Theriel Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Witajcie! Ja tylko z pytaniem teoretycznym: czy wyniki - czas dostępu - 14,9-15,5ms Read Burst Speed - 68,9MB/s średnia prędkość odczytu: 34,0MB/s maksymalna prędkość odczytu - 57,5MB/s nie są przypadkiem zbyt niskie jak na Western Digital Caviar SATA 200GB 8MB Cache?? Jeżeli tak, to co może być tego powodem, i jak sprawić, aby HDD pracował z wystarczającą prędkością ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 czym to sprawdzales? moge Ci podac wyniki z mojego Caviara 120GB, tylko podaj nazwe programu. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 wyniki masz slabe podobne do mojej starej barki III,,, napisz jak masz to podlaczone czym mierzysz itd... wyniki samsunga 160gb :twisted: Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Nie ma co sie sugerowac tym, co pisze producent. Sa to tylko naciagniete wyniki, ktore maja omamic konsumenta. Tak samo, jak CD-ROM 52x MAX - osiagnij na nim 40x - to i tak bedzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 zajzyj tutaj powinny byc wyniki 2002jsq - zamij sie tym tematem,, puscilem ci ponad miesiac temu wyniki dwoch dyskow,, w tym momencie nie widze wynikow w ogole... pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Proponuje ominac ten temat, poniewaz serwer na ktorym trzymam obrazki - padl - wiec nic nie zobaczycie. Problem w tym, ze wszystkie nadsylane screeny wysylalem wlasnie tam. A teraz ani zabrac, ani odczytac :evil: Staralem sie kiedys o wydzielenie kilku MB na Tweak'u, ale moje starania spelzly na niczym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Na stronie http://www.of.pl/ zobacz 4 ostatnie aktualnosci i dowiesz sie skad te problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Ja mam takie pytanie, bo w tym HDtachu moj dysk WD 80gb 8mb cache, sredni odczyt to 42mb/s sandra mi pokazuje 28mb/s ale nie o to chodzi, otoz przy przegrywaniu ok 4 filmow (~3gb) z partycji na partycje owe kopiowanie trwa kolo 3 minut, nie za duzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 aaa ja tez sie podczepie. Juz do 2002JSQ napisalem maila, ale z wami tez sie podziele. Mam dwa dyski. BaracudeIV 40 GB 4k obrotow z groszami (nigdy nie pamietam ile to jest 4800, czy 4600 :] ). ORAZ :> Caviara 120GB 8MB Cache 7200obr. Wyniki: Caviar: Random Acces time:13,2ms Read Burst speed:74MB/s Read spead: maximum-51,1MB/s minimum-28,5MB/s average-43,3MB/s Baracuda: Random Acces time: 16ms Read Burst speed: 26,9MB/s Read spead: maximum- 22,8MB/s minimum- 11,3MB/s average- 18,2MB/s Domyslam sie, ze to bardzo zle wyniki :/ osochosi. Co sprawdzic? Od razu mowie, ze DMA wlaczone. Ustawienie na tasmach: 1 tasma - na 2 wtyczce CAVIAR 2 tasma - na 1 wtyczce CDR/RW Liteon48x24x48, na 2 wtyczce Barac. Co z tym zrobic? Co jest nie tak :/ Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 No jak widac twoj caviar i moj maja podobne wyniki, wiec z nim chyba jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 MeeHow - twoja barka lata na ata33 w tej chwili tak zgaduje wyniki wdc nie sa zle ale spodziewal bym sie lepszych tj sredniego transferu ~48-5x,,, sprobuj innych 4in1 ( hyperkow :-) ) ,,, dziwna sprawa (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 musi :lol: bo jest na tej samej taśmie co nagrywara :oops: MeHow czeka cie troche przepinania i kosmetyki ale bedzie ok polecam http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/podlacz...ie/ideconf.php3 pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theriel Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 mam podłączony WD przez port SATA Adapteca (karta PCI) - może to jest powodem takich zaniżeń ? Jezeli nie - to co mam robić ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 PCI ma małą przepustowość bo tylko ~1Gbit. Więc obsługując kontroler i jak znam życia jeszcze jakieś dodatkowe urządzenia typu dźwiękówka czy sieciówka po prostu się zapycha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...