Skocz do zawartości
DIZEL

Nieprzydatny BIOS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! Mam płyte msi kt600. Niedawno kupiłem sobie do tej płyty Bartona 2500+. Oczywiście pierwszą w kolejności po zainstalowniu procka w płycie i po włączeniu kompa był sprawdzenie jak się kreci. Po podkręceniu na magistale 185mhz cały czas widnieje napis athlon 2500+, doczytałem sie na forum że trzeba zrobić upgrade BIOS żeby płyta wykrywała go porządnie. Skorzystałem z aplikacij msi live update i zaistalowałem nowy bios. Z wersij Bios 5.1 zmienił mi ten program na wersje 5.5, cała procedura przebiegła poprawnie. Po uruchomieniu kompa i wejściu do BIOS i podkreceniu ponownym na 185 znowu cały czas widnieje po wyjści z BIOS athlon 2500+. Po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku że niepotrzebna była zmiana BIOS bo nic się niepoprawiło. Mam pytanie!! W czym leży przyczyna że płyta niewykrywa po zmianie BIOS poprawnie procka po podkręceniu!? Może trzeba jakiś inny BIOS zainstalować, aha dodam tylko że wcześniej miałem athlona 1700+ i też płyta po podkręceniu niewykrywała go jako np 1800+!!? PROSZE O POMOC w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płyta wskazuje na to iz jest podobna do Asusa A7V8X-X ktora pokazywała nominalną wartosc procesora bez znaczenia jak był podkręcony.Takze sadze iz tak juz zostanie poprostu płyta twoja pokazuje nominalną wartosc procka i nic z tym nie zrobisz ale procek bedzie pracował tak jka do podkręcisz takze nie martw sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi