SeBo Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Witam wszystkich forumowiczow ! Mam pytanko: Chcialbym sobie kupic jakis nowszy sprzecior ale niewiem czy czekac na Bartona w technologii 0,13 mikrona, na lepszym jadrze i napewno olbrzymim potencjale @ ... czy kupic to co jest teraz czyli Thoroughbred tez 0,13 mikrona ale co z tego jak temperatura wlasciwie prawie nic nie spadla w porownaniu do Palomino i ma bardzo male mozliwosci manewru @ ... Co doradzacie? Czekac do Swiat Bozego Narodzenia (wtedy ma byc premiera) czy cieszyc sie nowym sprzetem juz teraz ? Wezcie pod uwage wszystko ... Aha zapomnialem tez dodac zebyscie niedoradzali mi Intela... Jakos niedaze tej firmy sympatia (moze za te cwaniactwo i ceny) SeBo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Jak teraz bede sprzeta zmienial to na bartona :P jesli bedzie cie stac, zeby zakupic bartona jak ukarze sie w Polsce na swieta to czekaj na barona chociaz moim zdaniem jak tylko barton wejdzie to sprzedarzy to bedzie diabelnie drogi :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 czekaj na bartona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 A jak wejdzie barton będziecie mówić czekaj aż hammer stanieje. Czekaj na Bartona! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Przestancie z tym czekaniem !!! Nie rozumiem jak mozna nonstop czekac na cos. Mozna tak do konca swiata i jeden dzien dluzej (cytat znanego pana). Kupuj teraz, a bedzieszsie cieszyl juz dzis. Bartona i tak nikt se nie kupi z nas na Boze Narodzenie wiec nie pekaj. Zanim stanieje to juz beda przymiarki do Hammera, itd, itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 poczekaj na bartona bo bedzie mial 512 kilo kaszy co zwiekszy jego wydajnosc nawet bez zmiany zegara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 no dobra macie racje czekac, czekac... az sie senny zrobilem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Witam wszystkich forumowiczow ! Mam pytanko: Chcialbym sobie kupic jakis nowszy sprzecior ale niewiem czy czekac na Bartona w technologii 0,13 mikrona, na lepszym jadrze i napewno olbrzymim potencjale @ ... czy kupic to co jest teraz czyli Thoroughbred tez 0,13 mikrona ale co z tego jak temperatura wlasciwie prawie nic nie spadla w porownaniu do Palomino i ma bardzo male mozliwosci manewru @ ... Co doradzacie? Czekac do Swiat Bozego Narodzenia (wtedy ma byc premiera) czy cieszyc sie nowym sprzetem juz teraz ? Wezcie pod uwage wszystko ... Aha zapomnialem tez dodac zebyscie niedoradzali mi Intela... Jakos niedaze tej firmy sympatia (moze za te cwaniactwo i ceny) SeBo uwazam ze mozesz spokojnie kupic teraz th-breda a jak bedziesz koniecznie chciala to pod koniec roku sprzedasz go i kupisz bartona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 uwazam ze mozesz spokojnie kupic teraz th-breda a jak bedziesz koniecznie chciala to pod koniec roku sprzedasz go i kupisz bartonaWydajac teraz przeciez niemala kase watpie zeby oplacalo sie ladowac po raz drugi w sprzeta w ciagu zaledwie pol roku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 uwazam ze mozesz spokojnie kupic teraz th-breda a jak bedziesz koniecznie chciala to pod koniec roku sprzedasz go i kupisz bartonaWydajac teraz przeciez niemala kase watpie zeby oplacalo sie ladowac po raz drugi w sprzeta w ciagu zaledwie pol roku :) no tak ale zakladam ze jak gosciu chce kupic bartona od razu po premierze, to ma kase :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 czekaj na bartona!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 A jaki masz sprzęt teraz? Jeżeli masz coś naprawdę wolnego, to opłaca się kupić już terez T-Breda, i do tego jakieś naprawde wyczesane stuffy! Jak masz przyzwoity jeszcze sprzęt to nie ma co sie spieszyć, jak dziś wytrzymuje, to jeszcze 6 miesięcy spokojnie pociągnie. Wszystko zależy od Ciebie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Kup sobie AXp 1600 albo 1700 i go kręęęęęęęęęęęć ! 8) I na pewno pary Ci nie braknie ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBo Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Hmmmm wiecie chlopaki, kaski nie mam zbyt duzo wiec poszalec niemoge... A moj sprzet (tylko sie nie smiac) to AMD K6 II 333 @ 366 (na lato przestawiam na 350, bo sie deczko grzeje, a ja wtedy razem z nim [jak mi bledy wyskakuja ;)]), Rivka M64, 160 MB Ram, 40 GB twardy Quantum, Live, dobra styknie :) i tak wychodzi ze to zlom ;) I sie teraz zastanawiam, bo zalezy mi na dobrym procku (jego glownym zadaniem nie beda gry, tylko aplikacje multimedialne)... I gdyby teraz nie bylo zapowiadanej premiery (dla mnie przepasci pomiedzy prockami....) Bartona, to bym wzial bez wachania to co dostepne jest teraz... A tak wyjdzie Barton, wogule nowa technologia, nowa plyta glowna (podstawka i nie tylko), wszystko nowe wlasciwie... HUH no niewiem niewiem, dalej mam mentlik, a powiem Wam tyle ze nie mam kasy na zmiany, kombinacje itd. Jaka decyzje podejme, taka bedzie definitywnie (nastepna zmiana sprzetu [ofkoz niekoniecznie podzespolow] za ok. 3 lata)... No i co teraz ? Postawcie sie w mojej sytuacji, co byscie zrobili... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Słuchaj, bez wachania bierz to co możesz kupić teraz. Skoro nie masz kasy, to zapomnij o tym, że kupisz procesor jak tylko się ukaże. Według mnie, zwłaszcza, że zastosowaniem komputera mają być programy multimedialne a nie gry, to sprzęt jaki możesz teraz postawić w zupełności Ci wystarczy na następne trzy lata, ponadto wciąż będziesz mógł go porpawiać, dodając lepszą kartę czy nowy dysk jak pieniądze uzbierasz. Może ktoś mnie znlinczuje, ale taki Athlon XP świetnie się nada do gier, a nawet do programów graficznych. No i oczywista sprawa, że to co masz w tej chwili to już ostro przestarzały sprzęt, nawet nie uwierzysz ile zyskasz kupując teraz szybkiego Athlona. Moja rada w tej sytuacji, to bierz co możesz. Przyzwoita płyta głowna i szybki procek, z kartą graficzną, pamięciami i dyskiem, postąpisz wedle potrzeb, polecam Radeona 8500 albo 9000 PRO, ten drugi, bo bardziej zaawansowany, a jak nie do gier, to na pewno starczy na dłużej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 kup teraz i sie ciesz zyciem :), czekanie na bartona moze nie miec sensu bo amd samo nie wie czy go wyda czy nie w koncu, jest niesamowity metlik w temacie teraz, kup takiego xp na ktory cie teraz stac, ale jesli multimedia to lpolecam dobra grafe (radka 8500, radka 9000 pro, parhelia) i 512 ramu minimum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBo Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Wiesz Holman, AMD jest !zmuszone! wydac nowy procek bo ta technologia ktora jest teraz stosowana w Athlonach po prostu sie konczy (mozna powiedziec ze juz sie WYPALILA ;)), i wyzszych predkosci uzykiwac nie moga bo sie procek bedzie przegrzewal... Ale widac ze procek porzadny, bo go wykorzystuja do granic mozliwosci, a to musi byc jakis znak! :) Po drugie AMD ma teraz klopoty finansowe (zreszta jak zawsze), a wprowadzajac nowy procek stanieja koszty produkcji (z jednej plytki bedzie wiecej prockow ;)) co pozwoli zaoszczedzic troche kaski... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Wiesz Holman, AMD jest !zmuszone! wydac nowy procek bo ta technologia ktora jest teraz stosowana w Athlonach po prostu sie konczy (mozna powiedziec ze juz sie WYPALILA ;)), i wyzszych predkosci uzykiwac nie moga bo sie procek bedzie przegrzewal... Ale widac ze procek porzadny, bo go wykorzystuja do granic mozliwosci, a to musi byc jakis znak! :) Po drugie AMD ma teraz klopoty finansowe (zreszta jak zawsze), a wprowadzajac nowy procek stanieja koszty produkcji (z jednej plytki bedzie wiecej prockow ;)) co pozwoli zaoszczedzic troche kaski... moze i jest zmuszone ale fabryka robiaca im bartony sie na nich wypiela i musieli szukac nowego wytworcy, nawet nie wiadomo czy znalezli, dlatego wydanie tego proca stoi pod duzym znakiem zapytania, prawdopodobnie dlatego tak naciskaja na szybkie wejscie hammera i juz nawet plyty pod niego sa zeby tylko nie bylo opoznien, IMHO chyba bartona nie bedzie juz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 poczekajmy na elbrus'a E2K, podobno ma byc pod socket a i miec taktowanko 1.2ghz =) wydajnosc wieksza niz merced =) a tak na serio to jak mozesz poczekac do swiat to bedzie ci sie bardziej barton oplacal, ma on niektore rozszerzenia zwiekszajace wydajnosc jak w hammer'ach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ja bym nie czekał na Twoim miejscu na Bartona :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 A ja bym poczekal do swiat i kupil P4 2.26. Barton w momencie premiery bedzie duzo drozszy od tego Intela, a srednia podkrecalnosc jego to 2,8 GHz. Jak przesiadziesz sie z K6 na to cos to otczujesz roznice 8) Oczywiscie nie mowie ze jak przesiadziesz sie na Bartona to nie odczujesz (to zdanie skierowane do tych ktorzy mysla ze probuje wywolac kolejna wojne) tylko wedlug wszelakich prognoz platforma P4 wtedy bedzie tansza a wydajnosc porownywalna. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Nie wiem co za multimedia obrabiasz, mnie przeszkadzają tylko nie chodzące divix-y (ostatnio 0 optymalizacji i krzaczą). Reszta działa na zadowalającym poziomie. A sprzęt mam jeszcze starszy. Ja czekam na nowy procek. Ceny nie mogą być strasznie wysokie bo ten procek będzie już miał konkurencje. A w najgorszej sytuacji będzie to styczeń-luty. Jak cię coś specjalnie nie ciśnie to nie kupuj nic nowego - to jest rada odnośnie kompów ogólnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBo Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ok... To teraz pytanko do wszystkich posiadaczy Athlonow XP 2000+ i wzwyz na jadrze Palomino (u nas w Polsce chyba jeszcze T-breda nie ma, no nie?) ktory jako ze najstarszy MA NAJWIEKSZE TENDENCJE DO OGRZEWANIA BUDYNKOW MIESZKALNYCH... Teraz pytanie: Czy w zimie zaoszczedze na ogrzewaniu, a w lecie bede korzystal z komputera na balkonie czy wszystko bedzie normalnie? Nie no powaznie: napiszcie jak Wam sie procki sprawuja, jaka macie temperaturke, czy probowaliscie je podkrecac i wszystkie inne tego typu sprawy... Co powiecie na te wszystkie uwagi o cholernym grzaniu sie tych prockow? Bo nawet na plytach glownych (w opisach) pisze ze procki AMD od 2000+ wzwyz powinny miec wlaczony "automatyczny" reset czy off przy przekroczeniu jakiejs tam temp. (ja wiem ze WSZYSTKIE PROCKI tak powinny miec, ale niestety, tylko dla tych 2000+ i wzwyz, jest to BARDZO WYSZCZEGOLNIONE [wrecz pisane gruba czcionka, w roznych kolorach, tak ze az po oczach razi ;) ], takze juz ta informacja sama w sobie jest straszeniem klientow i powoduje ogromna niepewnosc co do zakupu, a co sie z tym wiaze > firmy nie moga sobie takich rzeczy "dla jaj" pisac)... Dlatego do uzytkownikow tych procesorow: piszcie, piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie o kazdym nawet najmniejszym p i e r d n i e c i u Waszego procka ;), I MUST KNOWN EVERYTHING !!!!! SeBo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBo Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Nieodpisujcie tutaj na tego posta powyzej - przenosze go na glowny (zeby wszyscy zobaczyli)... SeBo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...