Matilde Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 I ja znalazłem się w trudnej sytuacji :cry: .Decyzję muszę podjąć do jutra (śro 10 mar 2004 21:25:58 CET) iiyama ( 1 rok gwarancji)=> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22109082 CTX ( 36 m-cy gwarancji)=> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22089328 Proszę o ewentualne sugestie- wiem, że oba kineskopy są oki ale na co zwrócić uwagę i który byście wybrali? Będę wdzięczny za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 i ty sie jeszcze zastanawiasz? chlopie bierz iiyame, ma super kineskop, gware 36 miechow a tak na marginesie to tylko iiyama ma idealnie plaski kineskop, wszystkie inne to badziewie wedlug mnie. tak wiec serdecznie polecam ta marke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Moja opinia brzmi CTX. UPDATE Co do wypowiedzi kolegi wyzej. Po 1 lubie IIYAME ale Trinitron IMHO lekko lepszy (mimo parametrow Diamondtrona). Poza tym gdzie Ty widzisz gwarancje na IIYAMA 36 miechow ??? Ja widze tylko 12. Osiagi te same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Przepraszam ale poprzestawiały mi się miesiące gwarancyjne(już poprawiłem w temacie): iiyama ( 1 rok gwarancji)=> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22109082 CTX ( 36 m-cy gwarancji)=> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22089328 hulajnoga10 - ale Iiyama VM Pro 411 to już starszy model zresztą już nieprodukowany -stąd ta cena! A TRINITRON nie jest płaski? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 rozumiem ze to stary model ale jak to sie mowi, stary ale jary. Mam iiyame 17' jeden z nowszych modeli i naprawde mnie milo zaskoczyl monitorek.To twoj wybór wiec zdecyduj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Czego można spodziewać się po płaskim Diamondtronie NF ? Jak wygląda geometria, kolorki, etc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Miałem wiele monitorów, teraz mam właśnie tego CTX'a. Jest znakomity - ma kontrastowy, wyrazisty, ostry, plastyczny i "cieplutki" ;) obraz. Ma bardzo ładną czerń (trinitron jest czarny, nie szary) i biel. Poza tym ma wygodne menu OSD i ładną obudowę. :) Polecam! P.S. Jeśli chodzi o geometrię i kolory to nie ma o czym dyskootować - ideał (sprawdzałem NEC monitor test'em). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Przepraszam ale poprzestawiały mi się miesiące gwarancyjne(już poprawiłem w temacie): iiyama ( 1 rok gwarancji)=> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22109082 CTX ( 36 m-cy gwarancji)=> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22089328 hulajnoga10 - ale Iiyama VM Pro 411 to już starszy model zresztą już nieprodukowany -stąd ta cena! A TRINITRON nie jest płaski? Chciesz kupić IIyame w ciemno ? nie zrób tego błędu - te monitorki to loteria, zdarzają się super egzemplarze, a zdarzają się super kichowate. Jak chcesz kupić IIyame to tylko konkretny egzemplarz, który widziałeś jak chodzi. Poszukaj na forum - było tego trochę o IIyamach (zresztą mam w pracy 3 monitorki tej firmy - 19 calowe: 2 z nich to rewelka, a trzeci to totalna kicha ! gwarancji nie uznali - bo podają że ten typ tak czasem ma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Po IIYAME pojadę do Wrocka osobiście natomiast CTX bym juz musiał kupić wysyłkowo :cry: Co do geometrii to chyba przy zastosowaniu tych dwóch pasków stabilizujących wykrzywienia raczej nie powinny wystepować -nie uważacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Zdecydowanie Diamondtron,moim zdaniem dużo lepszy,miałem wybór i ja wziąłem Diamondtrona.Jestem super zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Zdecydowanie Iiyama, CTX mial swego czasu kiepskie zasilanie w swoich monitorach (wiem bo mam) musialbys pogadac z serwisantem firmy ktora sprzedaje CTX-y jak to wyglada teraz, jak czesto wracaja do naprawy. Iiyama to jedyny monitor ktory bym kupil z kineskopem Sony (nie znosze produktow tej firmy, zbyt awaryjne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Dzięki Panowie ! Czy mógłby mi jeszcze ktoś w skrócie opisać różnicę między "starszym" Diamondtronem NF a tymi obecnie montowanymi MM ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Podpianam sie pod kolege. Iiyamy zwłaszcza te nowe to loteria. Sam serwis to potwierdza, że zdażają się gnioty. Problemy z ostrością i geometrią. Też jestem ciekaw opinii o Diamondtronie NF i tym nowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 jakis czas temu widzialem iiyame crt i jakby to powiedziec - zdziwilem sie bo jakosc obrazu i kolory byly po prostu kiepskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 generalnie kineskopy sony zawsze byly najlepsze, a jak nie najlepsze to w czolowce kontrast i jasnosc nieprownywalnie lepsze od innych trinitron nie jest plaski co da sie zauwazyc wpatrujac sie polecam sony e200, e210, e220, e230, e240, e250, g200 choc powyzej 1024x768 slabo odswierzaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Z tego co wiem, to Trinitron FD jest naprawde plaski. Zludzenie wkleslosci obrazu to kwestia naszych oczu. Obecnosc paskow lub nie to tylko kwestia technologii danego producenta. NIe upatrywalbym w tych paskach gwarancji czegokolwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Z tego co wiem, to Trinitron FD jest naprawde plaski. Tak rzeczywiscie, przepraszam ale pisalem to nad ranem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 ...i stało się! :P Właśnie dzisiaj pojechałem do Wrocławia z zamiarem nabycia CRT IIYAMY ale jednak zamiast CRT kupiłem LCD 17" model Pro Lite E 430 Black w cenie równo 2000zł. Nawet dano mi tydzień czasu na przetestowanie i ewentualnie możliwość zamiany na model z DVI E431S -Black który jest tylko o 200zł droższy. Zatem zwracam się o kolejną pomoc przede wszystkim do użytkowników tych paneli. Warto wymienić na model z DVI ??? Niestety z powodu czasu nie miałem okazji sprawdzić i porównać analogu i DVI -stąd moje pytanie. Acha! W jakiej cenie są te panele w waszym mieście ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 tylko iiyama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 doloz do DVI bo wg mnie warto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...