ma3ek Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 proszę, wytłumaczcie mi to jakoś sensownie, bo ja już wymiękam :( sprzęt tak jak w podpisie, komp musi trochę pochodzić 24h/dobę bez zbytniego obciążania więc ustawiłem proca na 10x166 i Vcore=1,6 (BIOS) czyli 1,56 (odczyt płyty). chłodzenie to WR4 i temperaturki w spoczynku: - proc 42*C (duża, ale mam jakiś silikon Arctica a nie pastę) - mobo 28*C (lepsze wietrzenie budy "się robi") i tak chodziło przez kilka dni po czym stwierdziłem, że nie ma sensu trzymać nie@ proca na takim napięciu i obniżyłem je do 1,55 (BIOS) czyli 1,5 (płyta) - chciałem zobaczyć o ile spadnie temperaturka. i się zdziwiłem: - proc 52*C (w spoczynku) - mobo 31*C wskazania pochodzą ze SpeedFan'a. czy ktos potrafi mi wyjaśnić o co w tym chodzi :?: dodam, że temperatura w pokoju utrzymuje się na stałym, wysokim poziomie 22-23*C.. mój brat to takie egzotyczne zwierzątko.. lubi ciepło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Ja sprawdzę swojego atntka na WR IV na obniżonym napięciu Update: A2000+ 1666Mhz@1250Mhz 100*12.5 VCore 1.40 V Temp po 1H PRIME 35 st Idle 23 st na 50% mocy WhisperRock IV Niezły wynik !!![/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 jeszcze lepszy wynik mam 1250Mhz na VCORE 1.1V Idle 20 st Prime 27 st A to wszystko na niesłyszalnym WR IV + jeden dodatkowy wiatrak 80mm na 5 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 a cha i pasta no-name ma3ek jak zrobiłeś z Thortona Bartona?? Spróbuj zaaktualizować BIOS!! Bo u mnie jak widzisz wszystko spada w porównaniu do twojego sprzętu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 lklukas, jeszcze raz napiszesz 3 (lub więcej) posty pod rząd to dostaniesz przymusowy, bezpłatny urlop. Jak chcesz coś dopisać to użyj przycisku i wyedytuj posta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 jutro zawita u mnie nowy Sunon 120x120x38, powędruje na sufit, będzie lepszy przewiew 8) a przy okazji ściągnę i założę jeszcze raz coolera.. może coś źle siedzi :? i dopiero wtedy zobaczymy co z tego będzie jak zrobiłeś z Thortona Bartona??tak jak Bóg przykazał, trywialnie i bezboleśnie: "grafit HB mode" czyli najzwyklejszym w świecie ołówkiem :twisted: spróbuj zaaktualizować BIOS!!w tej chwili działam na biosie 2.0 ale właśnie zauważyłem, że pojawiła się wersja 2.3 więc chyba zrobię mały update. Jak zamontuję Sunonka to się podzielę wrażeniami :wink: pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Z tymi postami to nie ma sprawy. ma3ek ile taki sunon kosztuje?? I napisz jak go będziesz miał jaki jest głośny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Z tymi postami to nie ma sprawy. ma3ek ile taki sunon kosztuje?? I napisz jak go będziesz miał jaki jest głośny cene sprawdz w 4max. na 12V pewnie bedzie wyl jak najety, ale sawsze mozna dac go na 5V. Ispider z forum sprzedaje teraz na allegro papsty 120mm z grilem za 23pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 cene sprawdz w 4max. na 12V pewnie bedzie wyl jak najety, ale sawsze mozna dac go na 5V. Ispider z forum sprzedaje teraz na allegro papsty 120mm z grilem za 23pln. one chyba są używane! ale chyba warte swojej ceny?? Jaki mają przepływ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 tak sa uzywane. co do przeplywu to zobacz jaki to model i wklej go w google. mozesz tez zobaczyc tu http://www.papst.de/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 tez szukałem informacji o tym papciu :) na różnych forach odnalazłem wypowiedzi, że do cichych nie należy :? pomimo, że to PAPST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...