Skocz do zawartości
mongothealien

masz arachnofobię - nie wchodź... pająki (i troszke węży)

Rekomendowane odpowiedzi

obecnie szukam Chromatopelma cyaneopubescens :) , zawsze jak dote na gielde to albo juz nie maja :( , albo maja za 80 zl po 2 wylince a pajaczek wyglada tak

Dołączona grafika

mysle tez o Haplopelma lividum

ale to podziemne a po 2 agresywne bardzo :)

Dołączona grafika

mam jesio kilka pomyslow ale razcej pajaczki bardzo zadko spotykane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tem pierwszy musi być dość agresywny - patrzcie jak se tyłek wypolerował 8O

reed - pisałeś o CITES, okazuje się, że w załącznikach niestety widnieje gatunek Brachypelma i wszystkie jego podgatumki czyli moja Albopilosum również :?

co za bzdura.

jednak dam im zarobić te dwie dyszki chyba, że mi odrazu jakąś kare przywalą - nie mam kwitów na Stefana.

i teraz mam dylemat iść i rejestrować czy olać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olej :) , a to ze pajoonk :) sie wyczesuje nie swiadczy o jego agresywnosci :) , to raczej reakcja na stres. A jak ktos lubi ostre zwierzatka (nie)polecam Atrax robustus pajaczek mimo ze razcej "maly" atakuje wszytko co stanie mu ana drodze , ukosznego czlowieka bez natychmiastowej pomocy lekarskiej czeka smierc.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tem pierwszy musi być dość agresywny - patrzcie jak se tyłek wypolerował 8O 

reed - pisałeś o CITES, okazuje się, że w załącznikach niestety widnieje gatunek Brachypelma i wszystkie jego podgatumki czyli moja Albopilosum również  :? 

co za bzdura.

jednak dam im zarobić te dwie dyszki chyba, że mi odrazu jakąś kare przywalą - nie mam kwitów na Stefana.

i teraz mam dylemat iść i rejestrować czy olać ?

Mongo, poczekaj z tym jeszcze troszke, niedlugo ma byc znowu

"amnestia" na zwierzaki "CITESowskie" to spokojnie zarejestrujesz go na oswiadczenie woli.

Mozliwe tez ze zrezygnuja z rygoru rejestracji pajaczkow u nas.

Tak czy inaczej poczekaj z tym troszke, jak bede cos wiedzial to dam Ci znac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak narazie ten cały CITES to parodia ( oczywićie jeżeli chodzi o B.Albopilosum ).

Tych pajaków są w polsce tysiące, są one najspokojniejszym podgatunkiem Brachypelm a i tak jest wymagana rejestracja.

Może każą mi jeszcze OC wykupić ?

Pająk nie ma 24 lat to pewnie mi PZU zwyżkę zafunduje :lol:

Trudno bedzie amnesta lub jej nie będzie - biorę Stefana ze soba do urzędu :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(hm, to chyba bylo poruszane w tym temacie)

wyszedlem teraz z psem, widze "kolege" z mlodym pitbullem

on: czesc

ja: czesc

on: co powiesz na mala walke - moj kontra twoj ?

ja: przemilczalem...

szkoda slow

Czy czasem ten penis nie mial ubranka z paskami na bokach ??

Kurna, takich to powinni juz w kolysce dusic :x

(sorry ale jestem wrazliwy na tym punkcie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huehue napewno wejscie na hamak to dla niej problem ;)

ja pierdziele ale macie hobby - pajaki to ja juz wole weze (przeciwnie jak Indy Jones) :)

jak ogladalem Arachnofobie to malo sie nie posralem ze strachu :)

ale jedno wiem - na pajaki to trzeba z suszarka do wlosow bo uciekaja od nadmuchu cieplego powietrza o ile dobrze pamietam - najlepiej bezprzewodowa i zeby bateria dlugo trzymala Litowo Polimerowa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Prawie mialem pajaka, ale jak poczytalem o nim poogladalem zdjecia to mi sie odechcialo, rybki Akwariowe sa bardziej towarzyskie, a nawet niektore da sie poglaskac, noi i chyba nikt nie ma rybofobii.

ps.jakbym takiego pajczjka spotkal i bym nie umarl na miejscu to pod but by poszedl, co do wezy to spox zwierzatka tylko nie bawi mnie karmienie ich rzywymi stforamiJa Prawie mialem pajaka, ale jak poczytalem o nim poogladalem zdjecia to mi sie odechcialo, rybki Akwariowe sa bardziej towarzyskie, a nawet niektore da sie poglaskac, noi i chyba nikt nie ma rybofobii.

ps.jakbym takiego pajczjka spotkal i bym nie umarl na miejscu to pod but by poszedl, co do wezy to spox zwierzatka tylko nie bawi mnie karmienie ich rzywymi stforami

ps.2 zanim ktos kupi pajaka(siakes zwierze) to trza o nim duzo czytac, a nie leciec do sklepu kupic a puzniej sie okazuje ze zwierzak zdycha po krotkim czasie.

Pozdrawiam Egeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche nie rozumiem takich zainteresowan chyba ze ktos lubi totalna ekstreme ale w mieszkaniowych warunkach to raczej niebezpieczne :-/ ani sie przytulic do takiego pajaka i to zeby jeszcze golil szczecine niechluj :P

po gazete nie skoczy, nie polize po mordzie,a zaufac mu tez ciezko , bo nie wiadomo co mysli - ogona nie ma i nie merda nim.

jako pasje naukowa to rozumiem ale tak amatorsko to chyba dla szpanu, a wlasciciel nie zdaje sobie sprawy z tego co posiada - im grozniejszy zwierzak tym grozniejszy wlasciciel - moze chodzi tu o taka zaleznosc ;)

to ja sobie kupie kobre terrorystke szkolona na potrzeby Al Kaidy przez samego Osame - bedzie mnie zmuszala do grania na klarnecie 24h na dobe melodii z reklamy Kit Kat Chunky - jak nie to ssssssssssssssss ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem ze zyje w domu z dwoma agresywnymu pająkami (należą do qmpla ale mieszkam z nim na stancji) i nawet sa całkiem ciekawe, fakt strasznie to szybkie i nie raz prawie doprowadziły nas do ataku serca jak w ułamku sekundy przemieściły sie z jednego końca terrarium na drugi ale da sie przezyć, fakt troche jest ciężko zmieniać torf bo trwa to troche (zachowane maximum bezpieczeństwa) jednak naprawde miłe "gadziny" z tych pająków =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche nie rozumiem takich zainteresowan chyba ze ktos lubi totalna ekstreme ale w mieszkaniowych warunkach to raczej niebezpieczne :-/ ani sie przytulic do takiego pajaka i to zeby jeszcze golil szczecine niechluj :P 

po gazete nie skoczy, nie polize po mordzie,a zaufac mu tez ciezko , bo nie wiadomo co mysli - ogona nie ma i nie merda nim.

jako pasje naukowa to rozumiem ale tak amatorsko to chyba dla szpanu, a wlasciciel nie zdaje sobie sprawy z tego co posiada - im grozniejszy zwierzak tym grozniejszy wlasciciel - moze chodzi tu o taka zaleznosc ;)

to ja sobie kupie kobre terrorystke szkolona na potrzeby Al Kaidy  przez samego Osame - bedzie mnie zmuszala do grania na klarnecie 24h na dobe melodii z reklamy Kit Kat Chunky  - jak nie to ssssssssssssssss ;)

limerro

To nie musi byc tak ze ktos lubi total extreme i nie jest to niebezpieczne w warunkach mieszkaniowych, wszystko zalezy od Ciebie, od tego jak przygotujesz "lokum" dla zwierzaka. Zdiwilbys sie jakie zwierzatka ludzie w domach (blokach czesto) hoduja.

Fucktem jest ze taki pajak czy inny skorpion nie polize cie po mordzie i kapci nie przyniesie (niestety) ale samo obserwowanie zycia delikwenta daje niesamowita satysfakcje.

Nie musi to byc szpan, lub glupota pajaca jakiegos ktory nie wie co kupuje.

Moze to byc fascynacja jakims gatunkiem poprostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak naprawde miłe "gadziny" z tych pająków  =)

a czemu mile gadziny ??? usmiechaja sie przy wymianie torfu ? ;)

jeszcze mi powiedz, ze sie przywiazales do jednego z nich i wyprowadzasz na spacer po swojej golej klacie ;)

dla mnie to nadal niezrozumiale - chyba pragniecie smierci, ze trzymacie takie milusie zwierzaczki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi