Sz@tynbury Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Wiem, że o monitorach 19' było dużo, o tej IIyamie także. Proszę jednak wszystkich użytkowników, którzy mają ten monitor o wypowiedzenie się na temat posiadanego egzemplarza oraz tego ile musiał przebierać, żeby znależć ten monitor, który teraz ma. Czytałem bowiem w różnych miejscach, że jeśli chodzi o ten model, występuje duży rozrzut jakościowy. Podobno największymi wadami tego monitora są rozmyty obraz szczególnie przy wysokich odświeżaniach, oraz spore problemy z geometrią. Piszę, ponieważ znalazłem sklep w którym ta IIyama kosztuje o 25% niż zwykle, chyba nawet mają kilka sztuk. Sklep ten niestety jest daleko ode mnie, więc w grę wchodzi jedynie wysyłka, oczywiście sprzedawca informuję, że każdą sztukę przed wysłaniem testuje, mogę też sprawdzić monitor w obecności kuriera. Ale jeśli miałbym wybrać "mniejsze zło" to ja dziękuję, kupię inny monitor. Jeśli macie ten monitor, piszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Hmm... ja nie miałem żadnych problemów; kupowałem bodajże w lorienie w stolicy (swoją drogą był kilka procent droższy niż na wge) ale miałem np. możliwość podłączenia i porówania jakości obrazu z innymi monitorami. A na jakość nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Niech ktoś jeszcze dorzuci parę słów. Na pewno użytkowników tej iiyamy jest więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Mam ten monitor od roku.Wysłałem go teraz do serwisu wyregulowali obraz żyleta kolory super.Moge teraz pracować w rozdzielczości 1280x1024 100Hz a nawet 120Hz obraz troszeczke gorszy.W 1600x1200 85Hz obraz żyleta ale przez rok męka strasznie rozmyty i ciemny sRGB tez bylo koszmarne.Pozostał tylko jeden mankament po włączeni monitora występuje zwężenie obrazu ok.5mm ale ustępuje do 30min będe to jeszcze reklamował w serwisie. ParanoiK czy u ciebie występuje to zjawisko tzn zwężenie przy zimnym monitorze.Podsumowując trzeba dokładnie sprawdzić przy zakupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Ja używam 1600x1200@100Hz i nie narzekam. A zwężanie hmm... właściwie to cały czas jest on ciepły :] Ale wydaje mi się, że delikatnie tak. Ale to jest kilka mm więc się nie przejmuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Ja używam 1600x1200@100Hz i nie narzekam. A zwężanie hmm... właściwie to cały czas jest on ciepły :] Ale wydaje mi się, że delikatnie tak. Ale to jest kilka mm więc się nie przejmuję. Dzięki za szybką odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...