SeBo Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Ok... Tak jak w temacie, pytanko do wszystkich posiadaczy Athlonow XP 2000+ i wzwyz na jadrze Palomino (u nas w Polsce chyba jeszcze T-breda nie ma, no nie?) ktory jako ze najstarszy MA NAJWIEKSZE TENDENCJE DO OGRZEWANIA BUDYNKOW MIESZKALNYCH... Teraz pytanie: Czy w zimie zaoszczedze na ogrzewaniu, a w lecie bede korzystal z komputera na balkonie czy wszystko bedzie normalnie? Nie no powaznie: napiszcie jak Wam sie procki sprawuja, jaka macie temperaturke, czy probowaliscie je podkrecac i wszystkie inne tego typu sprawy... Co powiecie na te wszystkie uwagi o cholernym grzaniu sie tych prockow? Bo nawet na plytach glownych (w opisach) pisze ze procki AMD od 2000+ wzwyz powinny miec wlaczony "automatyczny" reset czy off przy przekroczeniu jakiejs tam temp. (ja wiem ze WSZYSTKIE PROCKI tak powinny miec, ale niestety, tylko dla tych 2000+ i wzwyz, jest to BARDZO WYSZCZEGOLNIONE [wrecz pisane gruba czcionka, w roznych kolorach, tak ze az po oczach razi ], takze juz ta informacja sama w sobie jest straszeniem klientow i powoduje ogromna niepewnosc co do zakupu, a co sie z tym wiaze > firmy nie moga sobie takich rzeczy "dla jaj" pisac)... Dlatego do uzytkownikow tych procesorow: piszcie, piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie o kazdym nawet najmniejszym p i e r d n i e c i u Waszego procka , I MUST KNOWN EVERYTHING !!!!! SeBo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Hmmm............. Grzeje się !!! Ja mam radiator z Volcano7 z wentylem Sunona PTS 3-6 albo 1-3 - teraz nie wiem, ale chodzi o ten wydajniejszy ! :wink: i temp nie przekracza 50 st ! Wczoraj gdy u mnie na dworze było 15 st, a w pokoju chłodniej niż zazwyczaj latem ( musiałem bluze ubrać ) temp oscylowała od 39 do 42 stopni ! Wg. mnie nie jest źle ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 No tak to ci podam kilka ciekawych rzeczy... Temp. mam przy zamkniętej obudowie 47C w idle i 53C w stresie. Jak sciagne obudowe to mam w idle 40C i w stresie 44C. Procek da sie podkrecic ... ja krecilem za pomoca FSB, bo mnie ktos straszyl, ze zeby odblokowac mnoznik nie starczy polaczyc mostki L1. Tak wiec ja puscilem procek przy uzyciu FSB na 2200+ i wszystko działa stabilnie. (143*12,5) FSB moge podkrecic bez zmiany napiecia na 148, potem zaczyna swirowac... ale nie wiem czy nie dlatego, ze mam podkrecona karte graficzna. Tak wiec ja ci polecam ten procesor. Bardzo dobry. No po podkreceniu mam temp: przy zalozonej obudowie w idle 50C w stresie 56-57C przy zdjetej w idle mam 43 a w stresie 48C Powiem ci,ze mi sie nie grzeje... a jak przegialem z FSB (150) to nawet sie bios nie odpalal i musialem poczekac az ostygnie i wtedy szybka akcja bydgowskiej policji :D. Polecam cooler TITANa! Bardzo dobrze chłodzi!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajus! Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Ja ci polecam zrobic cos z obudowa wywiercic pare otworkow i wlozyc sunony 80x80 puscic na 7v i bediesz mial chlodno i stabilnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 U mnie temp. na luzie 35-37*C a w stresie 47*C. Konieczny jest dobry cooler np. Volcano 7+, polecam pastę Arctic Silver 3 i nakładkę CoperShim (żeby nie skruszyć jądra procesora i dodatkowo temp. kilka stopni w dół). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Przy chłodzeniu Titanem i dobrze wentylowaniej obudowie max 50*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Ok... Tak jak w temacie, pytanko do wszystkich posiadaczy Athlonow XP 2000+ i wzwyz na jadrze Palomino (u nas w Polsce chyba jeszcze T-breda nie ma, no nie?) ktory jako ze najstarszy MA NAJWIEKSZE TENDENCJE DO OGRZEWANIA BUDYNKOW MIESZKALNYCH... Teraz pytanie: Czy w zimie zaoszczedze na ogrzewaniu, a w lecie bede korzystal z komputera na balkonie czy wszystko bedzie normalnie? Nie no powaznie: napiszcie jak Wam sie procki sprawuja, jaka macie temperaturke, czy probowaliscie je podkrecac i wszystkie inne tego typu sprawy... Co powiecie na te wszystkie uwagi o cholernym grzaniu sie tych prockow? Bo nawet na plytach glownych (w opisach) pisze ze procki AMD od 2000+ wzwyz powinny miec wlaczony "automatyczny" reset czy off przy przekroczeniu jakiejs tam temp. (ja wiem ze WSZYSTKIE PROCKI tak powinny miec, ale niestety, tylko dla tych 2000+ i wzwyz, jest to BARDZO WYSZCZEGOLNIONE [wrecz pisane gruba czcionka, w roznych kolorach, tak ze az po oczach razi ], takze juz ta informacja sama w sobie jest straszeniem klientow i powoduje ogromna niepewnosc co do zakupu, a co sie z tym wiaze > firmy nie moga sobie takich rzeczy "dla jaj" pisac)... Dlatego do uzytkownikow tych procesorow: piszcie, piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie o kazdym nawet najmniejszym p i e r d n i e c i u Waszego procka , I MUST KNOWN EVERYTHING !!!!! SeBo Nie wierz propagandzie. Ten procek wydziela MAX 70,5W dla porównania P4 Willamette s423 75W. A Tbird 1,4 74W. Generalnie różnice w mocy marnowanej przez procki sięgają kilku procent mocy całego komputera (piszę o prockach z podobnej klasy wydajnościowej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom666 Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 czyli rozumiem, ze jak ja ma na 1700+@2000+ na v7+ przy otwartej obudowie mam 57 i w stress ponad 60 to to nie jest normalne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 czyli rozumiem, ze jak ja ma na 1700+@2000+ na v7+ przy otwartej obudowie mam 57 i w stress ponad 60 to to nie jest normalne ?Zdecydowanie za wysoka, chyba masz za dużo nałożonej pasty przewodzącej ciepło, albo popsuty czujnik na płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 czyli rozumiem, ze jak ja ma na 1700+@2000+ na v7+ przy otwartej obudowie mam 57 i w stress ponad 60 to to nie jest normalne ?Coś z pastą ! Albo jej nie ma, a jak jest to fatalna ! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 czyli rozumiem, ze jak ja ma na 1700+@2000+ na v7+ przy otwartej obudowie mam 57 i w stress ponad 60 to to nie jest normalne ?a to volcano w jakim trybie silent czy medium a moze high ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 No tak to ci podam kilka ciekawych rzeczy... Temp. mam przy zamkniętej obudowie 47C w idle i 53C w stresie. Jak sciagne obudowe to mam w idle 40C i w stresie 44C. Procek da sie podkrecic ... ja krecilem za pomoca FSB, bo mnie ktos straszyl, ze zeby odblokowac mnoznik nie starczy polaczyc mostki L1. Tak wiec ja puscilem procek przy uzyciu FSB na 2200+ i wszystko działa stabilnie. (143*12,5) FSB moge podkrecic bez zmiany napiecia na 148, potem zaczyna swirowac... ale nie wiem czy nie dlatego, ze mam podkrecona karte graficzna. Tak wiec ja ci polecam ten procesor. Bardzo dobry. No po podkreceniu mam temp: przy zalozonej obudowie w idle 50C w stresie 56-57C przy zdjetej w idle mam 43 a w stresie 48C Powiem ci,ze mi sie nie grzeje... a jak przegialem z FSB (150) to nawet sie bios nie odpalal i musialem poczekac az ostygnie i wtedy szybka akcja bydgowskiej policji :D. Polecam cooler TITANa! Bardzo dobrze chłodzi!!! Tylko, ze juz postawiles posta o problemach z Twoim antkiem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 No tak to ci podam kilka ciekawych rzeczy... Temp. mam przy zamkniętej obudowie 47C w idle i 53C w stresie. Jak sciagne obudowe to mam w idle 40C i w stresie 44C. Procek da sie podkrecic ... ja krecilem za pomoca FSB, bo mnie ktos straszyl, ze zeby odblokowac mnoznik nie starczy polaczyc mostki L1. Tak wiec ja puscilem procek przy uzyciu FSB na 2200+ i wszystko działa stabilnie. (143*12,5) FSB moge podkrecic bez zmiany napiecia na 148, potem zaczyna swirowac... ale nie wiem czy nie dlatego, ze mam podkrecona karte graficzna. Tak wiec ja ci polecam ten procesor. Bardzo dobry. No po podkreceniu mam temp: przy zalozonej obudowie w idle 50C w stresie 56-57C przy zdjetej w idle mam 43 a w stresie 48C Powiem ci,ze mi sie nie grzeje... a jak przegialem z FSB (150) to nawet sie bios nie odpalal i musialem poczekac az ostygnie i wtedy szybka akcja bydgowskiej policji :D. Polecam cooler TITANa! Bardzo dobrze chłodzi!!! Tylko, ze juz postawiles posta o problemach z Twoim antkiem :P Jak wynika z tego co koledzy napisali to nie z antkiem tylko z zasilaczem :P :P :P :P :P :P A ty Kaeres kocham cie za te docinki vs AMD. Naprawde zachowuj sie inaczej ;) bedzie milej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Athlony Thoroughbred są w polsce i wydają dużo mniej ciepła niż Palomino http://www.pl.tomshardware.com/cpu/02q2/02...ughbred-05.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Athlony Thoroughbred są w polsce i wydają dużo mniej ciepła niż Palomino http://www.pl.tomshardware.com/cpu/02q2/02...ughbred-05.html Tak lepiej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...