Skocz do zawartości
Kosher

Serial ATA juz dostepny!

Rekomendowane odpowiedzi

Jej :) przeciez ta plyte pokazywali 2 miesiace temu ;) nawet opis byl. NIe wiem czy to znajde (nie w tym stanie |*) byl opis. Bylo jeszcze pare plyt, z bluetooth, z panelem z przodu (chyba z lcd). Poszukam...moze... :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK zgadza sie... tez jestem za postepam technologicznym 8)

Ale co maja zrobic ci biedni ludkowie co maja troszke sprzetu na te zabytkowe zlacza ?

np. drukarki, skanery, rozne urzadzenia pomiarowe i co nawazniejsze Full wypas klawiaturki&mouse na PSa ??? 8O

Napewno Abit chcial dobrze ... ale niestety jak zwykle przesaadzil nie w te strone co trzeba :cry: ... bo raczej watpie zeby ktos kupil ta plyte majac w alternatywie wymiane reszty, rownie wartosciowego sprzetu ...

Howgh powiedzialem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK zgadza sie... tez jestem za postepam technologicznym  8) 

Ale co maja zrobic ci biedni ludkowie co maja troszke sprzetu na te zabytkowe zlacza ?

np. drukarki, skanery, rozne urzadzenia pomiarowe i co nawazniejsze Full wypas klawiaturki&mouse na PSa ???  8O 

Napewno Abit chcial dobrze ... ale niestety jak zwykle przesaadzil nie w te strone co trzeba  :cry: ... bo raczej watpie zeby ktos kupil ta plyte majac w alternatywie wymiane reszty, rownie wartosciowego sprzetu ...

Howgh powiedzialem

Zawsze są przejściówki :). Przecież tu chodzi o wejście w nowy standart, więc musi być ten okres przejściowy kiedy część ludzi ma urządzenia pod starsze złącza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dobrze mi sie wydaje to zlacze serial ATA czy Serilell ATA jest nad ddr ( pomaranczowe gniadzo ) i kolo PIC??

To źle Ci sie wydaje, to są złącza do zasilania coolerka (ów)

Serial ata jest tuż przy jednym z dodatkowych kanałów ata 133 (ten po lewej) po prawej stronie złącza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do niedawna preferowalem Abit'a.W tej chwili posiadam KT7.Nastepna plyta jaka kupie bedzie jednak innej firmy.Przyczyna jest prosta -brak COM.Wszyscy ,ktorzy zajmuja sie elektronika wiedza ,ze bez tych zlaczy nie podlaczy sie prawie zadnych programatorow lub czytnikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jej :) przeciez ta plyte pokazywali 2 miesiace temu ;) nawet opis byl. NIe wiem czy to znajde (nie w tym stanie |*)  byl opis. Bylo jeszcze pare plyt, z bluetooth, z panelem z przodu (chyba z lcd). Poszukam...moze... :>

Dwa miesiace temu to bylo co najwyzej o IT7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...