Skocz do zawartości
yotomeczek

Socket A best FSB ?? DFI or NF7 ... ?? OVER 300MHz FSB DONE

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba zaczne skladac kase na taka plyte dfi i jakies pozadne ramy... nie no moj abicik to jest kishka w porownaniu do tego sprzetu...

! ! ! R E S P E C T ! ! !

ps no jeszcze by sie przyadla prometeia cooling, ale na to mnie nie stac, chyba ze berkut zacznie handlowac swoim homemade freeon cooling system :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

_VIP_ co ty na to ;) ??

hmmm...nio wyniczek pikny :]

Aktualnie czekam na ostatnia czesc do WC rev.3 ,w miedzyczasie przerobki zabieram sie VDD i Vdimm mod'a dla mojego NF7-S,potencjometry juz czekaja

Dołączona grafikaDołączona grafika

mam zamiar je przykleic do laminatu MoBo na tasme od Rosia :wink:

Jesli te mody nie wystarcza to jeszcze "podkrece" chieftecowi +3.3V na +3.6V :D

Jeszcze troche powalcze z fsb :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie dokladnie chcesz je przykleic Vip? Ja myslalem zeby zrobic taki myk, ze przykleje je na jakiejs tekturce i jeden z jej rogow wlozyc pod srubke.

jeszcze niewiem,ale to juz detal.W trakcie modow beda fotki wiec wszystko w swoim czasie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawi mnie to asynchroniczne taktowanie :) ja u siebie na żadnym biosie nie ( serii 10 i 20 ) nie uruchomiłem asynchro, pisk i tyle.

_Vip_ przygotował rezystorki :D coś czuje że będe musiał zrobić świerzy rekordzik w Aidzie :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik bardzo ładny ale szkoda że niestabilnie i async (no ale znaleźć ramy które na 300Mhz chodzą graniczy z cudem).  

Z tego co wiem najwyższy wynik na DFI LANPARTY II ULTRA B był 297Mhz stabilnie i synchro.

EEEEEEEEEE tam

stabilnie do screena tylko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik bardzo ładny ale szkoda że niestabilnie i async (no ale znaleźć ramy które na 300Mhz chodzą graniczy z cudem).  

Z tego co wiem najwyższy wynik na DFI LANPARTY II ULTRA B był 297Mhz stabilnie i synchro.

EEEEEEEEEE tam

stabilnie do screena tylko

To bylo 295 na single channel z BH-5 stabilne tak samo jak to 300 na Abicie. (LastViking)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...