardziej mi zalezalo na tych legalach:((( ehhh

teraz mam paskude 120 2mb kesz. zobaczym ile ta wytrzyma:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja spytam w tym wątku bo mam taki dysk od 3 miechów.

niestety od pewnego czasu wydaje dość uciążliwy wysoki dzwięk :(

od czego proponujecie zacząć zeby go wyciszyć?

myślałem nad jakimś panelem sterującym wiatrakami . w sumie mogę połączyć dwa tematy i kupić CoolerMaster CoolDrive4 - tylko czy on troche wycisza dyski??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz spróbować tego:

http://www.spodesabode.com/content/article/hddnoise

Osobiście położyłem twardziela na folii groszkowej (takiej do pakowania

przesyłek) złożonej na pół aby utworzyć dwie warstwy, wyciszyło

to znacznie dysk, minus jest taki, że buda nie przejmuje od niego

ciepła i nieco bardziej się grzeje, ale działa tak już bez przerwy od

6 miesięcy i nic mu nie jest. :)

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opamiętajcie się mam tego wdka 2 miechy i kanalia cicha mam podnim 2 wentyle na 80 dwa wentyle w obudowie 2 wentyle na mobo 2 wentyle na procu na grafie nawet jak oytwieram obudowę to gnoja nieslyszę dziwne a temperaturę speedfan podaje mi 25 stopni odkiedy mam wentyle jak niemialem bylo 45:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opamiętajcie się mam tego wdka 2 miechy i kanalia cicha mam podnim 2 wentyle na 80 dwa wentyle w obudowie 2 wentyle  na mobo 2 wentyle na procu na grafie nawet jak oytwieram obudowę to gnoja nieslyszę dziwne a temperaturę speedfan podaje mi 25 stopni odkiedy mam wentyle jak niemialem bylo 45:D

Na ile V masz puszczone te wentyle??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opamiętajcie się mam tego wdka 2 miechy i kanalia cicha mam podnim 2 wentyle na 80 dwa wentyle w obudowie 2 wentyle  na mobo 2 wentyle na procu na grafie nawet jak oytwieram obudowę to gnoja nieslyszę dziwne a temperaturę speedfan podaje mi 25 stopni odkiedy mam wentyle jak niemialem bylo 45:D

Na ile V masz puszczone te wentyle??

wszytkie na nominalne i dlatego w nocy wyłączam przed snem kompa a spię tylko 2 godziny do 4 na dobę: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszytkie na nominalne i dlatego w nocy wyłączam przed snem kompa a spię tylko 2 godziny do 4 na dobę

Nie dziwne więc, że nie słyszysz dysku, tyle wentyli bez problemu potrafi

go zagłuszyć. Ja mam WC, 2 wentyle 120 i jeden 80, wszystkie puszczone

na 5 V i dysk jest wyraznie słyszalny. :/

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszytkie na nominalne i dlatego w nocy wyłączam przed snem kompa a spię tylko 2 godziny do 4 na dobę

Nie dziwne więc, że nie słyszysz dysku, tyle wentyli bez problemu potrafi

go zagłuszyć. Ja mam WC, 2 wentyle 120 i jeden 80, wszystkie puszczone

na 5 V i dysk jest wyraznie słyszalny. :/

Pozdro.

niechrzań na dysku mam noise ciler w zailce noise ciller do obudowy noise killer jedynie na grafi i mostku północnym niemam wentyli noise killer więc kompa mam cichego w miarę a dyski owszem slyszę ale są leciuctko slyszalne prawie wcale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niechrzań na dysku mam noise ciler w zailce noise ciller do obudowy noise killer jedynie na grafi i mostku północnym niemam wentyli noise killer więc kompa mam cichego w miarę a dyski owszem slyszę ale są leciuctko slyszalne prawie wcale

Nie chrzań - jeśli już, pozatym, ja staram się pisać w kulturalny

sposób więc gdybyś i Ty się tego nauczył to byłoby miło.

Zauważam, że wszystko wiesz "lepiej" więc dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego

sensu.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chrzań - jeśli już, pozatym, ja staram się pisać w kulturalny

sposób więc gdybyś i Ty się tego nauczył to byłoby miło.

Zauważam, że wszystko wiesz "lepiej" więc dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego

sensu.

Pozdro.

<głaszczę> przepraszam uśmiechnij się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zeżarł się ze wszystkim co się dało: nie chciał współpracować z konrolerem promise'a ani w parze z dyskami wd i maxtora. Do tego stawiał opory przy windowsie xp. Dopiero pod 2003 i linuksem normalnie działał. Nie wiem czemu to, ale więcej seagate'a nie kupię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:/ no i widac jak to jest, u jednego smiga az milo u drugiego krzaczy sie z innym sprzetem.

Ja ze swojej strony nie moge nic powiedziec na Seagate od czasow dyskow 1GB do dyskow o pojemnosci 120GB . Wszystko w najlepszym porzadku i bezproblemowo.

PS. Niewiem czy widzieliscie ale w tescie benchmarka calkiem dobrze spisywaly sie dyski szajsunga (samsunga) :wink:

PS2. Fajny mam avatar :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi