Skocz do zawartości
Kepons

Zakładnie radiatora na nb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam radiator 60*60 i przytnę go do 40*40.Chcę go założyć na nb. Tylko nie wiem na co go przymocować. Moze taśma od rosia? A moze ktoś mam patent na takie mocowanie jak np. w MSI (tzn. za pomocą wygiętego drutu)

Tutaj link do tego msi

http://sklep.komputronik.pl/pliki/p/plms67...6758-020/db.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak poprzednik - TERMOPOX, alebo tasma, ew. klej [dwustronny] od zalmana - tylko wtedy przyklejasz "na amen" ;]

No tego zalman to też da się odkleić - do zamrażalnika na 2-3h i potem odrywasz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz spróbować przykleić za pomocą (specjalnie do tego służącej) taśmy termoprzewodzącej dwustronnej albo jakiś klej termoprzewodzący.

Też myślałem o taśmie od Rosia, tylko nie wiem jak długo wytrzyma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz spróbować przykleić za pomocą (specjalnie do tego służącej) taśmy termoprzewodzącej dwustronnej albo jakiś klej termoprzewodzący.

Zabezpiecz to silikonem akwarystycznym - sam tak kleilem radiatorki do grafy, SB, SATA i innych ukladow i bylo OK

Za moja namowa turzol zrobil tak na swoim NB i nie narzeka ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabezpiecz to silikonem akwarystycznym - sam tak kleilem radiatorki do grafy, SB, SATA i innych ukladow i bylo OK

Za moja namowa turzol zrobil tak na swoim NB i nie narzeka ;-)

:D :wink:

Na poczatku zalozylem na samej tasmie od Rosia i Zalman trzymal sie dosc kiepsko...sprawial takie wrazenie, jakby mial zaraz odpasc. Rdzen na NB (Abit IC7) ma bardzo mala powierzchnie...

Zapodalem silikon akwarystyczny na rogach i Zalmanik 3ma sie jak skala (THX Dimek :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewne da sie ten radiator zamontowac jakims chwytem wzietym zywcem z mocowania blokow wodnych nb - zapinka + 2 sruby z hakiem zamiast glowki

A tym samym ostatnio myśłałem.A może coś by z drutu wygiąc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi