Skocz do zawartości
mamuuut

jaki blok??

Rekomendowane odpowiedzi

sluchajcie skladam WC i nie wiem co wybrac. podzielcie sie ze mna swoimi opiniami na temat blokow:

SwifTech MCW5002-A

Zalman ZM-WB2

Uriel rev 2.0

Nukleon 2

Danger Den Maze4-1 AMD 1/2'

Danger Den Maze4 AMD 1/2'

Danger Den RBX AMD 1/2' Chrome fittings

nie zalezy mi specjalnie na firmie. zalezy mi na najlepszym wspolczynniku CENA JOKOSC!!

co bede chlodzic BARTON XP2500@(11x220Mhz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli patrzec na cene i wydajnosc to proponowałbym taką kolejność

Nukleon 2

Uriel rev 2.0

SwifTech MCW5002-A

Jesli cena to sprawa drugorzedna wtedy tylko i wyłącznie

albo mozesz pokusić sie o SwifTech MCW5002-A lub cos polskiego......wcale nie jest gorsze......nawet lepsze bo polskie

Ale nawet nie zdajesz sobie sprawy jak ciezko dostać....ktorys z tych bloków.........chyba ze z dugiej reki albo allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy stosunek CENA/JAKOŚĆ to ma Orbital O3 ;) Dobry bloczek za przystępną cenę. Różnica między najlepszymi będzie max. 5C więc po co przepłacać :D

A czemu odrazu O3 czemu nie O2 rużnica w cenie to aż 15zł a wydajność identyczna tylko top jest inny. A tak napoważnie skoro ma kase na jakiś blok klasy highend to czemu nie miał by go kupić, ja mam Orbitala O2 i przyznaje recję CENA/JAKOŚĆ to bloczek 1 klasa ale kupiłem go tylko dlatego że nie maiłem kasy na nic lebszego, gdybym miał ok 150zł na blok to bym kupił nuka albo uriela prosta sprawa.

A co do wyboru bloku to ja na twoim miejscu poważnie zastanowił bym się nad SPIDER EXTREME nie oszukujmy się jeżeli chodzi o wydajność to blok prawie wogule nie ustępuje nukowi i urielowi a skoro nie widać rużnicy to po co przepłacać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przepraszam...widziales testy spidera ex  :?: ,jesli tak to prosze o link  :D

No fuckt niewidziałem ale tak na chłopski rozum to sądze że jestem bliski prawdy :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nukleon 2 

Uriel rev 2.0 

SwifTech MCW5002-A

niby czemu tak?? uriel i nuke kosztuja praktycznie tyle samo, wydajnosc trez byla prawie taka sama.

obecnie jedynym bezproblemowo dostepnym blokiem jest RBX, bo kupno nuka i uriela graniczy obecnie z cudem, bo zaden z nich nie jest obecnie dostepny w sklepach. co do swiftecha sie nie wypowiem bo nie wiem nawet, ktory to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, wlasnie widzicie doszedlem do wniosku ze skladam WC na cale zycie, nie zamierzam Bog wie jak krecic, zalezy mi na stabilnym FSB i bede je miec dzieki duzemu radiatorowi na NB i SB ( to beda radiatory od CPU kolo 1-1,5 Ghz - wiec spoko luz, nawet w pasywie wystarczy, a jeslo nie starczy to wsadze jakis 5/5cm na 5V )BY CICHO i bedzie very good) na grafe wepchnolem zalmana niebieskiego, ponad to nadmienie ze grafa to gf 4MX440 ( aha mam do sprzedania RADEONA 9800 - MA POL ROKU dziala i jest OK, ale nie gram za duzo, a kasa sie przyda) pozostaje tylko CPU, a mam juz nagrzewnica wyczyszczona od OPLA REKORDA 3xwiatrak 120mm na 48V DC i pozostaje mi tylko blok i pompa, pompe moge zawsze zmienic na jakas lepsza, czy poporstu inna i zakladam poki co wydac na nia cos kolo 50-60pln, ale blok MUSIO BYC VERY VCERY VERY GOOD. tak wiec lapie sie za sprzet w okolicy 150-250pln. a Uriel jest do kupienia za 199 w GDYNI na hali targowej, tam jest komputerowy... w ktorym jest. tak wiec pytam: URIEL czy cos innego, moze DD??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RBX lub Uriel2 ze wskazaniem na RBX'a,ale mozesz miec spory problem z dostepnoscia tego drugiego,ewentualnie Nuk2 (tez ciezko dostac :?)

Testy (dosc dokladne) pokazaly, ze WW jest lepszy od RBX'a :!:

Roznica ta znacznie sie zmniejsza wraz ze wzrostem przeplywu - wartosci C/W sa juz bardzo zblizone dla ~2,5 gpm.

Jesli chodzi o top 3 komercyjnych blokow na swiecie to nadal:

1. Cascade

2. WW

3. RBX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o tym ??? :)  

Nie wyglda żle ale cz można zufać wyglądowi???http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22141127

jestes w dziale chlodzenie wdne i nie widziales na pierwszej stronie tematu z nazwa tego bloczku w tytule, nie ladnie.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=60296

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi