Skocz do zawartości
POWER BY AMD

BLOK Z CPU NA GRAFE

Rekomendowane odpowiedzi

MAM sporo miejsca wokół gpu na swojej 4ti i zastanawiam sie czy nie lepiej kupić coś z procca na grafe bo w cenie 80zł to raczej nic nie ma sensownego (pyrzynajmniej nie znalazłem )

mysle w przyszłosci na peltem wiec chem miec wydajny bloczek

jakie jest wasze podejscie tdo takiego pomysłu i jezeli wydaje sie wam to sensowne to jaki bloczek z cpu najlepeij by sei sprawował na grafie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

a co bedzie lepsze na grafe Atira czy jaki blok z proca np orbital czy coś w rtym stylu ??

z zapinka nie ma problemu sam sobie cos dostrógam :)

mysle , ze w wynikach oc nie zobaczysz roznicy :)

roznica to tylko cena i wyglad :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafa sie prawie wogle nie grzeje.. Ja na FX5600 zostawilem nie włączone WC na noc. bo teras mam WC tylko na grafie... i poprostu zapomnialem wlaczyc.. rano wstaje podchodze do kompa i widze ze nie chodzi wc.. a grafa ledwo ciepła.. wiec nie uwazam zeby blok mial duza roznice na grafie.. moze 2-3stopnie lepiej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <<TyBiAs>>

no wlasnie, orbital i tak jest wydajny(skoro spokojnie chlodzi CPU), wiec roznica 2-3 stopni nawet dla o/c duzej roznicy nie zrobi(chyba ze sie myle). Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja planuje mieć ostatecznie 400mhz na gpu i po drodze do tego nie zmieniać juz bloku weic jezeli mam teraz dołozyć to wole o dołozyć teraz niz puzniej 2 razy płacić za przesyłke 2x za marze i tracić na sprzedazy starego bloku

zacznimy od tego ze różnica w wydzielaniu ciepła przez fsx 5600 a t4i 4200 jest z deczka spora :) nie mówiąc juz o róznicy po o/c tej 4ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atira jest swietnym blokiem fakt, ze rowniez dosc drogim (duzo kosztuje frezowanie tego spodu).

Przy moich pomiarach uzyskiwal wynik C/W gorszy o 0,028 od Uriela na T-bredzie 2000+ (jeden z najgorszych CPU do chlodzenia) przy HALM'ie-2 (bieg). Niestety nie mam przeplywomierza, wiec jaka byla roznica na oporach bloku zmierzyc nie moglem.

Nalezy pamietac, ze konstrukcja spodu jest dedykowana przede wszyskim pod GPU/NB/SB/TEC. W tych przypadkach powinna spisywac znacznie sie lepiej niz inne konstrukcje. Dzieki dosc prostej budowie ma tez niskie opory.

U mnie siedzi Weland i Atira i jestem bardzo zadowolony, bo nie widze sensu zmieniac na cokolwiek innego (na co?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi