DIZEL Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Witam!! Mam płyte msi kt600. Niedawno kupiłem sobie do tej płyty Bartona 2500+. Oczywiście pierwszą w kolejności po zainstalowniu procka w płycie i po włączeniu kompa był sprawdzenie jak się kreci. Po podkręceniu na magistale 185mhz cały czas widnieje napis athlon 2500+, doczytałem sie na forum że trzeba zrobić upgrade BIOS żeby płyta wykrywała go porządnie. Skorzystałem z aplikacij msi live update i zaistalowałem nowy bios. Z wersij Bios 5.1 zmienił mi ten program na wersje 5.5, cała procedura przebiegła poprawnie. Po uruchomieniu kompa i wejściu do BIOS i podkreceniu ponownym na 185 znowu cały czas widnieje po wyjści z BIOS athlon 2500+. Po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku że niepotrzebna była zmiana BIOS bo nic się niepoprawiło. Mam pytanie!! W czym leży przyczyna że płyta niewykrywa po zmianie BIOS poprawnie procka po podkręceniu!? Może trzeba jakiś inny BIOS zainstalować, aha dodam tylko że wcześniej miałem athlona 1700+ i też płyta po podkręceniu niewykrywała go jako np 1800+!!? PROSZE O POMOC w tej sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Jak dla mnie to płyta wykrywa procka tak jak powinna. W koncu jest to 2500+ i tak go wykrywa. Jeżeli po podkręceniu FSB taktowanie procesora jest wyższe to niezwracaj uwage na to co podaje przy uruchamianiu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Ta płyta wskazuje na to iz jest podobna do Asusa A7V8X-X ktora pokazywała nominalną wartosc procesora bez znaczenia jak był podkręcony.Takze sadze iz tak juz zostanie poprostu płyta twoja pokazuje nominalną wartosc procka i nic z tym nie zrobisz ale procek bedzie pracował tak jka do podkręcisz takze nie martw sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...