Skocz do zawartości
dezerterpl

Jak sprawdzić timingi pamięci...?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, pytanie bnanalne trochę szukałem ale konkretnie odpowiedzi nie znalazłem.

miałem 512tke kingstona cl3 po czym ją zmieniłem na TM cl2,5 i teraz mam wątpliwości jak ona teraz działa bo w biosie nic nie zmieniałem jest na SPD a manualnie to ja taki dobry nie jestem i niezabardzo wiem jak zmienić

i teraz się zastanawiam czy aby płyta mnie nie oszukuje i pamięci nie działają na cl3, chciałbym to sprawedzić ale niewiem gdzie i czym szukać

sisoftsandra pokazuje niby jakieś dwa moduły 256 i cl2,5 - ale ja mam jeden moduł :?:

aida w zakładce płyta główna -> SPD -> Najwyższe opuźnienie CSA pokazuje 2,5 (5,0 ns @ 200MHz) - CZY TO JEST TO CO SZUKAŁEM ???

może maci jakieś inne sugestie co do kontroli tego parametru...

przepraszam za (zdajemi się) zaśmiecanie forum (badzcie wyrozumiali)

z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie, pytanie bnanalne trochę szukałem ale konkretnie odpowiedzi nie znalazłem.

miałem 512tke kingstona cl3 po czym ją zmieniłem na TM cl2,5 i teraz mam wątpliwości jak ona teraz działa bo w biosie nic nie zmieniałem jest na SPD a manualnie to ja taki dobry nie jestem i niezabardzo wiem jak zmienić

i teraz się zastanawiam czy aby płyta mnie nie oszukuje i pamięci nie działają na cl3, chciałbym to sprawedzić ale niewiem gdzie i czym szukać

sisoftsandra pokazuje niby jakieś dwa moduły 256 i cl2,5 - ale ja mam jeden moduł  :?: 

aida w zakładce płyta główna -> SPD -> Najwyższe opuźnienie CSA pokazuje 2,5 (5,0 ns @ 200MHz) - CZY TO JEST TO CO SZUKAŁEM ???

może maci jakieś inne sugestie co do kontroli tego parametru...

przepraszam za (zdajemi się) zaśmiecanie forum (badzcie wyrozumiali)

z góry dzięki

CPU-Z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi