Skocz do zawartości
cripple

problem z dyskiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otoz ostatnio moj dysk twardy jak w podpisie potrafi poprostu sie zawiesic cos doczytuje system sie wiesza i tak probuje cos doczytac w nieskonczonosc dysk ma 3 miesiace niecale i nie wiem co z tym robic, moze ktos mial podobny problem i wie jak sobie z tym poradzic ?? Z gory dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma piernik do wiatraka ?? ja prosze o pomoc z dyskiem a zasilacze tak nagle chyba sie nie psuja co ?? tym bardziej ze wczesniej wsio podkrecone max chodzilo a teraz nawet nie mam bo robilem clear cmos i jeszcze nie poustawialem wiec nie mow mi ze to zasilacz kazdy tylko umie zwalic na zasilacz ja mam L&C i nie narzekam w starym kompie mam 230 w tej firmy i juz 6 lat chodzi bez zajakniecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś to każdy zasilacz chodził bez zająknięcia, teraz sprawa ma się inaczej. ale nie stawiam na zasilacz tylko prostuję głupie tłumaczenie "bo w starym kompie .....".

wsadź na test inny dysk s-ata czy nawet zwykły ata 100/133 i jeśli nie będzie problemu to leć na gwarancję. barki na s-ata wyjątkowo mało udane są, jak caviary 80GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no spoczko tylko skad tu wziac dysk 2, napisalem do siriusa moze choc raz okaza sie ludzmi i dadza sprzet zastepczy bo jak mam znow czekac jak na radeona 9700 1.5 miesiaca i kompa nie bede mogl uzywac to ja ich pier**** moja barka nie jest na s-ata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no spoczko tylko skad tu wziac dysk 2, napisalem do siriusa moze choc raz okaza sie ludzmi i dadza sprzet zastepczy bo jak mam znow czekac jak na radeona 9700 1.5 miesiaca i kompa nie bede mogl uzywac to ja ich pier**** moja barka nie jest na s-ata

Sprawdz inna tasme do HDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzalem 2 no ale problem w tym ze slychac takie jawne piiiiiiip jakby cos sie zacielo mysz jeszcze dziala a potem wsio staje i slychac albo cisze albo na sile co pare sekund od nowa piiiiiiip piiiiiiiip i jakby chcial cos dograc ale nie mogl zaczac :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi