allias Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Nie wiem czy to jest temat na tą grupe czy lepiej na Oprogramowanie sieciowe. Jeśli pomyliłem to sorki. Pytanie dotyczy następującej kwesti: Jestem w sieci LAN z dostępem do Internetu pod maską. Jestem podłaczony razem z kolegą do jednego Hub/Switch`a. On miał Win98Se a ja od długiego czasu mam Win XP. Kiedy była ta konfuguracja to bez problemu pzesyłaliśmi sobie w windzie pliki. Bez kłopotu komputery się widziały. W momencie kiedy koleś zmienił komp i zainstalował Win XP nie ma możliwości na uzyskanie tego żeby kompy się widziały. Nie możemy też sobie pograć sieciowo. Gry tez nie widzą się. Dowiedziałem się, że sprawa rozchodzi się o coś co zwane jest protokół NetBui. Tak tylko, że w XP tego zainstalować nie moge. Co zrobić? Wszelkie wskazówki mile widziane. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Netbeui jest na płycie XP w valueaddmsftnetnetbeui Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahor Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Hehe ja mialem problem z LAN'e, jak kumpel mial XP a ja 98 :) Od czasu gdy mamy obaj XP to raz Lan dziala a raz nie - niezla zajawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Athlonides Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Przede wszystkim musicie być w jednej grupie roboczej. Od tego zacznij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Nie powinniscie miec tej samej nazwy usera np. Administrator bo juz mialem taki przypadek ze sie komputery gryzly :P i udostepnianie czegokolwiek bylo niemozliwe, chociaz nie wyswietlaly bledu ze to akurat o to chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...