und3r Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Jak zrobić, żeby po najechaniu na coś myszką, zmienił się nie tylko najechany element, lecz również kilka elementów w różnych miejscach strony :?: Kombinowałem trochę, ale mi nie wychodzi :? Chciałbym zrobić takie MENU, żeby oprócz podświetlania się buttonów, w innym miejscu strony pojawiało się info dot. wybranego linka. Pozdrawiam. Ps. Tylko nie mówcie, że na googlach to znajdę, bo nie znalazłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Aj, sorry... działy mi się pomyliły :oops: sorka :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Rozumiem, że rozmawiasz o html'u 4.01. Każdemu elementowi który chcesz zmieniać dajesz id, czyli np. robisz sobie tabelkę i: <table><tr><td id="cos"></td></tr></table> A potem w innym miejscu które chcesz żeby oddziaływało na w/w element: <jakiś_tag onClick="document.getElementById(id).style.background='#ffffff'"> Oczywiście style[...] zastępujemy tym co nas interesuje. Jeszcze lepiej przez onClick wywołać jakiś prosty skrypt js. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...