SpiderMAN Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Mam taki problem dosc wku...ajacy. Mam zasilacz 200W i cos strasznie mi sie sypia Windowsy... Wszystkie podzespoly sa sprawne bo sprawdzalem w innym kompie. Na Duronie 1000MHz nie bylo, az takich problemow, z tymze kompa na tej dwusetce musialem wlaczac na dwa razy, tzn, Po kilku sekundach od uruchomienia dawac reset bo nie wstawala grafika z pierwszym razem. Problem polega na tym, ze po uruchomieniu kompa laduje sie XP i zanim dojdzie do Logon wali bluescreen i w tej samej sekundzie sie restartuje, po restarcie zazwyczaj startuje OK. Ale to nie koniec. Bywaja rowniez problemy z rejestren, a konkretniej z plikiem rejestru zawierajacym wpisy zwiazane z profilem, czasami winda twierdzi, ze jest uszkodzony. Przypuszczam, ze przy tej konfiguracji co mam 200W to zdecydowanie za malo, ale chcialbym sie jednak upewnic. Podaje napiecia wedlug Motherboard Monitora: CPU Core - 1,86; +12V - 12,54; +3,3V - 3,13; +5,0V - 5,0. Wydaje mi sie, ze 3,3V jest za niskie. mam dosc sporo urzadzen, acha wracajac pamiecia troche wstecz to takie jaja zaczely mi sie dziac po zapakowaniu do kompa tunera TV. Wlasciwie takze nie mam juz przerwan, a co najdziwniejsze w tym wszystkim, to to, ze jak WInda wstanie to dziala stabilnie. Jak sadzicie, czy potrzebny bedzie mocniejszy zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 3.3 jest zdecydowanie za niskie, tak czy inaczej qp nowy zasilacz, bo w koncu cos spalish :/ a jak ci sie klooca przerwania, to powylaczaj przerwania dla tego co sie da i looz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 3.3 jest zdecydowanie za niskie, tak czy inaczej qp nowy zasilacz, bo w koncu cos spalish :/ a jak ci sie klooca przerwania, to powylaczaj przerwania dla tego co sie da i looz 8) Nie wiem dokladnie w czym rzecz ale dlaczego cos spali ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 3.3 jest zdecydowanie za niskie, tak czy inaczej qp nowy zasilacz, bo w koncu cos spalish :/ a jak ci sie klooca przerwania, to powylaczaj przerwania dla tego co sie da i looz 8) Z przerwaniami mam juz spokoj - wylaczylem dla USB, mam tylko WebCama - a jemu przerwania nie potrzeba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Tak jak wyżej kup mocniejszy zasilacz. Przy Atlonkach 300W jest wskazane. Co do problemu miałem podobny. Podwójny reset, winda zrestartowała się po instalacji sterowników do SBAudigy (zmiana głośników - jak były tylko 2 było wszystko OK) po czym po tym jak coś zacharczało w głośnikach kolejny reset. Potem normalny start ale nadal tylko 2 gośniki działają. Przy 6 próbie zrobiłem aktualizacje sterownika z menadżera użądzeń i tu NIESPODZIANKA. Potrzebny plik .sys i i dopisek, że plik znajduje się na płycie z driverami od SBLIVE. Przez przypadek miałem te sterowniki ale nie made by Creative. Fuksem trafiłem, że ten plik tam był i dalej jakoś poszło. Napisałem ten długi wywód jako pomoc i ostrzerzenie takimi niespodziankami. Creative ma wiele do zrobienia ze sterami do XP dla SBAudige, przynajmniej jeśli chodzi o obsługe wielu glośników. Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Mam taki problem dosc wku...ajacy. Mam zasilacz 200W i cos strasznie mi sie sypia Windowsy... Wszystkie podzespoly sa sprawne bo sprawdzalem w innym kompie. Na Duronie 1000MHz nie bylo, az takich problemow, z tymze kompa na tej dwusetce musialem wlaczac na dwa razy, tzn, Po kilku sekundach od uruchomienia dawac reset bo nie wstawala grafika z pierwszym razem. Problem polega na tym, ze po uruchomieniu kompa laduje sie XP i zanim dojdzie do Logon wali bluescreen i w tej samej sekundzie sie restartuje, po restarcie zazwyczaj startuje OK. Ale to nie koniec. Bywaja rowniez problemy z rejestren, a konkretniej z plikiem rejestru zawierajacym wpisy zwiazane z profilem, czasami winda twierdzi, ze jest uszkodzony. Przypuszczam, ze przy tej konfiguracji co mam 200W to zdecydowanie za malo, ale chcialbym sie jednak upewnic. Podaje napiecia wedlug Motherboard Monitora: CPU Core - 1,86; +12V - 12,54; +3,3V - 3,13; +5,0V - 5,0. Wydaje mi sie, ze 3,3V jest za niskie. mam dosc sporo urzadzen, acha wracajac pamiecia troche wstecz to takie jaja zaczely mi sie dziac po zapakowaniu do kompa tunera TV. Wlasciwie takze nie mam juz przerwan, a co najdziwniejsze w tym wszystkim, to to, ze jak WInda wstanie to dziala stabilnie. Jak sadzicie, czy potrzebny bedzie mocniejszy zasilacz? Czy potrzebny ci mocniejszy zasilacz??? Ty się jeszcze pytasz! Spójrz jakie masz prądożerne :twisted: urządzonka w twoim kompie. Proponuje ci nie zastanawiać sie tylko wrzucać przynajmniej 300W a jeśli masz kasę :lol: to więcej :P pozdrav Lagier aha podpisuję się pod zdaniem bruce'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 spiderman: mam ten sam problem u siebie w kompie 3.3 -> 3.1 v , codegen 300w - totalna porazka, co prawda sys jest stabilny ale z kreceniem sa problemy, po prostu brakuje mocy, nadchodzi czas enermaxa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 spiderman: mam ten sam problem u siebie w kompie 3.3 -> 3.1 v , codegen 300w - totalna porazka, co prawda sys jest stabilny ale z kreceniem sa problemy, po prostu brakuje mocy, nadchodzi czas enermaxa... Moze jednak cos tanszego od Enermaxa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 spiderman: mam ten sam problem u siebie w kompie 3.3 -> 3.1 v , codegen 300w - totalna porazka, co prawda sys jest stabilny ale z kreceniem sa problemy, po prostu brakuje mocy, nadchodzi czas enermaxa... Moze jednak cos tanszego od Enermaxa? a ile mozesh dac max? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 spiderman: mam ten sam problem u siebie w kompie 3.3 -> 3.1 v , codegen 300w - totalna porazka, co prawda sys jest stabilny ale z kreceniem sa problemy, po prostu brakuje mocy, nadchodzi czas enermaxa... Moze jednak cos tanszego od Enermaxa? a ile mozesh dac max? Chyba bede zbieral kase na bude ModeCom-a z Huntkeyem... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 tak dziala enlight 250w nie patrzcie na vcore, zanizone jest bo uwalilem condensatorke z plyty :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 tak dziala enlight 250w nie patrzcie na vcore, zanizone jest bo uwalilem condensatorke z plyty :roll: Nie ma obrazka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 wlasnie kombinooje, zablokowali mi wshystkie konta hyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 i tak jest non stop, zero skakania itp :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 i tak jest non stop, zero skakania itp :)Ladnie trzybma napiecia!!! Rowniutko... :) A co powiecie o Huntkey-u? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 i tak jest non stop, zero skakania itp :)Ladnie trzybma napiecia!!! Rowniutko... :) A co powiecie o Huntkey-u? co powiemy, hmmmm qp enlighta :P hyhy, znajomy niedawno sprzedal hunt keya, bo mu napiec nie trzymal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 i tak jest non stop, zero skakania itp :)Ladnie trzybma napiecia!!! Rowniutko... :) A co powiecie o Huntkey-u? co powiemy, hmmmm qp enlighta :P hyhy, znajomy niedawno sprzedal hunt keya, bo mu napiec nie trzymal Wlasnie sie rozgladam po necie i szukam jakiegos sensownego rozwiazania... Najlepiej obudowa Antec Dragon i zasilacz Enlight 300W... - jeszcze lepiej by bylo jakby to kosztowalo tyle co ModeCom Prostation... - ta obudowka mi sie dosyc podoba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 a wlasnie, pod obciazeniem 3.3 spada do.................3.3 :P hyhy z 3.5 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 daj linka do stronki, gdzie ejsty antec dragon, bo nie moge znalezc na ich www Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 a wlasnie, pod obciazeniem 3.3 spada do.................3.3 :P hyhy z 3.5 :Pto dość spore wahanie... U mnie spada z 3,38do3,34 więc po obciążeniem mój jest lepszy...:) 5v teżlepiej trzyma - obciążony 4,97V a +12 V po obciążeniu 12,46 :) ale i tak dobrze zrobiłeś zmieniając zasilacz, chociaż większość radziła inaczej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 a czym obciazales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 cpuburnem... chyba że znasz coś lepszego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 a na ktoorym stopniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 a na ktoorym stopniu?Jak to na którym stopniu? NIe rozumiem o co ci chodzi teraz... Przecież go zapuszczasz i tyle. NIc nie da się ustawiać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Heja ! A slyszal ktos o zasilaczu IMPET ? Mam taki 300W, co prawda teraz sie spalil i bede mial drugi taki nowy. Slyszal ktos cos o zasilaczach IMPET ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Heja ! A slyszal ktos o zasilaczu IMPET ? Mam taki 300W, co prawda teraz sie spalil i bede mial drugi taki nowy. Slyszal ktos cos o zasilaczach IMPET ? Skoro sie juz spalil to raczej jest do [gluteus maximus]... ROTFL :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 i tak jest non stop, zero skakania itp :)Ladnie trzybma napiecia!!! Rowniutko... :) A co powiecie o Huntkey-u? co powiemy, hmmmm qp enlighta :P hyhy, znajomy niedawno sprzedal hunt keya, bo mu napiec nie trzymal Wlasnie sie rozgladam po necie i szukam jakiegos sensownego rozwiazania... Najlepiej obudowa Antec Dragon i zasilacz Enlight 300W... - jeszcze lepiej by bylo jakby to kosztowalo tyle co ModeCom Prostation... - ta obudowka mi sie dosyc podoba. podoba ci sie antec dragon?, mnie nie bardzo, budy na stronie anteca mnie troche zalamaly, juz chiefteci sa lepsze, a enermaxy to naprawde dobre zasilacze i mysle ze warto dolozyc te 50 czy 80 zeta wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 ja tam mam gowno nie zasilacz (235 wat firmy krzak) napiecia 3,3=3,14 5=4,54 itd ale w poniedziloaek przyjdzie nowa 300 mysle ze bedzie lepiej, a tak przy okazji czyu za slaby zadsilacz moze byc przyczyna zjarania jakis podzespolow w kompie czy tylko np. resetowania itd. u mnie nie ma na razie problemu ale mam za duze wahania napiecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 ja tam mam gowno nie zasilacz (235 wat firmy krzak) napiecia 3,3=3,14 5=4,54 itd ale w poniedziloaek przyjdzie nowa 300 mysle ze bedzie lepiej, a tak przy okazji czyu za slaby zadsilacz moze byc przyczyna zjarania jakis podzespolow w kompie czy tylko np. resetowania itd. u mnie nie ma na razie problemu ale mam za duze wahania napiecia jak ci padni jakis strabilizaotor napiecia, to mash przesrane :PPPPPPPPPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...