Skocz do zawartości
Gość

Radeon8500??? Tylko który???

Rekomendowane odpowiedzi

Zarobilem 600zł i chce wymienic grafe juz nawet zdecydowalem, ze bedzie to Ati i po przeczytaniu wojny klonow na TPC wybralem trzy karty:

HIS (Mint) 8500LE 128MB

SuperGrace 8500 VIVO 64MB

Joytech (X-Power) 8500LE 128MB

Kolejność nie jest przypadkowa :).

Ale w samym tescie nie bralo udzialu troche modeli, ktore sa dostepne na naszym rynku, a wiem ze spora czesc forumowiczow posiada Radki8500 roznych firm i prosilbym o ocenienie swojej karty czy jest warta zakupu czy nie. A i czy sa Radeony, ktore maja wyjcie TV-IN?? Tak zeby mozna bylo ogladac na monitorze to co jest na TV??

A i prosze bez zadnych wojen mi tu!!! Jesli juz to kulturalna wymiana zdan i pogladow :D .

PS: Moze macie inny pomysl na grafe??

Z gory dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by mógł dołożyć 200zł to by sobie kupił GigaByte Radeon 8500 delux......

I by było git.

Jeli nie to bym brał tego minta.... ale bym się rozejżał za czym urzywanym pewnie.

Pozdrawiam

Mi chodzi o uzywane :) , to 600zł mam ale jak bym wydal 500 to wcale bym sie nie pogniewal :).

PS: Czyli nikt wiecej niema kart Ati i nie chce nic o nich napisac???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli szukasz dobrego Radeon'a to sprawdzaj zawsze jakie pamięci ma karta. 4ns omijaj szerokim łukiem. 3.6 Hynix to standard. 3.3 ns bardzo rzadko spotykane, ale zdecydowanie najlepiej się kręcą. Gdybyś jeszcze znalazł egzemplarz z pamięciami BGA to byłoby super... Zanim kupisz zażądaj sprawdzenia karty na jakimś 19" monitorze w rozdziałce 1280x1024@85hz albo 100Hz. Albo jeżeli będzie możliwość to i na 1600x1200. W tych rozdziałkach najlepiej widać czy karta ma dobrą jakość czy nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Jeżeli szukasz dobrego Radeon'a to sprawdzaj zawsze jakie pamięci ma karta. 4ns omijaj szerokim łukiem. 3.6 Hynix to standard. 3.3 ns bardzo rzadko spotykane, ale zdecydowanie najlepiej się kręcą. Gdybyś jeszcze znalazł egzemplarz z pamięciami BGA to byłoby super... Zanim kupisz zażądaj sprawdzenia karty na jakimś 19" monitorze w rozdziałce 1280x1024@85hz albo 100Hz. Albo jeżeli będzie możliwość to i na 1600x1200. W tych rozdziałkach najlepiej widać czy karta ma dobrą jakość czy nie...

A ty jakie masz pamieci??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Jeżeli szukasz dobrego Radeon'a to sprawdzaj zawsze jakie pamięci ma karta. 4ns omijaj szerokim łukiem. 3.6 Hynix to standard. 3.3 ns bardzo rzadko spotykane, ale zdecydowanie najlepiej się kręcą. Gdybyś jeszcze znalazł egzemplarz z pamięciami BGA to byłoby super... Zanim kupisz zażądaj sprawdzenia karty na jakimś 19" monitorze w rozdziałce 1280x1024@85hz albo 100Hz. Albo jeżeli będzie możliwość to i na 1600x1200. W tych rozdziałkach najlepiej widać czy karta ma dobrą jakość czy nie...

A ty jakie masz pamieci??
Ma 3,6 ns każdy build by ati ma hynixy 3,6 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat:

na allegro gosciu sprzedawal GF4 Ti 4200 Palita za 630 pln, takze jesli chodzi o wydajnosc to taki Palit bylby lepszy pewnie od Radka

Komentarz: BULL SHIT

Sprawdzałem GF4-Ti4200 na PIV 2 GHz 7k-8k 3D Marków 2k1

Moje ATI przy 1.7 GHz wacha się 8-9k 3D Marków 2k1

Dobry wybór. ATI nikt nie musi reklamować bo są dobre. A NVidia jedzioe a reklamie i sławie zdobytej na GF-256 i GF2-PRO no i oczywiście RIVI-e. ATI robi zawsze dobre karty od 15 lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

djwatoo nie wiem jak ty robiles te testy :!: :?: :!: albo ten Twoj P4 jest marnie skonfigurowany, albo gf4 to ty na obrazku widziales :lol: !!! na niepodkreconym gf4 i athlonie 1000@1400 mam spoko ponad 9000 :D

PIT jak juz chcesz radka to ja bym pomyslal nad czyms firmowym, ostatnio na wgk widzialem orginalne ATI w OEMie za 690 zl a to juz jest cos :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej. Ale nie każdy GF4 jest taki sam i chodzi tak samo.

Tak samo jak i nie każdy ATI jest taki sam.

Z resztą same detonatory robią swoje.

przy okazji.

Nie ma ktoś z was ATI Winclk albo czekoś go kręcenia ATI Radeon-a

Wkuża mnie seryjność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wyboru (bo taki jest temat) to unikaj HIS-a.

LE jak sama nazwa mówi ma obniżone taktowanie.

A o Super-Grace słyszałem że nawet nieźle się kręcą.

A z HIS-em różnie bywa. Ja tam mam Hercules-a ale to nie z tego przedaiłu. A Joy-Tech nie wydaje mi się zaufany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HiSa (czyli minta) nie bierz za cholere, mialem ten badziew chwile w domu ,kostki samsunga 5ns (sic!) DEFAULT karty to 250/200 ,kreci sie na okolo 275/250 ale timingi ramu sa tragiczne, jakosc 2d marna ,brak drugiego ramdaca i wogole porazka ;[ ,Sam mam supergrace i mi sie karta bardzo podoba ,ma ramy 3.3ns hynixa ,bardzo agresywne timingi (na athlonie xp 1600Mhz pshy taktowaniu 300/300 karty mam 63Fpsy w nature).I VIVO dziala znakomicie ,karte dostaniesh w fajnym dushym pudelku zadne tam folijki :P.Joytecha nie znam i sie wypowiedziec niemoge ,ale dam glowe ze to LE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na chwile obeną mam Herculesa 3-D Prophet 8500 128 MB.

Udało mi się go już kręcić. Pamiątki mam dupne bo idą tylko 309 MHz.

Jestem ciekaw od kogo pochodzą i jaki mają czas dostępu.

Jądro idzie mi na 320 jak na ten radiator to i tak nieżle ale coś w niej zmienie.

Jak mascie LINK-a na opis mojej karty to będe wdzięczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na chwile obeną mam Herculesa 3-D Prophet 8500 128 MB.

Udało mi się go już kręcić. Pamiątki mam dupne bo idą tylko 309 MHz.

Jestem ciekaw od kogo pochodzą i jaki mają czas dostępu. 

Jądro idzie mi na 320 jak na ten radiator to i tak nieżle ale coś w niej zmienie.

Jak mascie LINK-a na opis mojej karty to będe wdzięczny

Ile zaplaciles za tego Herculesa??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ! polecam Ci GF3 Ti200 z obojętnie jakiej firmy - możesz kupić Palita 64MB z TV-Out za 369 zł netto !!! Karta jest całkiem, całkiem kręci się z 175 na 250 i z 400 na 565 !!! 8) Czyli podkręcona jest wydajniejsza od GF3 Ti500 !!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ! polecam Ci GF3 Ti200 z obojętnie jakiej firmy - możesz kupić Palita 64MB z TV-Out za 369 zł netto !!! Karta jest całkiem, całkiem kręci się z 175 na 250 i z 400 na 565 !!! 8) Czyli podkręcona jest wydajniejsza od GF3 Ti500 !!! 8)

Ja caly czas trzepalem siec i studiowalem gf3ti200. Juz mialem upatrzonych kilka modeli do wyboru az nagle wpadl mi bonus i bedzie gf4ti4200 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa pytania, jak z jakoscia obrazu i z tv-out?? I drugie moze ci sie trafil dobry egzemplarz, ze tak sie kreci??? A mam i trzecie :) gdzie tak tanio??

A i pytanie do Kaeresa za ile ten GF4??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie nie namawiajcie go na chłam typu GF Ti200.

Chłopak chce kupić dobrą grafe za grosze a nie

przereklamowane <span style="color:red;">[ciach!]</span>o za kupe kasy.

Tak jak Ti200 chodzi radek 8500LE lub 9000

kup tego Supergrace i powiedz mi później jak

chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie nie namawiajcie go na chłam typu GF Ti200.

Chłopak chce kupić dobrą grafe za grosze a nie 

przereklamowane <span style="color:red;">[ciach!]</span>o za kupe kasy.

Tak jak Ti200 chodzi radek 8500LE lub 9000

kup tego Supergrace i powiedz mi później jak

chodzi.

Naklaniamy bo mamy takie zdanie. Po co zalozyl topic ?

Po to aby wysluchac naszych opini. Nie jestem niezyczliwy wiec podpowiadam mu co czuje za sluszne.

Zamiast R8500LE wzialbym gf3ti200 na bank wiec PIT-erowi tez tak poradze :)

Jak chce to poslucha jak nie to nie. Ja sie obrazac nie bede :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...