Th0m4S Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 to zalezxy jeszcze od sterow np. dla mojej rivy trzeba bylo zmodowane stery wgrac i dopiero wtedy bylo ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx_spectrum Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 No dobra ale co to znaczy zmodowane ??? Jakie ja mam sobie wgrać skoro mam GF4 MX 440 ??? NIc nie rozumiem :) . A dlaczego nie ma do wyboru mojej karty z menu rozwijanego ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 zmodowane =poprawione ale one byly tylko dla rivy tnt1/2 poszukaj moze znajdzie jakies stery z overlay dla gf4 :) u mnie i tak skonczylo sie na kupnie radeona:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx_spectrum Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Jakbym miał pieniążki to bym dawno zmienił kartę grafiki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 zx_spectrum: u mnie normalnie działał z MX440, również DScaler (rzeczony jeden program), więc karty zmieniać nie musisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx_spectrum Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 To co może być w takim razie nie tak . Uruchamiam program on mi wypisuje że teraz będzie setup . Nastepnie nie wykrywa mojej karty , a później każe mi wybrać jakieś czipsety czy cosik takiego . Nie wiem co tu wybrać cholera :) mam TV Experta 2000 ale nie ma czegoś nawet podobnego na liście . Jeżeli ci chodził ten Dscaler to jaka to była wersja ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Link do najnowszej Wilmy!: http://www.pcpages.com/sawtooth/Wilma/Wilm...lma219Beta2.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Poszukaj na forum, akurat od Leadteka multum osób tam sie wypowiada (link jest na www.dscaler.org) Ja mialem card unknown i tuner philips 1216 mk3 (nazwa tunera powinna byc napisana na blasze na Twoim tunerze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Witam, jak już jest taki topic ( :twisted: a że w moje ręce wpadła karta TV zajomałem ją kuzynkowi bo nie porzebwał :twisted: ) to go wykorzystam i zapytam was o najlepsze stery i najlepsze oprogramowanie jakie polecacie do karty TV Pixel View Play TV PAK z FM i jeszcze jedno pyytanko z jaką max roździelką ta karta może przechwytywać obraz co sobie chciałem z kamerki zgrać filmik Chipset katry to CONEXANT Fusion 878A 25878-13 E37961.1 Na pokładzie mam winXP Pozdro slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 DScaler - nie potrzebuje sterów i oferuje najlepszy obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Witam, jak już jest taki topic ( :twisted: a że w moje ręce wpadła karta TV zajomałem ją kuzynkowi bo nie porzebwał :twisted: ) to go wykorzystam i zapytam was o najlepsze stery i najlepsze oprogramowanie jakie polecacie do karty TV Pixel View Play TV PAK z FM i jeszcze jedno pyytanko z jaką max roździelką ta karta może przechwytywać obraz co sobie chciałem z kamerki zgrać filmik Chipset katry to CONEXANT Fusion 878A 25878-13 E37961.1 Na pokładzie mam winXP Pozdro slavOK U mnie ten sam TunerTV chodzi bez sterowników , do ogladania uzywam JTV.....ale jesli juz musisz to polecam te sterowniki http://mikecrash.wz.cz/atv2000/atv2000.htm http://btwincap.sourceforge.net/download.html http://www.geocities.com/amethman/ BT848/878 driver grappler (required for BT8x8 plugin, use VfW or WDM reference driver below http://mikecrash.wz.cz/btdrv/btdrv.htm Windows 2000/XP WDM reference drivers for BT848/878 http://www.tvfreak.cz/download/btwdmdrv.zip Windows 9x/Me VfW reference drivers for BT848/878 http://www.tvfreak.cz/download/btvfwdrv.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Jeszcze jedno pytanko jaką głowice ustawić dla tego tunera tam w JTV jaest taka opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Przy okazji ja tez mam pytanie : Czy da sie uruchomic kamerke z Pixel View Tv Pak`a na XP ?? Bo i ile wiem to nie ma sterow dla tej kamerki pod ten system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Model karty : PixelView_Plav_TV_Pro_878 Głowica tunera : Philips_00 ale dziala tesz na PixelView_xx i kilku innych modelach karty......ale tylko z glowica Philips Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 A moglibyście doradzić jakiś programik do WinFast TV 2000 XP EXPERT? On jest na tym nowym Conexantcie, żaden z w/w programów nie działa z nim :( Nie wiem co robić, bo ten orginalny programik winfasta jakiś słaby, nie ma ręcznego dostrajania :( Wogóle przy pierwszym uruchomieniu działał mi PIP, a teraz już nie, tylko jest napisane że albo ON albo OFF ale nie pojawia się małe okienko z dodatkowym programem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 www.chris-tv.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yapacu Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 zmodowane =poprawione ale one byly tylko dla rivy tnt1/2 poszukaj moze znajdzie jakies stery z overlay dla gf4 :) u mnie i tak skonczylo sie na kupnie radeona:) HEj Th0m4s mógłbyś mi powiedzieć jak wgrać takie stery (mam Rivke 2) , bo znalazłem takie coś ale nie umiem sie tym posłużyć :wink: pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacko Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Dscaler chodzi bez problemu na winfast expert, obraz jest rzeczywiście znacznie lepszy niż na oryginalnym sofcie. Jest problem z dzwiękiem, ale i to się da obejść. Natomiast nie będzie działał na tą kartę cablecrypt do HBO (tylko na 878), natomiast canal+ można odkodować bez problemu na conexancie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANZEL Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Jak własnie obejśc ten problem z dzwiekiem na Dscalerze przy Winfascie Expert? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Wystarczy ściągnąć wersję 4.1.10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak13 Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Hey.Poszukuje jakiegos super programiku do tunera VISIONDTV Vp-1020A no oczywiscie platforme polsatu zdekodowac bym chcial.Polecicie cos?!dzieki za wszelkie wskazowki i linki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiSoQuan Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 ... natomiast canal+ można odkodować bez problemu na conexancie. MOżna wiedzieć jak ? mam winfasta 2k2 Ex. Jakiego programu (dekodera) użyć ? Update, już niewazne, moja pomyłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszek Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 u mnie dziala tylko oryginalny soft ale tak kiepskiego obrazu nie widzialem nigdy z karty tv pixelview play tv pro ultra Tv304P+ na conexancie 2388XX chris tv - obraz zyleta ale tylko na jednym kanale dscaler - obarz cacy, jeden kanal, zero dzwieku, procek 100% probowalem tez innego softu prolinka ale hula tylko jeden - dla karty z takim samym chipsetem ale walcze juz z tym trzeci dzien i nie mam pomyslu :mur: to chyba nie jest mozliwe zeby sprzedawali karty z takim syfiastym softem macie obywatele jakies sensowne rozwiazanie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Ja mam BT878 PixelView Jak chcesz mam sterki do tego na CDku moge ci podeslac powinno to ladnie razem ruszyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszek Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 nie ruszy bo to inny chipset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu82 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 hmm....jak juz przebrnalem przez wszystkie posty to dochodze do wniosku(bo wlasnie sie zastanawiam nad kupnem) ze lepiej jednak na bt848,bo wychodzi na to ze nie ma z tym problemow,no i wsparcie do dekodowania pelne :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 a wiecie moze jaki program obsluguje AverTv GO? bo niestety more tv nie daje sobie rady :( nawet jesli chodzi o ogladanie tv bez dekodowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Moja Karta To AVER TV Studio. Pod Win98 dzialala super. Pod Xp nie chcial ruszyc. Probowalem wszystkiego wgrywalem sterowniki aktualizowalem w internecie i w koncu sie udalo. Obraz jak zyleta, dzwiek tez jest, Jednak co jakis czas zgubi dzwiek i musze zainstalowac od nowa oprogramowanie. Wiecie jakie sterowniki i oprogramowanie jest najlepsze do mojej karty pod WINDOWS XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlin Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 u mnie dziala tylko oryginalny soft ale tak kiepskiego obrazu nie widzialem nigdy z karty tv pixelview play tv pro ultra Tv304P+ na conexancie 2388XX chris tv - obraz zyleta ale tylko na jednym kanale dscaler - obarz cacy, jeden kanal, zero dzwieku, procek 100% probowalem tez innego softu prolinka ale hula tylko jeden - dla karty z takim samym chipsetem ale walcze juz z tym trzeci dzien i nie mam pomyslu :mur: to chyba nie jest mozliwe zeby sprzedawali karty z takim syfiastym softem macie obywatele jakies sensowne rozwiazanie??? chcialem odswierzyc posta kolegi, mam te sama karte i ten sam problem. Znajdzie sie jakis wybawca ? Pod starszym czipem dziala wszystko.Pod connexantem nic bo wiekszosc programow juz dawno nie jest supportowana. Te zas ktore dzialaja np. "Show Shofter" sa dosc konkretnie krapowate... (Zreszta "ShowShifter" nie widzi mi pilota). Soft dostarczony z z karta to szczyt ascezy, a przeciez kazdy lubi byc rozpustny :) help ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rub100 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 help! mam zoltrixa tv i program tv max. Na 98 chodzilo bez zarzutów a teraz mam xp i nie moge w zaden sposob go odpalic ciagle krzyczy ze nie moze znaleźć pliku bt848. czego mi brakuje? co powinienem wrzucic? plis ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...