Skocz do zawartości
shch00r

Siatka - czarna + guma w Wawie

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie do ciężkiego diabła gdzie można znaleźć w Wawie czarną siatkę maskującą? Najchętniej coś w stylu takowej jaka jest na głośnikach albo na ekranach kominkowych. Pytałem juz w paru różnych sklepach i wszedzie rozkładają ręce... Patrząc na jeden z modów (roniony przez Lukka bodajże), wiem że można wykorzystać do tego kosz siatkowy z Ikei (29,90 peelen). Aczkolwiek bardziej by mnie interesowała nie siatka stricte (krzyzyjace sie druciki), a raczej coś w stylu brachy perforowanej (dziurki).

Drugie pytanie jest takowe gdzie można znaleźć/kupić gumę. Czarną, tak ze 3 mm grubości, w jakichś większych kawałkach? planuję zrobić amortyzację dla wiatraków do obudowy, ale też nie znalazłem...

Thanks you from the mountain za info:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie do ciężkiego diabła gdzie można znaleźć w Wawie czarną siatkę maskującą? Najchętniej coś w stylu takowej jaka jest na głośnikach albo na ekranach kominkowych. Pytałem juz w paru różnych sklepach i wszedzie rozkładają ręce... Patrząc na jeden z modów (roniony przez Lukka bodajże), wiem że można wykorzystać do tego kosz siatkowy z Ikei (29,90 peelen). Aczkolwiek bardziej by mnie interesowała nie siatka stricte (krzyzyjace sie druciki), a raczej coś w stylu brachy perforowanej (dziurki).

Drugie pytanie jest takowe gdzie można znaleźć/kupić gumę. Czarną, tak ze 3 mm grubości, w jakichś większych kawałkach? planuję zrobić amortyzację dla wiatraków do obudowy, ale też nie znalazłem...

Thanks you from the mountain za info:)

he he he...not me :lol: :lol: ale wiem ze ktos inny(sorry nie pamiertam ksywki) zrobil to z koszem z Ikei...ja natomiast kupilem siatke , ktora kladzie sie pod tynk :lol: pomalowalem na chrom i juz...

to tak gwoli wyjasnienia :lol: :lol: co do pytan to ci nie pomoge, bo ja nie z Warszawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK juz sobie jako tak poradzilem. Na allegro jest koles, wlasnie z wawy ktory sprzedaje siatki do tuningowania samochodow, we wszelkich grubosciach i rozmiarach. A zamiast gumy bedzie pianka izolacyjna, zakupiona dzis w Obi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ugh... wpisz w wyszukiwaniu 'siatka' :)) Proste?:)

Kondzior: ja wyhaczylem innego kolesia, u niego mozna sobie dobrac wielkosc dziurek dokladnie. link jest gdzies nizejw listowaniu aukcji, sa bodajze 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh no i [gluteus maximus]... koles z wylapanej aukcji najmniejsza jaka ma to 3x6 mm, a i tak takowej brak na stanie. Mi niestety zalezy na drobnej, takiej jaka jest np. na glosnikach:/ Zaczynam snuc szatanskie mysli pozbawienia siatki glosnikow w mojej miniwiezy... :twisted: Ponawiam zatem apel: ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie...

Idealna siatka jest w ekranie kominkowym który widziałem w Obi, ale taki ekran kosztuje 80 zeta... a nie wydam przeciez tyle na glupi kawal dziurkowanej blachy czy czegotam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co...tak wczoraj przy browcu z kumplem gadałem i dobrze mi powiedział, zamiast bawić sie w allegor należałoby ruszyć 4 litery zkrzesła i pójść do jakiegoś sklepu z cześciami samochodowymi/tuningiem.

Nie wiem gdzie Ty mieszkasz dokładnie, ale mi pierwsze co przychodiz do głowy to taki dość duży sklep w Centrum Handlowym Bemowo, obko Carefoura Bemowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A filtr powietrza od kaszlaka 126p? Kosztuje coś około 5 pln i można zeń wydłubać siatkę bodajże 15x20 cm. Oczka różne, we wsi widziałem takie romboidalne, na kaprawe oko o szerokości 3 i wysokości 6 mm.

Gumę możesz pozyskać z kiszki rowerowej, dętki znaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak dokladniej to ja mieszkam w legionowie, oblecialem juz 2 sklepy w podroznej jablonnie, ale tam siatke maja za gruba jak dla mnie.

Guma z detki bedzie za cienka - chodzi mi o amortyzator/pochlaniacz drgan na wentylatory. Na chwile obecna poradizlem sobie z tym kupujac pianke izolacyjna (niestety w ksztalcie rurki) grubosci jakichs 5 mm, po rozwinieciu, przycieciu itd wychodzi calkiem zgrabna podkladka pod wentyl. Niestety paskudztwo zwja sie jak cholera:D w zwiazku z czym bede szukal innego rozwiazania.

A propos: u tego kolesia z Allegro mozna zamowic drobniejsza siatke - ja zamowilem o oczkach 1x2 mm, dla mnie powinna byc OK. Nie wiem tylko kiedy odbior:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to użyj tak ze trzech warstw tej kiszki, tyle chyba wystarczy?

Może jakaś gąbka albo coś? Acz ośmielam się domniemywać, że gumopodobne tworzywa będą tu lepsze. Przy czym prezerwatywy odpadają - o ile można z nich zrobić sterowiec albo model aliena do filmu, o tyle grubość je dyskwalifikuje do powyższego zadania. Chyba, że ktoś używa radzieckiej marki "Stalinowski ... prawda tego :>

Siatki w ogrodowych straganach szukałeś? Ostatecznie nikt nie musi wiedzieć, że to co masz w kompie służyło w pierwotnym zamierzeniu do powstrzymywania żarłocznych hord królików albo moskitów :>

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WLasnie koles z allegro zamowil dla mnie drobniutka siatke:) jade dzis po odbior - zdam sprawozdanie relacje co i jak. Siatki bedzie chyba sporo za duzo jak na moje potrzeby, wiec jakby ktos reflektowal to pewnie sie dogadamy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi