punki Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 mam serwerek postawiony na procku pentium I 150 MHz senk w tym ze wiatraczek na procku troche chalasuje i chcialbym go wylonczyc. Obawiamsie jednak ze musial bym w tym celu obnizyc taktowanie procka. Wie ktos moze jak sie to robi na pentiumach I?? i przy jakiej czestotliwosci pracy proc moze chodzic bez chlodzenia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 mam serwerek postawiony na procku pentium I 150 MHz...nie wiem jak to sie robi ale widzialem P 166 na samym radiatorze - takim sporawym - i nic zlego sie nie dzialo BTW a nie lepiej kupic jakis nowy wiatrak i wywalic ten stary (jezeli jest juz bardzo skatowany) - chodzi o sam wentylaor nie caly cooler ? mozna tez kupic jakis duzy radiator (najwiekszy jaki sie zmeisci), taki jak sprzedaja w sklepach elektronicznych, wyszlifowac spod, nawiercic otwory (czy cos - zalezy jakie masz mocowanie) i dac go bez wentylatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ja na swoim serwerku (P1 150 MHz u/c 100 MHz) założyłem boxowy cooler od celka 400 MHz puszczony na 7V i mam ciszę (nie słychać go wogóle). Dodatkowo na takim samym napięciu puściłem wentyl w zasilaczu. Całego kompa zamknąłem (za karę :lol: ) w szafie. Całość chodzi tak od ok. 1,5 roku i (jeszcze) nic się złego nie stało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Nic nie zwalniaj tylko większy radiator załatw. A jak chcesz zmienić jego taktowanie to na płycie są magiczne zworki/przełączniki zazwyczaj dobrze opisane (jak to jest intel to spokojnie możesz się pobawić podnosząc taktowanie :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Poweim tak: Miałem kompa opartego na P150 i był oryginalnie bez wiatraka!!!!!!!!!!!!!!. Dopóki go nie zacząlem kręcić - czyli około rok od zakupu - chodził cały czas bez wiatraka - bez problemuff. A radiator miał jakiś taki złotawy z 1,5 cm wysoki - więcej ci nie mogę podpowiedzieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Potwierdzam- P166 do tej pory działa na oryginalnym radiatorze i niczym więcej. Powiem więcej to przetaktowany P133!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punki Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 dzieki za rady :) zobaczymy jak bedzie zostawie sam radiator bo brzmi to faktycznie rozsadnie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Ja dostałem w łapki kompa compaqa z p133 ale radiator na nim ma ze 4 cm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...