Niemiec Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Uważasz że to proste do wykonania Znam prostrze i bardziej zbliżone do ideału nie zaglebialem sie bardzo w szczegoly budowy, ale wyglada to na dos proste do zbudowania w porownaniu do tego o czym pisaliscie w innym temacie. EOT bo nie jestem specjalista ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkweeder Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 lutownica lepsza :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 darkweeder tak uważasz - A masz cos takiego ? Mój jeden z pierwszych testerów był na lutownicy i DU....A z mocy którą włazyłem dostawałe jakieś 50% mocy grzewczej i do tego nie byłem w stanie idealnie stwierdzić jaka moc podaje Zbyt duże rozproszenia po drodze transformator, doprowadzenie, styki ,cieżkie do zaizolowania itd, itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkweeder Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ja mialem na myśli taką lutownice http://allegro.pl/show_item.php?item=21864272 widzisz tam gdzieś transformator??? grot robisz taki ze z jednej strony walec a z drugiej sześcian tylko nie wiadomo jaką moc grzewczą to bedzie mialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkweeder Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 sam mam taka lutownice i powiem ze wcale nie grzeje gorzej niz moj duron :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Lutownica wg mnie nie jest dobrym rozwiązaniem... - ona wydziela stosunkowo małą moc (przynajmniej te które ja posiadam) - nadal pozostaje przy świecy żarowej - rozmawiam z elektronikiem na temat budowy zasilacza do tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 A cos opartego na MOSFET'ach ? Widzialem cos takiego u La1krodiZ'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Mosfety też są do tego bardzo dobre 4 szt zamontowane na prostokątnej kostce Ale i tak nie obedzie się bez dobrego żródła prądu (zasilacza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...