Skocz do zawartości
Slayer

ASROCK K7S8XE - jaka róznica między R3.01 -R3.00???

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję wżucić zmodyfikowanego biosa do tej płyty, acz zastanawiam się, czy aby ten od cheepobiosa w wersji 1.21d czegoś mi nie sp....., bo już na standardowym 1.40a pojawia isę problem z rozpoznaniem prędkości procka ( na magistrali 166 Mhz jest 2400, ale realne 2330 Mhz). Rozpozna on wersje Mobilną Barona 2500+ ?

No i wkońcu czy istaniły płyty w wersji rewizji 3.00 i czy ten bios nie jest czasem do tej rewizji, bo nie chcę skończyć z kolejną padniętą płytą :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... czy istaniły płyty w wersji rewizji 3.00 i czy ten bios nie jest czasem do tej rewizji, bo nie chcę skończyć z kolejną padniętą płytą :?

Ja mam plyte z rev 3.00 i bios 1.40A z ocworkbench - jak narazie bardzo ladnie dziala, ale nie probowalem nic innego poza duronem 600, 750, 1400 i 1600. Co do samego flashowania, to mysle, ze revizja plyty nie ma znaczenia, liczy sie tylko model. No ale kazdy robi upgrade na wlasna reke i wlasne ryzyko i dlatego jesli masz jakies watpliwosci, to nie bede cie namawial.

A tak przy okazji, udalo ci sie ustawic na tej plycie mnoznik x11 lub x11,5? ile razy bym go nie ustawial, to zawsze wyskakuje mi x12 i x12,5...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech ktoś się wypowie, jak to jest z tym cheepobiosem do K7S8XE R 3.01, bo ryzykować nastepny raz ( przedtem na szczęście z powodzeniem na P4S5A) nie za bardzo chcę.

Może ktoś jednoznacznie potwierdzić/ zaprzeczyć, bo na ocworkbench pare topików już było, że płyta nie wstawała ( właśnie R3.01) i co poniektórzy majacy szczęście za 15-20 razem udało się zbootować i sfashować z porwotem do starej wersji :?

No i z tego, co widzę ci, którzy tak jak ja posiadają Bartona-M przy zabawie w cheepobiosy skutecznie sobie załatwiają kompatybilność z procem co doprowadza po prostu do unieruchomienia komputera :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli czytales ocworkbench, to zauwazyles pewnie, ze ludzie ktorym cos poszlo nie tak flashowali na podkreconym sprzecie, ci ktorzy lecieli na standardowych ustaieniach nic sie nie stalo. No a wracajac do mnoznikow, to czy ktos juz ustawil w koncu x11 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jadę na razie na 14x180 Mhz=2520 :D Chyba sobie odpuszcze te zmiany biosów, z resztą nie rozumiem, co ma podkręcenie do zmiany biosu- przecież ustawienia są ustawiane standardowe po aktualizacji :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam r3.01 i bios 1.40a (ten, w którym można ustawiać timingi pamiątek) z geekster.info . Wszystko jest w porządku. Na różnych stronach jest podział na biosy dla K7S8XE i K7S8XE r3.0 . Nie ma osobnych biosów dla r3.01. Ten bios wgrywałem na odkręconym kompie i wszystko jest w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...