Spentany Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 hello, da sie jakos zabezpieczyc archiwa tar.gz hasełkiem ?? wiem ze tar standardowo passwd protecta nie daje ale moze jakies inne metody ?? :) z gory thx za helpa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 GnuPG, ew. jakis crypto loop, ogolnie jakies chytre programiki do szyfrowania zawartosci plikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 ok, thx za odpowiedz, nie chcac zakladac nowego topicu podepne sie tutaj ;) czy przy zmianie dysku mozna jakos ekspresowo przezucic sys + wszystkie pliki z jednego dysku do drugiego ?? bez zadnej instalacji i kombinowania - czy Norton Ghost łyknie ext2 czy raczej bedzie sprawiał problemy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Ghost radzi sobie oczywiscie z ext2, ALE :) u mnie podczas przywracania partycji ext2, sypie sie calkowicie MBR (nie wiem czemu). Nie idzie kompa zupelnie uruchomic, wiec radze miec pod reka dystkiete startowa, a potme tylko przy pomocy lilo nadpisac MBR. Poza tym malym mankamentem to idelanie Ghost sie nadaje do zrzucania partycji linuxowych. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Mozna przerzucic bezposrednio, jeno trzeba pamietac o uaktualnieniu fstab, jesli sie partycje zmienily i o zupdatowaniu lilo lub gruba. Najlepiej przegrac dane, pozmieniac ew. fstab, odpalic maszyne z CD, chroot i skonfigurowac lilo lub gruba lub cos innego. To chyba wszystko, jesli dobrze pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...