mschu Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Poszukuje kompilatora do asemblera. Czy mozna gdzies w internecie taki znalezc :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 szukaj pod haslem TASM32, MASM32, VASM, i pare innych ;) Oczywiscie, jesli chodzi Ci o Windowsa... Jak o linuxa/unixa to w pakiecie GCC jest assembler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neji Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 szukaj pod haslem TASM32, MASM32, VASM, i pare innych ;) Oczywiscie, jesli chodzi Ci o Windowsa... Jak o linuxa/unixa to w pakiecie GCC jest assembler. Tego od gcc nie polecam. Jak zobaczysz jakieś źródełko w nim to sam zobaczysz o co biega. Wszędzie jakieś % i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły ;). Stosuje on notacje od AT&T. Za to dobry assembler, stosujący notację intelowską to NASM - do ściągnięcia tu . Są wersje pod dosa, windę i linuxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 No widzialem... wlasnie mam teraz projekt ze wstawkami i ostatnio przekonywalem prowadzacego, zeby pozwolil nam skorzystac z VC++, bo tam jest notacja intelowską. BTW mozna podczepic jakos jakis inny assembler do gcc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neji Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Niestety nie wiem, może i się da, ja gcc rzadko używam (jak dla mnie najlepszy jest kompilator z vc++), ale nie ma płaczu, bo sa skrypciki przerabiające Ci z kod np. z nasma na wstawki z gcc. Dla przykładu 1 w perlu leży tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Poszukuje kompilatora do asemblera. Czy mozna gdzies w internecie taki znalezc :?: http://80.53.21.162/~speed/download/Assembler.exe z mojej strony wersja 'dla windows' można powiedzieć :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...