Skocz do zawartości
Szymon

ABIT nf7-S i nowy bios.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

od niedawna jest mposiadaczem abita wice jeszce nie do konca jestem obiegany w sprawie biosow itd na tej plyce. Wiec pierwsze co zrobilem to wgralem biosa ze strony abita. Wgral sie ok ale... :) jako date jego produkcji na pcozatku mam rok 2020 na to wyglada :> albo to nie rok. POza tym wszystko mi dziwnie pokazuje. na procu wedlug abit eq i speed fan`a mam 33 stopnie,owszem w budize mam chlodno ale mimo wszystko to tylko AC a pokoju nie mam -10, napiecie na proc 1.75V. Czy z biosami abita tak ejst zawsze? I jaki powinienem wgrac w takim razie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co zakładasz nowy temat .....skoro od tego nasz specjany topic

Wszystko o --> ABIT NF7 (S) = Złote rady itp.http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=542...2201e526005a95a

Najlepszy Bios dla NF7-S v2.0

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=303...2201e526005a95a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za 1 linka ;) bo 2 juz przekopalem :P. Chbya wiem skad te glupie zachowania dot. temp byly. Mialem wlaczona opcje cpu thermal throtling. WCzesniej mialem epoxa gdzie ona byla domyslnie wylaczona chyba, a tutaj jest on :D i nie zauwazylem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

od niedawna jest mposiadaczem abita wice jeszce nie do konca jestem obiegany w sprawie biosow itd na tej plyce. Wiec pierwsze co zrobilem to wgralem biosa ze strony abita. Wgral sie ok ale... :) jako date jego produkcji na pcozatku mam rok 2020 na to wyglada :> albo to nie rok. POza tym wszystko mi dziwnie pokazuje. na procu wedlug abit eq i speed fan`a mam 33 stopnie,owszem w budize mam chlodno ale mimo wszystko to tylko AC a pokoju nie mam -10, napiecie na proc 1.75V. Czy z biosami abita tak ejst zawsze? I jaki powinienem wgrac w takim razie??

U mnie jest podobnie:

po wgraniu nowego biosu - rok 2020 na 1-szym ekranie

(1,5V) temp proca 29* ale po restarcie (wejściu do biosa) temp 39*

(1,8V) temp proca 39* ale po restarcie (wejściu do biosa) temp 49*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi