arnivird Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 arnivird, to jest normalne, a na ile miales ustawione pamieci? Opisywalem te wszystkie dzielniki już w tym temacie, poszukaj. poszukalem :) przestawilem na 181 :) i wydajnosc podskoczyla :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Mam do Was pytanie...Mam asrocka k7s8x, na pokładzie radeon 9500, 2 karty sieciowe + zintegorwana (czyli 3) + SB. Live+ Athlon 2400 XP. Wczoraj płyta zaczeła dziwnie piszczeć taki denerwujący przerywany dźwięk gdy włączyłem Far Cry. Magfistrala chodzi na 155 Mhz. Jak dotknąłem cewki nad prockiem tyo była gorąca tak samo kondensatory. Nic takiego nie występuje gdy np. zapuszcze CPU stability test (na warming only). Jak przestawiłem magistrale na 133 to problem zniknął. Ma ktoś tak?? Trochę to denerwujące. Myślicie że schłodzenie cewki i kond. coś pomorze? PS. Wasze cewki jak dacie wyższą magistrale też się tak grzeją ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Po drugie. CPUcool sie rozwinął i już można ustawiać FSB z poziomu windowsa ( www.podien.de ) nawet dodali asrocka k7s8x ale można sobie zmieniać a nic nie wchodzi w życie... Możecie to u Was wypróbować ? Może ja mam coś nie tak... Prog. CPUFSB lub CPUCOOL z tej stronki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 mi ta plyta tez strasznie piszczy jak uzywam chlodzenia. naprzyklad jak tylko wlacze ten ruski program do chlodzenia to piszczy, tak samo jet z biosami z H@I wiec dalem sobie spokoj, wole miec pare stopni wiecej w idle niz do konca zycia slyszec tylko basy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Logan"]mi ta plyta tez strasznie piszczy jak uzywam chlodzenia. naprzyklad jak tylko wlacze ten ruski program do chlodzenia to piszczy, tak samo jet z biosami z H@I wiec dalem sobie spokoj, wole miec pare stopni wiecej w idle niz do konca zycia slyszec tylko basy heh ja kakoś w te sztuczne zbijanie temperatury nie wierze :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 mi piszczy tylko jak proca wykręce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 to nie wierz, dziala i tyle. w stresie sie nie zmienia, wydajnosc nie spada, a w idle mi spadlo z 49 do 44. ale ten pisk byl nie do zniesienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voker Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 no mi na tym ruskim programe do chłodzenia to w stresie 49 a tera jak słucham winampa i przeglądam www to 32 stopnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 a ja mam takie pytanie: montowal ktos na to zalmana 7000a cu? miesci sie? trzeba cos pilowac? ile miejsca jest do zasilacza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Na pewno więcej jak w Abicie nf7 powinien wejść z palcem w d........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 chopy.... nowy problem.. :) wiecie moze jak zmusic ta plyte aby odpalila mojego 1700+ na fsb 200? caly problem polega na tym ze jk ustawie 200 to podczas uruchamiania wywala ze ta predkosc bla bla bla costam ze procesor nie mzoe pracowac z taka predkoscia ;/ na fsb 199 winda nie wstaje tzn.. czarny ekran i kursor myszy (11x199) ale najlepsze jest to ze na 11,5x195 (wiecej niz 11x199) winda startuje na luzach.. ;/ nie mam juz pomyslow ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 u mnie na niektórych mnożnikach nie chce chodzic nawet na standardowej częstotliwości a na innych chodzi sporo powyżej, albo wina płyt albo chipsetu (w co wątpię). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 arnivird: a jak ustawiasz? W biosie na 199 a zworka jak jest? jak w biosie ustawisz 200 a zworką 166 to nie pojdzie, ustaw zworką na 200 a w biosie na by jumper i pojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 arnivird: a jak ustawiasz? W biosie na 199 a zworka jak jest? jak w biosie ustawisz 200 a zworką 166 to nie pojdzie, ustaw zworką na 200 a w biosie na by jumper i pojdzie sprbuje ustawic zworke na 200 :) btw. od czasu wydrutowania napiecia 1,85v ( oraz wyzszego tzn +5% z biosu co daje ponad 1,9) z kompa dobiegaja jakies takie dziwnie cichutkie piski i takie tam. wiecei moze co je? btw. da sie jakos osiagnac na asrocku napiecie 2,0+ (np. jakos wydrutowac 2v i jeszcze miec do dyspocyji te +5% z biosu?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 bez moda nie da rady http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=73984&highlight= http://www.madshrimps.be/gotofaqlink.php?linkid=2322 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 bez moda nie da rady http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=73984&highlight= http://www.madshrimps.be/gotofaqlink.php?linkid=2322 ok, thx i tak btw. nie wiecie moze jeszcze jak zrobic moda napiecia na pamieciach (tak 2,9v by sie przydalo)... wiem ze jest na ocworkbench ale tam jest rev 1.0 plyty i na 3.01 nie ma taki ukladzikow.. albo ja ich znalesc nie umiem? i niebardzo jaze oco chodzi na tym rysunku co tam dali :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 mi też piszczy jak mam napiecie 1,73V, staram się dowiedzieć czy to niebezpieczne :-)) szkoda mi tego asrocka jak mu dowale modem 1.9 a tu coś piernicznie.. Nie no przesadzam 1,85 maxymalnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 hmm mam jedno pytanko te biosy z opcja H@I czy one potrzebuja jakies specjalne zasilacze ?? ostatniu bo updacie na bios z ta opcja plyta mi sieadla po drugim dniu ;-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 hm, mi się zaczeło niedawno pierniczyć (zwieszki kompa) zasilacz jak z podpisu. Pozatym płyta dziwnie piszczy jak napiecie zwiększe o te 5% chociaż teraz już zaczela i bez tego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Po jakim czasie zaczeła piszczeć ja mam AsRocka od połowy marca 2004 i jeszcze nie piska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 hm, ja kupiłem około końca kwietnia początku maja... Ten asrock ma takie wyrupane stabilizatory że niech mnie... One są wielkosci nóżki tych z mojego zasilacza ;)Podejrzewam że albo to one piszczą albo cewki. Stabilki są dość bardzo ciepłe jak podbije napiecie....(mimo wentylatora na nich) Co do czasu to po hm ok 3 tyg... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 mi tam nic nie piszczy . a od konca lutego mam plyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 No to asrockowcy może ktoś zrobi VMODA i sie ze mna podzieli tym czy all działa ok (stabilnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 No to asrockowcy może ktoś zrobi VMODA i sie ze mna podzieli tym czy all działa ok (stabilnie) ja zrobilem tego na vcore i wszystko dziala jak nalezy... oprocz tego ze teraz mosfety normlanie jak orkiestra synfoniczna piszcza :P no i rozwalilo mi jeden kondensator.. ;/ (juz przelutowany na nowy i.. lepsiejszy :) ) :P :P na mosfety bede zaraz radiatorki kleil bo sa strsznie gorace :) btw. tez wam sie okropnie SB grzeje? umnie mimo przyklejonego radiatora jest goracy... napewno cieplejsz niz NB ktorego temp 30*C nie przekracza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 jak wlutowałeś potencjometr jak mogę zapytać? I po drugie pokazuje Ci po podkręceniu potencjometrem napiecia stare czy te po potencjometrze (prawidłowe). Oraz czy zmieniałeś na wł. kompie napiecie czy tylko na wyl. Co do SB to też sie grzeje u mnie...Ale może jutro (przerwa w egzaminach...) pozakładam na to wszystko radiatory (mosfety na 1,73V są gorące) i zapodam VCORE jeśli mi odp. na w/w pytania. Z góry dzięki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 zuli007 - mam pytanie na jakim napieciu lecisz z tym Antkiem, czy wszystko stabilne. ja mam 1.85V i niezbyt stabilne przy 13,5x166, jak dam 1.94 to dalej to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 panowie mam takie pytanko czy instalnąć tego pacza do agp jeżeli wszystko narazie działa dobrze i czy to coś daje"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 panowie mam takie pytanko czy instalnąć tego pacza do agp jeżeli wszystko narazie działa dobrze i czy to coś daje"? daje, instaluj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 a co daje? jak pan kolega wie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 arnivird SOrki miało bybć jaki wlutowałeś potencjometr a nie jak... Mógłbyś napisać ? i na w/w wymienione pytania ... ;) A co do napięcia to lece 155*15- 2325 na Vcore 1,73 Stabilnie. Wcześniej miałem wyżej FSB ale sie potrafił wysypać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...