gorky1000 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 pytanie tyczy antka 1700 mam swojego antka @ na 2400 mhz ale sie strasznie grzeje 50 stopni w spoczynku(musialem dac nap. 1,725v zeby byl stabilny) kompa uzywam srednio po 6 godzin dziennie do forsownych obliczen i wkurza mnie straszny halas : otwarta obudowa, 6000 obr wiatrak, wiatrak w obudowie, no i wysoka temperatura mam pytanie czy jest obecnie jakis antek ktory bedzie porownywalnie wydajny w obliczeniach jak moj @ antek 1700? - nie piszcie tylko o 64 bitowych bo mnie nie stac:( czy moze lepiej przezucic sie na pentiumy 4- wieksza szybkosc i nie bede musial otwierac kompa ladowac ogromnych wiatrakow i sluchac szumow od ktorych mi leb peka? (mam tylko 1 pokoj i w nim musi stac komp:() dzieki za porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Jeśli Ci za głośno i za gorąco to zmień cooler na Zalmana 7000 a nie procka. :lol: POzdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 mialem zalmana 6000 cu i w lato 56 stopni w spoczynku mam teraz volcano 7+ jest duzo lepiej ale za to glosniej:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 7000 jest cichy i wydajny, jest wiele tematów o nim na forum, poczytaj a się przekonasz... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 albo zainwestuj w watercooling po prostu ;) bedziesz mial i cicho i wydajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Ja mam tego Zalmana i temp nie przekracza u mnie 52C, no i jest bardzo cicho ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 nie zmieniaj proca tylko ewentulanie albo cooler albo zasilacz [albo jedno albo drugie halasuje] - polecam 1/ Cheiftec 2. ZAlman 7000 Al-Cu ;] I beidziesz mial cocho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 nie ma to jak dobra filozofia procesor mi sie grzeje chyba trzeba go wymienić :D:D a tak powaznie to łykaj zalmana sam to robie wprzyszłym tygodniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 nie ma to jak dobra filozofia procesor mi sie grzeje chyba trzeba go wymienić :D:D a tak powaznie to łykaj zalmana sam to robie wprzyszłym tygodniu Panowie, dobra pasta termoprzew. Bez tego to i największy radiator nie pomoże :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 przenosze na chlodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 pytanie tyczy antka 1700 mam swojego antka @ na 2400 mhz ale sie strasznie grzeje 50 stopni w spoczynku(musialem dac nap. 1,725v zeby byl stabilny) kompa uzywam srednio po 6 godzin dziennie do forsownych obliczen i wkurza mnie straszny halas : otwarta obudowa, 6000 obr wiatrak, wiatrak w obudowie, no i wysoka temperatura mam pytanie czy jest obecnie jakis antek ktory bedzie porownywalnie wydajny w obliczeniach jak moj @ antek 1700? - nie piszcie tylko o 64 bitowych bo mnie nie stac:( czy moze lepiej przezucic sie na pentiumy 4- wieksza szybkosc i nie bede musial otwierac kompa ladowac ogromnych wiatrakow i sluchac szumow od ktorych mi leb peka? (mam tylko 1 pokoj i w nim musi stac komp:() dzieki za porady Barton 2500+ M - chodzi 2400 do 2500 MHz do tego ZM 7000A-CU (cały aluminiowy) lub jak cię stać to kup sobie to monstrum (czywiście do bartona mobile): http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...4525f53502d3937 (obecnie najwydajniejszy radiator na procka) + jakiś cichy wentyl 92x92mm a jak masz trochę kasy to zaiwestuj w wodę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ale sie usmiałem jak to przeczytałeś ze amsz 6000cu i masz 50 ioes stopni <hahaha> ja nawet z orginalnym wiatrakiem nie miałem tyle jak masz coś do tego coolerka ze jest nie taqk to mósisz sie chyba bardziej na północ przeprowadzic ja tam nie przekraczam 60c z napieciem 2.3v wiec jak ty masz 50c z takin napieciem to ty hba pasty nie dałeś albo przyczepiłeś go na taśme klejącą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 do POWER BY... czlowieku uzylem pasty arctic ceramique i mam teraz volcano 7+ i mam 50 stopni normalnie w stresie 54 jak przyjdzie lato bedzie ze 60 jak mialem zalozonego zalmana 6000 cu to mialem sporo wiecej wiec nie truj mi o tasmie czy zle zalozonym coolerze, skladam w tygodniu kilka kompow i prosze nie czaruj mnie takimi tekstami a co do zalmana 7000 cu to o ile sie nie myle to na mojego epoxa 8rda3+ nie wejdzie bo obok socketu mam od groma kondensatorow zreszta 200 wybecelowac to juz robi sie szalenstwo chyba lepiej bedzie przewalic sie na pentium 4 moze drogo ale bez podkrecania i cicho:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Przesiadka na P4 będzie cię duuuużo kosztować, a niepodkręcony P4 będzie mniej wydajny od twojedo antka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 nie bardzo rozumie jak p4 3 ghz moze byc mniej wydajny od mojego podkreconego na 2,4 antka? a gdzie tu mowa o podkrecaniu p4??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 T'bred 2400MHz (12x200) w PR to 3100+, czyli mniej więcej odpowiednik P4 3GHz. Nie masz co robić z kasą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 zalman wejdzie jak obetniesz mu kawalek zapinki. p4 3ghz bedzie slabsze niz Twoj antek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Moje propozycje są takie: 1/ Kup Bartona 2500+@3200+ (jak u mnie) a) Wersja normalna - poszukaj dobrej serii (u mnie przy 2400MHz daję 1,65V) B) Wersja M - tutaj przy 2400MHz może nawet 1,6V starczy :) 2/ Zwiększ magistralę kosztem mnożnika 3/ Zalman 3100/6000/7000 - któryś z nich na 100% będzie Ci pasował. 4/ WC!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...