funfel Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 no coz dzisiaj przylaze z uczelni i co?? netu nie ma no to ide do kumpla i coz zwiech switcha... reset nic nie daje patrzymy jedna lampka mruga jednostajnie no to py odlaczilsmy kabel wszytsko ok smiga po mojej czesci sieci. idziemy do kumpla zobaczyc co sie u niego dzieje i [gluteus maximus] netu nie ma ani lokala reset i cyk dziala lokal ( inet u poprzedniego kumpla odlaczylismy) idziemy dalej do 3ciego switcha reset i gicior dziala przycodzimy pozniej by sprawdzic czy dalej dziala i [gluteus maximus] wszytskie swiche wiechniete i ani lokala nie ma ani neta ani niczego nawet na lanchacie nikogo nie widac kilka resetow poszlo ale [gluteus maximus] dalej sie zwieszaja... co to mzoe byc?? kiedys (jakis rok temu) mielsimy tez cos podobnego ale po 2h bylo juz spoko HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Podaj model switchy. Obstawiam że to planety/pochodne? ;] Zwykle pomaga wymiana zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Kwestja stabilności zasilania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Podaj model switchy. Obstawiam że to planety/pochodne? ;] Zwykle pomaga wymiana zasilacza. sorki zapomnialem podac 3com :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 jesli to duzy skok napiecia (zwiesi kazdy sprzet :wink: ) to efekt taki jak by ktos ARP Poisoning zastosowal.. przewalilo tablice MAC w switchu/ach i papapa lokal/net :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Kwestja stabilności zasilania:lol: :lol: :lol: Ja mam switch podpięty do UPS'a który stabilizuje napięcie i też zwisy są więc napięcie w tym przypadku całkowicie odpada. Podaj model switchy. Obstawiam że to planety/pochodne? ;]Amen :wink: Już kilka razy opisywałem mój przypadek Model PLANET FNSW 1601 :cry: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 może któraś sieciówka wali zdechłe pakiety i zapychają się bufory od filtrowania... i jakieś zwiechy wychodzą..., może to wina któregoś kabelka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Kwestja stabilności zasilania Ja mam switch podpięty do UPS'a który stabilizuje napięcie i też zwisy są więc napięcie w tym przypadku całkowicie odpada. Ehhh... Widocznie u Ciebie jest co innego. U mnie na osiedlu skoki napiecia sa okropistyczne i czesto przez to wlasnie switche sie zawieszaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...