QwaS Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 witam mam konfig jak ponizej no i większosc gier mi sie tnie zwlaszcza strategi typu warcraft3 ect. bawilem sie ustawieniami szczegołów graficznych i wogóle ustawieniami kart graficznej i [gluteus maximus]. ostatnio zainstalowalem sobie Tomb Raidera Angel of Darkness no i jak mozna bylo przewidziec gra sie tnie ale odkrylem w ustawiniach gry zakładke pt:procesor i wyłączyłem to co w temacie. efekt byl piorunujacy gra prawie chodzi bez zacięć no i moje pytanie: czy lktos wie o co w tym chodzi??? i czy mozna te instrukcje procka powylaczac w jakis sposób to byl zobaczyl jak sie zachowuja inne gry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Z tego co wiem mozna w procesorach amd wylonczyc sse programem CPUMSR, tym samym który slozy do zmany mnoznika spod windows. http://www.cpuheat.wz.cz/ Ale nie wiem czemu sięt ak dzieje u ciebie, u mnie np warcraft3 chodzi super, bez problemow z sse, angel of darknes nie mam co prawda, ale mysle ze tez bez problemow by bylo, wogóle gry chodzą calkiem niezle, szczegolnie po upradzie procka na nowego durona. sprawdz czy wszytko masz wporządku z winowsem, sterownikami od grafy i direcX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coach Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Na duronie 700 i voodoo 3 2000 warcraft sie rwal na tyle, ze nie mozna bylo grac, po zmianie na radeona 8500 LE gierka dostala takiego kopa, ze jednego dnia o malo jej nie przeszedlem :) A na moim obecnym konfigu poprostu zapierdziela... A skoro juz mowa o SSE, to czy ktos z was wie moze czy kazdy procek XP posiada takowe? Rozchodzi sie o to, ze znajomy z athlonem XP 1800+ chcial odpalic jakis program i ujzal komunikat o braku SSE i tyle sie pobawil. CPUz rowniez nie wykryl tego dobrodziejstwa, czy to mozliwe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 bawilem sie juz chyba wszystkimi ustawieniami i [gluteus maximus] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 A skoro juz mowa o SSE, to czy ktos z was wie moze czy kazdy procek XP posiada takowe? Rozchodzi sie o to, ze znajomy z athlonem XP 1800+ chcial odpalic jakis program i ujzal komunikat o braku SSE i tyle sie pobawil. CPUz rowniez nie wykryl tego dobrodziejstwa, czy to mozliwe?Wszystkie Athlony XP oraz Durony Morgan i nowsze mają SSE. Na niektórych płytach programy nie widzą SSE, część starszych programów również nie potrafi wykryć SSE u AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_AleXaNdeR_ Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 A skoro juz mowa o SSE, to czy ktos z was wie moze czy kazdy procek XP posiada takowe? Rozchodzi sie o to, ze znajomy z athlonem XP 1800+ chcial odpalic jakis program i ujzal komunikat o braku SSE i tyle sie pobawil. CPUz rowniez nie wykryl tego dobrodziejstwa, czy to mozliwe?Wszystkie Athlony XP oraz Durony Morgan i nowsze mają SSE. Na niektórych płytach programy nie widzą SSE, część starszych programów również nie potrafi wykryć SSE u AMD. URUCHOMILEM SEE w moim Athlonie 2000+ (mobo k7s5a) DZiekuje Panowie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...